Dva dny v Praze

1. 7. 2019


V půlce června jsme se vydali na menší výlet do Prahy, kam jsem se vydala složit autorizační slib a převzít si razítko. Natrefili jsme na levné jízdenky od Flixbusu, zpátky jsme už ale jeli vlakem Regiojet, který je přeci jen pohodlnější, můžete si dát dortík a v pondělí v podvečer byl navíc i mimo špičku za dobrou cenu.


První zastávkou na lehký oběd bylo Cacao Praha, ze kterého jsem teda byla dost zklamaná. Na Instagramu je celkem vychvalované, ale club sendvič i pastrami bagel byl strašně suchý a prostě tak nějak nic moc. :/ Asi jsem už zhýčkaná z brněnského Podnebí (skvělý BLT sendvič!), Marinády (taky parádní sendviče!) nebo Bucheck. Zas tak plno neměli, mokrý flek na stole od předchozích návštěvníků nám ani neutřeli, a tak zážitek nic moc. Škoda.




Po obědě jsme se vydali ubytovat, bydleli jsme opět přes Airbnb v tomto pokoji. Je to sice jakoby hostel, ale měli jsme vlastní pokoj, od kterého jsme měli klíče a jedna koupelna byla společná pro dva pokoje. Parádní byla poloha pod Petřínem s výhledem na Hrad a taky cena, na pražské poměry víc než příznivá!

Pokud jste ještě Airbnb nevyzkoušeli a zaregistrujete se přes tento odkaz, dostanete 725 Kč na vaši první cestu, já dostanu 375 Kč a budu moci zase někam vyrazit. :))



Odpoledne jsme se prošli po nábřeží směrem k Andělu, kde jsme konečně vyzkoušeli Kavárnu, co hledá jméno. Je to teda fakt hipsteřina, ale moc příjemná...tohle prostě v novostavbě neuděláte. :))









Večeři jsme si zařídili přes Slevomat, stejně jako snídani. Po večeři jsme ještě zamířili na skoro liduprázdný Hrad a do Zlaté uličky a po nábřeží se zase vrátili zpátky na ubytování.










V pondělí po slibu jsme zvládli ještě zastávku v Super Tramp Coffee. Další moc příjemné místo ukryté v zeleném vnitrobloku se skvělým kafem. Jen škoda těch plněných "fokáč", které byly očividně staré tak dva, tři dny a hrozně oschlé. :((









Ještě bych chtěla zmínit Spižírnu 1902 s moc příjemným interiérem, kde jsem teda byla už v únoru, kdy byl v Praze zase Honza pracovně. A abych nemusela jet sama domů, zatímco byl v práci, prošla jsem se po Praze a mrkla právě do Spižírny a do Centra architektury a městského plánování (neboli CAMP). Tam aktuálně najdete výstavu Cityblok věnovanou veřejnému prostoru.





Jaké je vaše oblíbené pražské místo? Budu moc ráda, když se podělíte, třeba se zase vydáme na výlet a tipy se mi budou hodit. :))

Mějte se moc krásně! Eva
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

13 komentářů

  1. Jak vždycky objevíte taková super místa? Už je znáš, nebo přes nějakou aplikaci, tipy od ostatních...? :) onehdy jsem v Praze chtěla taky do kavárny a žádnou pěknou se mi objevit nedařilo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si průběžně ukládám tipy na Instagramu a následně do mapky na google maps a vždycky mrknu, co je poblíž. Taky jsem googlila "hipsterské kavárny" :DD a super přehled je v tomto článku na blogu Stylish Coffee: https://www.stylishcoffee.cz/nejlepsi-prazske-kavarny-znate-je-vsechny/

      Vymazat
  2. úžasné, jako průvodce, lépe bych to jako pražák nepopsala a hlavně nenafotila, nejvíc se mi líbil IPR ... haha

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem za krásne fotky. Vačšinu miest poznám. Chodím do Prahy často , má svoje čaro a jej vzdialenejšie okolie. Vždy objavím zaujímavé miestečko, alebo kaviarničku či výbornú reštauráciu.
    Pekný deň Lenka

    OdpovědětVymazat
  4. Evi, do Prahy jezdím často a tato místa tolik neznám. Dík za tipy a fotky. Paráda a je vidět zase jiný pohled na Matičku Prahu. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Já většinou na takovéty klasické instagramové kavárny nejsem, ale zrovna do Kavárny, co hledá jméno nebo Spižírny bych ráda zašla, ale pokaždé, když jsem se tam snažila posadit, tak tam bylo neskutečně narváno - já mám radši míň lidí, nebo víc pohodovou atmosféru. Ale vy jste měli štěstí na málo lidí, tak tomu dám možná ještě šanci.
    Mou srdcovkou v Praze je Dobrá trafika, hlavně ta na Vinohradech, ale to je spíš právě takové hodně pohodové místo, skvělé ceny, příjemná atmosféra, normální jídlo - žádný přečančaný sendviče. Ale třeba by se taky mohlo líbit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to jsme měli asi opravdu štěstí. Je pravda, že ve Spižírně jsem byla dopoledne ve všední den a v Kavárně, co hledá jméno jsme byli zase v neděli k večeru a bylo to moc fajn. A moc děkuji za tip na Dobrou trafiku, ukládám pro příští návštěvu! :))

      Vymazat
  6. Já rozhodně doporučuji Dos Mundos v Holešovicích. :)

    EnthusiasTer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za tip, snad se příště podaří :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)