THAJSKO: 5 TIPŮ, CO URČITĚ NEVYNECHAT

9. 7. 2015


Protože na další delší výlet se chystám až v srpnu, probírám se fotkami a zážitky z Thajska. A jako takové shrnutí na závěr mám pro vás pár tipů, které byste v Thajsku určitě neměli vynechat! Místa, která se mi líbila nejvíce najdete v předchozích příspěvcích (koukněte sem) a dnes se s vámi podělím o tradiční nebo možná spíš netradiční aktivity. :)



1. NÁVŠTĚVA BUDDHISTICKÉHO CHRÁMU
Být v Thajsku a nepodívat se do chrámu? Nemyslitelné! Zujete si boty, pokud máte stejně jako já kraťase a tílko, tak si půjčíte "župánek" a jdete. A možná vám to bude stačit jen jednou, protože všechny chrámy jsou hodně podobné. 
Já do chrámů chodím moc ráda, jako by tam čas plynul pomaleji a tak nějak pohodověji...vždycky z nich sálá takový příjemný klid (tedy pokud nejsou zrovna zaplněné davem fotících se Číňanů se selfie tyčemi).


2. NAKRMIT SLONA A DÁT NAPÍT OPICI 
Ono se to nezdá, ale ti sloni jsou opravdu velcí jak sloni a opice drzé jak jinak než jako opice. Opice tu umí pít z flašky a klidně vám ukradnou z rukou jídlo. A taky prý koušou, když je chcete pohladit, tak jsem se od nich držela radši v uctivé vzdálenosti...Zato sloni jsou za kousek zeleniny moc přátelští a ochotně pózují!


3. PRAVÁ THAJSKÁ MASÁŽ
Tu údajně nejlepší a nejtradičnější dělají v bangkokském chrámu Wat Pho. My ji vyzkoušeli o několik bloků vedle, ale protažení jsme taky byli pořádně! Pokud si netroufáte na masáž celého těla, můžete vyzkoušet třeba jen masáž nohou přímo na ulici. Po celém dni chození v parném Bangkoku byla moc fajn! :))
V Brně doporučuji masáže v Tawanu v hotelu Barcelo (občas tu mívají různé akce a masáž se pak dá pořídit za půlku).


4. VÝLET NA TRADIČNÍ LONG TAIL BOAT
Výlety lodí zbožňuji. Jakékoliv velikosti a kdekoli...třeba i u nás na přehradě. Takže v Thajsku jsem nemohla vynechat tradiční long tail boat. A je to super zážitek! Jen musíte sedět tak nějak vyváženě, aby se loď nepřevrhla. Ale místní to většinou vyrovnávají kanystry s vodou. :))


5. THAJSKÉ JÍDLO, OVOCE A PITÍ 
Thajské jídlo je kapitola sama pro sebe, všechna jídla, co jsem tu ochutnala byla naprosto skvělá! Třeba takové Pad Thai, které dělají na každém místě malinko jinak. Nejlepší jsou samozřejmě ty z malých restaurací, kde neumí anglicky a sedí tam spousta místních. Koukněte, co si v Thajsku dává Anie k jídlu a jaké tam mají všechny možné druhy ovoce. 
A co si dát k pití? Za naprosto skvělou cenu tu pořídíte ovocná smoothie, která umixují přímo před vámi. Já si oblíbila hlavně to z červeného melounu. A bez toho abyste ochutnali nezralý kokos určitě nemůžete odjet! Mně teda vůbec nechutnal, měl takovou podivnou nezralou chuť, ale pijí to tu všichni a hlavně se s nimi všichni fotí! 

VŠECHNY MÉ ČLÁNKY O THAJSKU:
  1. Thajsko: úvod
  2. Ko Samui: Maenam beach
  3. Ko Samui: výlet do Ang Thong
  4. Krabipláž Ao Nan
  5. Krabivýlet lodí na Railey Beach
  6. Phi Phi: ostrov Ko Phi Phi Don
  7. Phi Phi: ostrov Ko Phi Phi Leh, zátoka Pi Leh Bay
  8. Phi Phi: zátoka Maya Bay
  9. Phuket: Kata Beach
  10. Bangkok: Khao San Road, květinový trh a hotel Dang Derm
  11. Bangkok: chrám Wat Pho
  12. Ayutthaya
  13. Let s Emirates: Praha-Dubai-Bangkok
  14. Thajsko: 5 tipů, které určitě nevynechat

Užívejte si léta a pokud se někam chystáte, tak šťastnou cestu! Evi
//foto moje © gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

5 komentářů

  1. Jela bych hned! Díky za krasnou serii clanku. Ja budu sice letos objevovat akorat tak Krkonose, ale i to ma neco do sebe... Tesim se na tvoje dalsi vylety!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radi, já moc děkuji za milý komentář, také bych někam jela, ale dočkám se už brzy... Však Krkonoše jsou taky krásné, doufám, že bude report! :))

      Vymazat
  2. Thajsko je jedna z mých vysněných zemí a nad tvým článkem se doslova rozplývám! :)
    Krmení slonů a opic by u mě byla jasná volba, hned po dokonalé thajské masáži. :) Děkuju za velké zpříjemnění večera! :)
    Michelle B

    OdpovědětVymazat
  3. Michelle, moc děkuji za komentář, moc mě potěšil! :)) Tak ať Ti to vyjde a do Thajska se podíváš :)

    OdpovědětVymazat
  4. Chodím pravidelně na masáže Brno a docela tomu rozumím. Aromaterapie je pro mě poměrně silná věc. To samé masáž. :) Takže ano, když slyším některé historky, které mi masérka přímo v místnosti říká, tak je vlastně brek ještě taková fajn věc. :) Protože leckdy se uvolňují mnohem větší démoni.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)