Přečteno /leden a únor 2018

30. 5. 2018



Dneska zase po dlouhé době pár knížek ze začátku roku, o kterých jsem úplně zapomněla napsat!



ROBERT BRYNDZA: DÍVKA V LEDU
Dívka v ledu se mi líbila, byla jsem hrozně zvědavá, jak to dopadne, kdo je vrah a musela jsem pořád číst. Můj drahý tvrdí, že pozná, jestli čtu napínavou knížku podle toho, jestli čtu i doma. Když to totiž moc napínavé není, tak čtu jen cestou do práce a z práce v šalině. A tuhle jsem četla každou volnou chvilku, i doma. :))
Děj se odehrává v Londýně, kde je v třeskutém mrazu nalezena zavražděná bohatá dívka. A není jediná. Detektivce nikdo nevěří, a tak pátrá tak na vlastní pěst. Knížka je součástí série a o šéfinspektorce Erice, určitě si přečtu i pokračování!
****

TEREZA SALTE: ŠLEHAČKOVÁ OBLAKA
Šlehačková oblaka od známé blogerky Terezy in Oslo jsou takovým milým pohlazením po duši. Je to její životní příběh o tom, jak se dívka z Prahy ocitla v Oslu a pak zase zpátky v Praze a že i když je nám jednou hrozně a připadáme si na dně, může to být jen odrazový můstek pro náš budoucí život. Prostě abychom nic nevzdávali, šli za svým snem a žili tak, jak sami chceme.
****


JOJO MOYES: NEŽ JSEM TĚ POZNALA
Musím přiznat, že tahle knížka mě zasáhla, přečetla jsem ji jedním dechem. Není to žádná obyčejná slaďárna, ale docela zajímavé prolínání světa obyčejné dívky a boháče upoutaného na vozík. Čtivě napsané, občas vtipné a hodně dojemné! Kapesníků jsem spotřebovala strašně moc. A hlavní poznatek z knihy? Často se snažíme ostatním plánovat život, aniž bychom se zajímali o to, co druzí opravdu chtějí a po čem touží. Chystám se i na film, tak jsem zvědavá.
*****



ISABELLE NAZARE-AGA: NENECHTE SEBOU MANIPULOVAT

GEORGE SIMON: VLCI V ROUŠE BERÁNČÍM: JAK ODHALIT SKRYTÉ MANIPULÁTORY A BRÁNIT SE JIM

Docela dávno jsem v jednom časopise narazila na článek o manipulaci. Bylo tam pár znaků, jak manipulátora poznat a úplně to sedělo na jednu osobu, se kterou se musím vídat. A jaké jsou ty nejběžnější znaky? Často skáče do řeči, úplně ignoruje o čem se mluví a klidně změní téma hovoru, s oblibou dává neurčité odpovědi, ačkoliv ví, že to okolí štve a mohl by odpovědět jasně, neřekne, jak si něco představuje, ale až se ostatní zařídí po svém, vyčte jim první poslední, nesnáší kritiku a vymlouvá se na ostatní a taky miluje drby a hádky...A tak jsem si přečetla tyhle knihy o manipulaci, je to celkem zajímavé, a pokud máte nějakého manipulátora ve svém okolí, mohly by se vám taky hodit.
Vlci v rouše beránčím mě moc nenadchly, je to spíš taková popisná knížka, sice plná příkladů, ale vcelku hlavně rozdělení na různé typy manipulátorů...tak nějak nic moc. **
Zato Nenechte sebou manipulovat se mi líbila víc. Obsahuje taky rozdělení, ale na různé typy manipulace doprovázené příklady z různých životních situaci. Najdete tam 30 znaků, jak poznat manipulátora, jak reagovat na manipulaci kontramanipulací a je taková mnohem víc praktická. Takže tu určitě doporučuju. ****


Četli jste některou z knížek? Jak se vám líbily? Co dalšího byste mi doporučili?

Mějte se moc krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

5 komentářů

  1. Děkuji za typ a taky jeden u mě... dnes a zítra poštovné ZDARMA. https://www.facebook.com/knihamama Přeji krásné dny. Věrka

    OdpovědětVymazat
  2. Šlehačková oblaka byla taková moderní pohádka :) Příjemné čtení, občas jsem i měla co dělat, abych zadržela slzičky, obzvlášť teda v části, kde probírá smrt maminky.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)