BANGKOK: KHAO SAN ROAD, KVĚTINOVÝ TRH A HOTEL DANG DERM

18. 5. 2015


Po příletu z Phuketu do Bangkoku na letiště Don Mueng jsme se rozhodli, že do města zkusíme dojet místním MHD autobusem. Přečetli jsme různé diskuze, jak najít zastávku a dokonce jsme ji i našli. Cestou jsme potkali pár krys a dalších pochybných existencí a po půlhodině čekání na to správné číslo autobusu, které by nás dovezlo až na Khao San, jsme nakonec jeli taxíkem. Taxi je tu poměrně levné, s řidičem jsme se domluvili na přesné částce 300B, takže ani nezapínal taxametr.

Khao San Road je snad to nejvíc turistické místo, kde jsem kdy byla. Přes den celkem normální ulička s obchody a restauracemi pro turisty, v noci se změní k nepoznání. Roztodivní prodejci ji zaplní tak, že se tu skoro nedá projít a bary s hlasitou hudbou se tu přehlušují až do rána. Můžete tu nakoupit spoustu všemožných suvenýrů, oblečení nebo si zajít na masáž a nebo si tu dokonce nechat vyrobit falešný pas, občanku, ISIC nebo diplom!



Bydleli jsme v hotelu Dang Derm přímo na Khao San Road. Pokoj jsme si rezervovali předem přes booking.com stejně jako všechna předchozí ubytování v Thajsku. Z hotelu jsme byli opravdu nadšení, byl nejhezčí z těch v kterých jsme byli ubytovaní a za dobrou cenu. Na střeše je bazén, snídaně je tu skvělá, jen tu byl občas problém najít volné místo u stolu. Pokoj byl stylový a dostali jsme dokonce i přezůvky :). Měli jsme naštěstí okna do boční uličky, ale pokud dostanete pokoj s okny na Khao San, nejspíš se moc nevyspíte.

Fajn byly i dvě cestovní kanceláře hned vedle recepce, u jedné jsme si koupili výlet do Ayutthayi (fotoreport bude v příštím článku :) za 500B/osoba a u druhé transfer na letiště za 150B/osoba. V obou případech nás vyzvedli přímo na recepci, což bylo pohodlné.



V Bangkoku jsme stihli ještě návštěvu květinového trhu. Musím říct, že tento trh a chrám Wat Pho se mi z Bangkoku líbily nejvíc. Ale je pravda, že o moc víc jsme toho neviděli, přeci jen jsme tu strávili jen jeden celý den. :) Bangkok jako město samotné se mi nelíbil vůbec, hlavně kvůli příšernému vedru a dusnu, smogu a špíně všude kolem. Po ulicích večer běžně pobíhaly krysy a švábi, tak to mi nedělalo vůbec dobře.

Ale květinový trh byl opravdu krásný. Mají tu všechny možné druhy květin, ale i ovoce a zeleninu, za úplně skvělé ceny. Třeba svazek řezaných orchidejí za 25-35 B (asi 20-25 Kč). Na tomto trhu je skvělé, že to není atrakce pro turisty, ale trh, kde místní opravdu nakupují. Thajci tu kupují hlavně věnečky a květinové girlandy, které si věší do aut nebo s nimi zdobí svatyně a své domovy jako ochranu před působením zlých duchů. Lotosová poupata jsme často viděli jako obětinu v chrámech a žluté květy symbolizují žlutou barvu buddhismu a královské rodiny.








//foto moje © gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

4 komentářů

  1. Já nebyla nikde, ale podle fotek a vyprávění bych jela hned. Skvělé články :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, díky moc! :)) Z Thajska už mi zbývá jen jeden poslední, ale už jsme si naplánovali výlet do Říma, tak budou zase další články :))

      Vymazat
  2. Krásný článek, takový inspirativní :-))
    O dané lokalitě jsem uvažovali, ale uvidíme, kam nás vítr zavane.
    Zvu Tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)