Špagety Carbonara jsou takovým mým záchranným receptem, když doma nic není. Slanina, vajíčka a parmazán totiž v lednici většinou objevím. Nejraději je vařím podle Emanuela Ridiho, jeho recept i s videem najdete tady, jen vejce používám celá. A nezapomeňte, do pravých carbonara smetana nepatří!
Na 2 porce budete potřebovat:
Máte rádi špagety carbonara nebo si dáte radši jejich českou smetanovou verzi?
Mějte se krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments
- 200g špaget
- 100g pancetty (anglické slaniny)
- 3 vejce
- 50g parmazánu
- panenský olivový olej
- sůl, mletý pepř
Postup:
Na pánvi na olivovém oleji opečeme nudličky slaniny. V misce smícháme vejce s parmazánem a pepřem. Uvařené špagety promícháme se slaninou na pánvi a zalijeme žloutky s parmazánem. odstavíme z plamene a dobře promícháme. Já mám radši vajíčka udělaná trochu víc, takže počkám, až se začnou srážet a pak teprve podávám.
Na pánvi na olivovém oleji opečeme nudličky slaniny. V misce smícháme vejce s parmazánem a pepřem. Uvařené špagety promícháme se slaninou na pánvi a zalijeme žloutky s parmazánem. odstavíme z plamene a dobře promícháme. Já mám radši vajíčka udělaná trochu víc, takže počkám, až se začnou srážet a pak teprve podávám.
Máte rádi špagety carbonara nebo si dáte radši jejich českou smetanovou verzi?
Mějte se krásně! Evi
7 komentářů
Miluju je!!
OdpovědětVymazatJá taky! :))
VymazatJa ich tiež zbožňujem, ale nechutia mi, keď si ich pripravujem sama :/...
OdpovědětVymazatVždycky jsem si při hraní The Sims říkala Co to asi je? :D no vypadá to skvěle a rychle. Jen doma běžně nemám parmazán. Jednou jsem doma už vážně nic neměla a tak jsem obědvala těstoviny s česnekem a bazalkou. A taky chutnalo :) Vyzkouším! :)
OdpovědětVymazatwww.madlovers.wordpress.com
Jé a já myslela, že tam dělali jen makarony se sýrem :)
VymazatVšak česnek s bazalkou zní taky dobře, tak proč by ne :))
Mňam !!!! Mě chutnají tak i tak ..... s tou smetanou si je dělám bez vajíček, místo nich přidávám česnek .... ty mi ale děláš chutě, takhle v noci ...... Marki
OdpovědětVymazatHmm, Marki, to zní taky moc dobře, česnek a smetana! Díky za tip, vyzkouším! :))
VymazatMoc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)