Víkend na Pálavě v Klentnici

7. 6. 2019


O víkendu jsme vyrazili využít náš poslední svatební poukaz. Poslední svatební dar. Loňské léto jsme se vydali do Štajnhausu v Mikulově, tentokrát jsme vyrazili do vyhlášeného Café Fara v Klentnici. Rekonstrukce je dílem architekta Marka Štěpána a je opravdu povedená!

Ubytovali jsme se v nejkrásnějším Rajském pokoji, ochutnali skoro všechny ty dobroty, co tu vaří. Fenomenální byla taky farní snídaně a relax ve vířivce i u venkovního bazénu vyhřívaného na 28°C, takže i na konci května bylo koupání moc fajn. Počasí nám vyšlo krásně, jeden z mála slunných dnů mezi všemi těmi upršenými. Ale i tak bychom tu měli co dělat, mají tu totiž i saunu a vnitřní relaxační zónu.





Strávili jsme tu jen jednu noc, ale dokážu si tu představit mnohem delší pobyt! Přijeli jsme v neděli, zamířili na odpolední kávu s dortíkem a moc dobrým morušovým sorbetem a k bazénu.







Před večeří jsme si vyšlápli na Sirotčí hrádek, odkud je krásný výhled na okolí. Potom už následovala večeře.









V pondělí bylo na Faře o poznání klidněji, po úžasné snídani (tu si mimochodem můžete dopřát i když se tu neubytujete) a prohlídce muzea kávy jsme ještě chvilku relaxovali v zahradě.






Odpoledne jsme se vydali na výlet na Pálavu na Dívčí hrad. Celý okruh z Klentnice má nějakých 10 kilometrů, takže to byl takový pohodový půldenní výlet. Výlet jsme zakončili pozdním obědem opět v Café Fara a pak už se vydali zpátky směr Brno.






Byli jste v Café Fara? Jak se vám tam líbilo? Nebo máte jiný tip na výlet, který vás v poslední době nadchl? Budu moc ráda, když se podělíte! 

Já si poslední dobou oblíbila cesty za vínem, kromě těch po Jižní Moravě (třeba do Bořetic a Čejkovic nebo do Mikulova) i ty po Evropě. Moc se mi líbilo v portugalském Portu, jen vinice v údolí kolem řeky Douro jsme už nestihli, tak snad se na ně ještě někdy podíváme. Ale vinařských oblastí je ve světě celá řady, tady najdete výběr deseti nejkrásnějších

Mějte se moc krásně! Eva
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

4 komentářů

  1. Ahoj Evi, to muselo být snové. Café Fara jsme objevili náhodou při naší dovolené asi před osmi lety, když jsme projížděli Klentnicí a byli jsme úplně unešení. Každý den zbytku naší dovolené jsme si pak zařídili tak, abychom ho vždy zakončili v Café Fara na kávě a dortíku ;-). Tehdy ještě nebyla takovým fenoménem, o to tam bylo kouzelněji. Více takových míst ;-)...Měj se krásně...V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, to jste měli parádní objev! :)) Naštěstí v poslední době těch krásných míst přibývá a je to dobře. Krásné dny!

      Vymazat
  2. To je moja veľká inšpirácia pre bývanie, parádne je tam:-)
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, to je krásná inspirace! Příjemné letní dny přeji! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)