Oblíbené hračky a knížky (0-1 rok)

1. 2. 2021


Dneska bych vám ráda ukázala, jaké knížky a hračky byly u naší Ani oblíbené zhruba do jejího roku. Sama mám takové články moc ráda, hlavně když hledám inspiraci na dárky, tak třeba se bude hodit i vám. Mám v plánu i pokračování, tak snad to klapne. :)) 

KNÍŽKY

Úplně malinkatá miminka ráda koukají na kontrastní obrázky a naše Ani nebyla výjimkou. Dostali jsme tyhle krásné kontrastní karty Les od Pic:Design, pak ještě malé leporelo Pohledem miminka a větší knížku Mami, podívej, tam je les! Úspěch měly všechny a Tam je les si Ani dodneška moc ráda prohlíží. Fajn byla i kontrastní látková knížka se zvířátky Wee Gallery.

K prvním Vánocům dostala Ani zvukovou knížku Můj první Mozart z nakladatelství Axioma, to měla zhruba tři měsíce, a bavila ji už tehdy. Zhruba od desíti měsíců si knížkou listovala a ukázka si pouštěla sama. Měli jsme taky jednu Minipedii, ale ta ji začala bavit mnohem později.


HRAČKY

Dopředu jsme domluvili s prarodiči, aby nic, co neschválíme, nekupovali, a tak se nám množství hraček dařilo držet na celkem rozumném počtu. 

Bezva byla hrazdičkavyrobili jsme tuhle. Z té stala někdy od třetího měsíce Aniččina oblíbená hračka. Ze začátku spíš jen tak koukala, co se to nad ní kývá, později se začala za hračkami i natahovat a chytat za ně. V půl roce ji víc než hračky na hrazdičce bavila samotná konstrukce, ráda chytala provázek, který je natáhnutý mezi stojkami. A jakmile se začala plazit, víc než hrazdička ji zajímalo všechno ostatní kolem. :))


Jakmile začala Ani chytat věci, měla úspěch všechna možná kousátka, ať už tohle šustící mnou vyrobené, korálkové, šňůrka na dudlík nebo i gelové kousátko, které se dá zchladit v lednici a pomáhá na prořezávající se zoubky.

Od narození měla Ani plyšového králíčka, potom i medvídka, ale ty ji moc nebrali. A plyšáky nějak nemusí dodnes.

Docela si vyhrála i s tímhle úchopovým míčkem, který jsem šila, chtěla jsem ušít ještě aktivní kostku, ale to už jsem nějak nestihla. Oblíbený byl taky plastový chrastící špendlík, který se dobře drží, a chrastítko kousací kroužky. Tyhle hračky jsem vzala na milost, i když jsou plastové, ale aspoň vyrobené v České republice, kroužky dokonce kousek od nás, v Blansku. 

K prvním Vánocům dostala Ani aktivní kouli s dřevěnými korálky a rolničkou Bigjigs, s tou si taky hrála moc ráda. Dostali jsme taky plastovou pískací knížku a i když se mi vůbec nelíbí, Anička ji měla ráda. Pak měla Ani období, kdy si oblíbila plastovou tyčku, ještě z hraček po manželovi, kam se daly nasouvat plastová kolečka. Měla ji pořád v ruce a nesměli jsme ji nikde zapomenout nebo ztratit...ještě že jsme měli v zásobě hned dvě stejné. :))


Krabičku s kuličkou jsme původně vyrobili z kartonové krabice (mrkněte na internetu na object permanence box diy, návodů je tam velká spousta), ta ale moc dlouho nepřežila, tak se pak manžel pustil do překližkové. Jinak se tahle hračka dá koupit pod názvem Nic se neztratí - ohrádka a Aničku bavila tak nějak od 9 měsíců.


Největší úspěch ale měly vždycky kuchyňské potřeby, kastrůlky, vařečky, pokličky, to ji taky baví dodnes. A pak samozřejmě všechny věci, co se dají strčit do pusy. Taky bylo období, kdy si vyhrála s různými provázky, šňůrkami a z látkové knížky ji nejvíc bavila právě cedulka. 

S čím si v tomhle věku nejvíc vyhrály vaše děti?

Mějte se krásně! Eva
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

2 komentářů

  1. Tohle období bylo na hračky senzační, všechno vešlo do jedné poličky 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, bylo to moc fajn! A hlavně ani ty hračky nebyly roztahané a poschovávané všude po bytě. :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)