Čaje z Manu tea

7. 6. 2017


Když jsem dostala nabídku vyzkoušet něco z eshopu Manu tea a Manu cafe, měla jsem celkem jednoduchý výběr. Protože kávu normálně nepiju (jen cappuccino nebo latte s nějakým pěkným latte artem, které doma udělat nezvládnu), zaměřila jsem se na nabídku čajů. S mým drahým jsme jedno období chodili do čajoven skoro pořád, takže už mám něco vypito. :)) A dlouho jsem chtěla vyzkoušet čaje kvetoucí, tak jsem konečně měla příležitost.


Kvetoucí čaje pochází z Číny, údajně se připravovaly pro potěchu čínských císařů a jejich dvora. Uprostřed valounku svázaného z čajových lístků je umístěn barevný květ, já si pořídila Černou perlu s plodem laskavcovky a Kvetoucí pampelišku. Stačí zalít třemi deci vody o teplotě 80°C a pak už jen pozorovat, jak se lístky rozvíjí a postupně odhalují ukrytý květ. :)) Jen pozor, abyste tam čaj nenechali příliš dlouho, pak byste si chuť zeleného čaje lehce ovoněného květem neužili, zhořkl by. Kvetoucí čaje jsou vícenálevové, můžete si z nich takto připravit 2-3 nálevy.

Mně moc chutná v těchto teplých dnech i vychlazený, kdy počkám až zchladne a přidám pár kostek ledu. A ledový čaj je na světě. :))





Přihodila jsem ještě vzorek zeleného čaje matcha (v brněnském Melounovém cukru jsem totiž měla skvělou limonádu s matchou a mátou, kterou chci doma taky zkusit) a maté s guaranou, které pro změnu pochází z Jižní Ameriky a mělo by být pořádně nakopávající. Protože kafe nepiju, tak jsem na maté jela skoro měsíc, když jsem se učila na státnice a hlavně během nocí s diplomkou. A fakt funguje, tak jsem zvědavá tady na tohle, které by mělo mít ještě lepší účinek. Kalabasu z tykve a brčko se sítkem - bombillu už mám doma pěkně dlouho a maté tak piju pěkně stylově. :)) K mým oblíbeným čajům patří ještě japonská Genmaicha, o které jsem psala tu.


Na čajích z Manu tea se mi moc líbí balení. Moje čaje byly zabaleny až ve chvíli expedice a pytlíky jsou opatřené zavíráním, které je opravdu praktické, pokud si čaj nemáte kam přesypat a zároveň jej udrží déle čerstvý. Překvapila mě taky rychlost dodávky, už druhý den po objednání byl balíček nachystaný na vyzvednutí v Uložence.

Co vy a čaje? Preferujete ty "opravdické" sypané? Jaký je ten vás nejoblíbenější?

Mějte se moc krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments, za věnování čajů děkuji zastoupení eshopu Manu Tea

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

2 komentářů

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)