Balíček z Econea.cz a soutěž o sadu pro bezobalové nákupy

10. 9. 2018


Eshop Econea.cz určitě nemusím představovat, je plný ekologických věcí pro domácnost. Já dostala možnost si u nich něco vybrat na recenzi. Vybírání to bylo náročné, protože tam mají spoustu zajímavých výrobků, které bych ráda vyzkoušela, ale nakonec mě nejvíce zaujaly tyhle:



Černá síťovka Casa Organica je pěkně stylová, natáhne se do obřích rozměrů a unese i opravdu těžký nákup. Značka Casa Organica je mi moc sympatická, spadá totiž pod česko-slovenskou společnost TIERRA VERDE, která sídlí kousek od Brna a vyrábí drogerii pod značkou Yellow&Blue.

Objednala jsem si taky sadu sáčků na ovoce, zeleninu a pečivo, protože doma jsem měla jen dva a bylo na čase sbírku rozšířit. Ráda bych si nějaké takové sáčky ušila ze starých záclon, ale to musím prvně do nějakého šicího kurzu (ten mám v plánu letos na podzim:)), moc se mi líbí tenhle jednoduchý návod na blogu u Lucky.


Sprcháč Yope Yunnan má příjemnou jemnou, ale svěží vůni, tak trochu unisex. Čaj v ní moc necítím, ale gel je příjemný a nevysušuje, jemně pění a vyhovuje mi i na holení, stejně jako ten s vůní kadidla a rozmarýnu od stejné značky (Bosswelia), který jsem měla minule a který byl přece jen víc pánský.

Od stejné značky jsem si vybrala taky univerzální čistič s vůní zeleného čaje. Vždycky jsem používala Fixinelu nebo čistič z DMka a tak to chtělo něco přírodnějšího. Musím říct, že jsem moc příjemně překvapena! Kromě hrozně příjemné čajové vůně, opravdu dobře čistí. Umývám s ním koupelnu a záchod a řekla bych, že působí srovnatelně s těmi chemickými. Poradí si i s vodním kamenem na bateriích, můžu jen doporučit!


V rámci objednávky jsem si vybrala ještě Tio kartáčky na zuby s náhradními hlavicemi, které jsou jako jediné na trhu vyrobeny ze 100% obnovitelných zdrojů: rukojeť je z cukrové třtiny (bio polyethylene), hlava z dřevěných vláken s FSC certifikací, štětinky jsou vyrobeny z ricinového oleje (bio polyamid nylon) a cestovní víčko na hlavu kartáčku je z cukrové třtiny (bio polyethylene). U kartáčku se mění vždycky jenom hlavička, takže produkují méně odpadu. 

Zároveň mají kartáčky stejný počet vláken jako švýcarské Curaproxy. Kvůli svým citlivým krčkům už roky používám právě Curaprox Ultra Soft, tak jsem byla zvědavá na tyhle. Oproti Curaproxům mají delší a užší hlavičku, takže se mi lépe dostává k zadním stoličkám a mám pocit, že je lépe vyčistím. Jemnost je s curaproxy srovnatelná, takže mi vyhovují. Po pár dnech používání se mi zdá, že se možná dříve opotřebují a štětinky ohnou, ale uvidím časem. Jediné co mi na nich vadí je to, že se zatím neví, jestli je možné je nějakým způsobem recyklovat. Jediné plně kompostovatelné kartáčky na trhu tak zůstávají bambusové s bambusovými vlákny od Curanatura, které je možné po dožití zakopat do země, kde se za čas rozloží.


A aby to nebylo jen chlubení se novými věcmi, o sadu plátěné tašky, bavlněných sáčků na bezobalové nákupy, aroma roll on Dobrá nálada a krém na ruce Weleda si můžete zasoutěžit. Mrkněte na Instagram, protože tentokrát soutěžíme tam. :))

Znáte některé z výrobků? Používáte? Nebo máte svoje oblíbence? Budu moc ráda za tipy. :))

Mějte se krásně! Evi
//všechny fotky moje, děkuji Econea za poskytnutí výrobků k recenzi

Mohlo by se vám také líbit:

9 komentářů

  1. weledu na ruce jsem nezkusila, ale užívala jsem tělové mléko a olej na tělo. obojí je boží :) díky za super článek, zrovna tohle téma řešíme doma a chtěli jsme se poohlédnout po eko sáčcích. super, díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám moc ráda jejich sprchové krémy, hlavně ten levandulový...krásná vůně. :)) a tyhle sáčky jsou super, doporučuju!

      Vymazat
    2. levandulové jsem ještě nezkoušela :) sáčky se v naší domácnosti uchytí :D

      Vymazat
  2. Evi, miluju mandlovou Weledu na ruce, holkám pokukuju po sprchácich yope, tak snad uz se konečně dokopu k objednávce. A pro sebe zvažuji odlicovací tampony, nezkoušela jste? 🙃 Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yope má krásné obaly, to se holkám budou určitě líbit ;)
      Tamponky myslíte ty z biobavlny vatové nebo pratelné? Já mám zatím doma zásobu těch jednorázových, ale až je vypotřebuju, mám v plánu ty pratelné. Třeba Kristina z Rozmarného děvčete je s nimi moc spokojená: http://rozmarnedevce.blogspot.com/2018/06/zero-waste-odlicovani.html :))

      Vymazat
  3. Yope má nádherné obaly, ale prozatím jsem se nenechala zlákat, protože jsem si nebyla jistá, jestli budou i funkční (hlavně čističe)...příště zkusím taky :) A ty kartáčky vypadají taky zajímavě, jen co pak s nimi...do plastů jako ostatní nebo nějak jinak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adi, čistič je vážně parádní a ta vůně! :)) U kartáčků si nejsem moc jistá, co s nimi, ale asi je vyhodím do těch plastů...

      Vymazat
  4. Krásné věci, zrovna dnes mě zahřál u srdíčka můj nákup na econea - pořídila jsem si zubní kartáček z bambusu a bio eko deodorant ve skle. Sice malý krůček, ale mám ze sebe skvělý pocit!

    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové nákupy jsou nejlepší, taky z nich mám vždycky radost! :)) Krásné září!

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)