Nevím, jak jste na tom vy, ale u nás už zase začíná být nadbytek cuket, což je na začátku léta fajn, ale časem už vážně nevím, co s nimi. Takže po těstovinách s cuketou a zapečenou cuketou přišla na řadu cuketová polévka. Vyzkoušela jsem ji poprvé a myslím, že ji budu vařit pravidelně, je totiž moc dobrá! Recept je inspirovaný tím z Apetitu na Italskou cuketovou polévku, jen jsem si ho malinko upravila. V receptu totiž píšou střední cukety, ale právě polévka je ideální místo kam použít ty přerostlé kusy, které nikdo nechce. Před mixováním jsem ještě přidala hrst nasekané bazalky a místo vývaru použila vodu.
- 1 kg nakrájených cuket
- 2 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- tři lžíce olivového oleje
- hrst bazalkových lístků
- kelímek smetany
- 50 g strouhaného parmazánu + hobliny k podávání
- sůl
- pepř
Na ozdobu:
- olivový olej nebo bazalkové pesto
- čerstvě mletý pepř
- hobliny parmazánu
- lístky čerstvé bazalky
Postup:
- Nejprve jsem si oloupala a nakrájela cukety (pokud máte menší, ty loupat nemusíte) a opekla je spolu s cibulí a česnekem na olivovém oleji, až cukety lehce zezlátly a změkly.
- Potom jsem je trochu osolila a opepřila a zalila vodou. Vařila jsem asi 10 minut.
- Polévku jsem sundala z plamene, přidala lístky bazalky a rozmixovala ponorným mixérem dohladka. Nakonec jsem ještě přidala smetanu a parmazán a dosolila.
Máte nějaký oblíbený cuketový recept? Budu moc ráda, když se podělíte!
Mějte se krásně! Eva
//foto moje © gathermoments
2 komentářů
Včera jsem zkoušela tento ....a fakt dobrý.... :))
OdpovědětVymazathttps://paleosnadno.cz/recept/cuketovy-salat-se-susenymi-rajcaty-a-sunkou/
Moc děkuju za tip, to vypadá hodně dobře! :))
VymazatMoc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)