MINULOST /ELFRIEDE MEJCHAR

7. 2. 2014


Výstava s názvem Minulost rakouské fotografky Elfriede Mejchar byla zahájena včera v brněnském Domě umění. Najdete tu fotky z 50. až 90. let, které zachycují okrajové zóny Vídně tvořící tvoří přechod mezi venkovem a městem, přírodou a kulturou. Elfriede pracovala řadu jako fotografka v Památkovém úřadě, ale zároveň rozvíjela svoji vlastní tvorbu, jejíž zájem patřil hlavně na první pohled ošklivému, bezvýznamnému, jako jsou právě například ona předměstí. Její tvorba toho zahrnuje samozřejmě mnohem víc.Informace o výstavě najdete na webu Domu umění zdeFotky mi trochu připomínají brněnskou Zbrojovku a některé její opuštěné tovární haly, jen trochu víc uklizené. Pokud jste ji ještě nenavštívili, rozhodně doporučuji. I ona je pro svoji nezaměnitelnou atmosféru častým cílem fotografů.

fotky moje

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

2 komentářů

  1. Pěkné fotky a zajímavý motiv, i když to vypadá (myslím si) docela smutně, ta prostřední mi připomíná jednu výstavu, kde byla samá humboldka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, že vypadají smutně...nevím, jak konkrétně tyto příklady, ale třeba pro brněnskou Zbrojovku nebo Vlněnu je plánovaný smutný osud v podobě demolice... :(
      Ale fotky to jsou krásné! :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)