Pomocníci při rýmě: difuzér a éterický olejíček

7. 10. 2024


Nebulizační difuzér máme z Econea.cz a při rýmě je to velký pomocník. Nakapu do něj pár kapek olejíčku, zapnu na nejnižší stupeň a nechám jemně provonět místnost. Při rýmě používám pro děti éterický olej mandarinku a pro nás dospělé směs Respirant od Nobilis Tilia.

Se slevový kódem EVA150 máte na Econea.cz  slevu 150 Kč na všechny nákupy nad 1500 Kč, platí i na zlevněné.  EVA5 zase zlevní jakýkoliv nákup o 5%.



Nebulizační difuzér
Innobiz difuzér BO Stone funguje na principu nebulizace - přírodní éterický olej rozptyluje v podobě jemné mlhy bez potřeby vody nebo zahřívání. Tímto způsobem se účinky silic nijak nedegradují a mohou se projevit naplno. Moc fajn je funkce automatického vypnutí, které nastává po 30 minutách.

Svrchní plášť difuzéru tvoří materiál z bambusového vlákna a dubové dřevo, vnitřní nádobka na éterický olej je vyrobena z ručně foukaného skla. Stejně jako každý nebulizační difuzér jemně vrní. Jedná se o zvuk kapiček oleje, které se přes pumpu vstřikují do skleněné baňky.

Jediné, co mi trochu vadí je, že difuzér je možné používat pouze při napájení. Ocenila bych, kdyby bylo možné difuzér nabít a pak postavit, kam se mi zrovna hodí. Takhle musí být pořád v blízkosti zásuvky.


Směs éterických olejů Respirant
Směs éterických olejů Respirant od Nobilis Tilia je moc příjemná, ve složení najdete eukalyptový, borovicový, lavandinový éterický olej a olej z rozmarýnu. Směs uvolňuje dýchací cesty, má mukolytické účinky a účinně podporuje vykašlávání. Navíc posiluje při slabosti a únavě, napomáhá vylučování škodlivých látek z organizmu a podporuje zdravou imunitu.

U éterických olejů dejte pozor na jejich používání a kontraindikace, nikdy nepoužívejte neředěné na pokožku. Na difuzi používám ty silnější jen při nemoci (právě tady Respirant), jako prevence jsou ideální citrusy. Stejně tak dávám pozor u dětí, do tří let je ideální difuzovat pouze méně koncentrované hydroláty, v případě nachlazení pomůže meduňka v kombinaci s levandulí. Od tří let můžete zkusit difuzovat mandarinku nebo sladký pomeranč. U dětí od šesti let věku eukalyptus radiata, tymián linalol, tea tree, ty můžete doplnit citrusy. Od deseti let je bezpečné používat stejné oleje jako pro dospělé. Taky dejte pozor na kvalitu a složení éterických olejů.


Bambucké máslo
Čisté bambucké máslo od Purity Vision zase ráda používám na mazání odřených nosíků.



Tak krásný podzim a ideálně bez nemocí! Eva
//foto moje ©gathermoments, děkuji Econea.cz za poskytnutí výrobků k vyzkoušení #barterovaspoluprace

Mohlo by se vám také líbit:

0 komentářů

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)