Výlet do Bořetic a Čejkovic

22. 10. 2018


Dneska tu pro vás mám tip na výlet na Jižní Moravu. Z Brna to máme do vinařského kraje kousek a navíc je tam pořád co objevovat. V Bořeticích a Čejkovicích jsme totiž ještě nebyli, zato na blogu najdete články z Mikulova, Pálavy, Znojma, Podyjí, Popic, Pavlova, Šakvic, Valtic nebo třeba Velkých Bílovic. A  teď na podzim s vybarvenou přírodou je tam obzvlášť krásně! :))

Nejprve jsme se vydali do Bořetic a sklepními uličkami Kraví Hory na rozhlednu, odkud je parádní výhled na okolní vinice.








Už dlouho jsem se chtěla podívat do vychvalovaného Dvorku v Bořeticích, tak jsem konečně měla příležitost. Ochutnali jsme jejich domácí paštiku a dort z brněnského Sorry, pečeme jinak. Ceny tu mají trošku vyšší, takové brněnské, řekla bych, ale prostředí je strašně příjemné. Zvelebený farní dvorek obývají dva kontejnery (jeden je vlastní kavárna a jeden tvoří toalety), před časem zrekonstruovali i přilehlý dřevník a to je teprve paráda! Je to prostě takové instamísto, nedávno tu i Lukáš Hejlík točil další díl své Gastromapy.





Pak jsme to projeli mezi podzimně zbarvenými vinicemi do sousedních Čejkovic. V Čejkovicích totiž sídlí firma Sonnentor, kam jsme se stavili na exkurzi do výroby. Mají tam sklad, drcení a balení bylinek, všude to šíleně voní a zaujalo mě, že výrobu mají bezodpadovou. Prach, který tam z bylinek přirozeně vzniká, napeletkují a topí s ním. Překvapilo mě, kolik tam bylo lidí, takové davy jsem fakt nečekala. V prodejně jsme si koupili čaje na doma, i když od Sonnentoru máme doma vždycky zásobu, v kavárně bylo beznadějně plno, tak jsme vyrazili k domovu.






Byli na Dvorku nebo v Sonnentoru? Jak se vám tam líbilo? Nebo máte jiný tip na výlet, který vás v poslední době nadchl? Budu ráda, když se podělíte. :))

Mějte se moc krásně! Eva
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

8 komentářů

  1. Marcela Nordic Passion23. října 2018 v 15:52

    Díky za článek, já uz se tam moc těším, jež by vyskyi CejkoČejk. Jedeme jako zajezd:). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, tak si to moc užijte, myslím, že se vám tam bude líbit! :))

      Vymazat
  2. Tohle je moje lokalita :-) Určitě doporučuju výbornou restauraci Barrio Gotico v Kurdějově (malá vesnička kousek od Hustopeč, kde mám babičku a kde jsem se i vdávala a je tam prostě krásně). Skvěle tam vaří a procházkou to pak můžete vzít před Mandloňové sady, ideálně na jaře, kdy mandloně kvetou. Nedoporučuju v době Mandloňových slavností, kdy je tam hlava na hlavě. Já bydlím kousek od Židlochovic, kde je v parku Výhon krásná rozhledna Akátová věž, kolem je úžasná příroda. Tohle jsou první dvě místa, která mě napadly, ale v okolí je toho k vidění spoustu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, moc děkuji za doporučení, v Kurdějově jsme ještě nebyli, asi bychom to měli napravit! Zato Výhon známe, manželovi rodiče bydlí v Hrušovanech, takže na rozhledně jsme byli už několikrát. Jen ty mandloně si plánujeme každý rok, ale ještě na ně nedošlo...tak snad příští rok na jaře. :)) Krásný podzim!

      Vymazat
  3. Moc krásné fotky a děkuji za tip. Jezdíme do Valtic a do Mikulova, takže po okolí to znám, ale dál už ne, takže vím, kam příští rok zavítám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Jsem ráda, že se tipy hodí :)) Určitě mrkněte i po okolí, na Jižní Moravě je toho víc než jen Valtice a Mikulov, i když tam je taky moc krásně. :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)