Ao Nang: výlet na 3 ostrovy /Thajsko

5. 7. 2017


Druhý a poslední den pobytu v Ao Nangu jsme si pronajali loďku long tail boat včetně kapitána a vyrazili na výlet. Oficiálně tomu říkají výlet na pět ostrovů, ale ve skutečnosti jsou ty ostrovy jen dva a k tomu dvě pláže na pevnině, kam se dá ale dostat jen z moře. 

První zastávka byl celkem velký Poda island s bělostným pískem a průzračnou vodou.










Odtud jsme jeli na Tup island, kde se dá po písku dojít k dalšímu ostrovu. Tedy jen pokud je zrovna odliv. My jsme štěstí na odliv neměli a navíc tu bylo strašně moc lidí, tak jsme se s naším kapitánem domluvili, jestli by nám někde nezastavil na šnorchlování. S tím naštěstí problém nebyl, dokonce měl i masky, tak jsme si půl hodinku šnorchlovali a viděli spousty pestrobarevných rybek.




Potom jsme projeli kolem Chicken islandu, kde jsme taky na chvilku zastavili na koupání.




A odtud už na Railey beach (článek z minulé návštěvy najdete tu). Protože zrovna probíhal Songkran, byly výlety zkráceny jen na půl dne, nechali jsme se vysadit na Railey beach a večer odjeli zpátky do Ao Nangu loďkou. Tady jsme si dali oběd, zkoukli pláže Railey West, Railey East a Pranang.


Zhruba v půlce cesty mezi pláží Railey East a Pranang je odbočka na vyhlídku a k laguně. Terén teda na žabky není moc ideální a výstup byl v tom vedru náročný, že z něj ani nemám žádné fotky! První odbočka vedla na vyhlídku, odkud jsou krásně vidět obě pláže, a druhou sestup k laguně v úrovni moře. Těsně u laguny musíte ještě slézt tři bambusové žebříky, které jsou celé od růžového bahna a pěkně klouzavé. Dva jsem zvládla, ale ten třetí jsem už nedala, zase se projevil můj strach z výšek. Možná kdybych měla lepší boty...Ale ostatní sestup zdárně dokončili a tak se můžete mrknout na fotky laguny. :))






Mezitím se trošku zatáhlo, na fotkách to vypadá ještě hrůzostrašněji než ve skutečnosti. :)) Tak jsme se vykoupali na Pranang beach, umyli od bahna a nechali se loďkou odvézt zpátky do Ao Nang.





A další den jsme se už přesouvali do Malajsie. Celý den jsme strávili v letadle z Krabi do Kuala Lumpur a odtud zase zpátky na Langkawi. A o Langkawi, malajském ráji, zase příště! :))

Mějte se krásně! Evi
//foto moje © gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

4 komentářů

  1. Nádhera !!!!! Díky za zprostředkování zdejší atmosféry.
    Krásné léto. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Evi, to jsou nádherný fotky a můj sen. Šetřím, jak to jde, abychom si to co nejdřív splnili celá rodina :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, moc děkuju! :)) Stačí našetřit na letenky, to byla naše největší položka, ubytování i jídlo se dá sehnat levně. Samozřejmě záleží, kde se ubytujete. Ale i pokud je Tvůj sen nějaká pětihvězda, tak v Thajsku vyjde pořád levněji než v Evropě :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)