Kremrole

14. 4. 2017


Slibuji, že tohle je na dlouho poslední pečící článek. Tedy doufám, že teď to tu nějakou dobu bude zase hlavně o cestování. :)) 

Když jsem viděla u Lucky ty krásné kremrole z oslavy, které můj drahý navíc úplně zbožňuje, řekla jsem si, že mu je zkusím upéct k narozeninám. Pekla jsem podle tohoto receptu u Štěpánky na blogu a koukala u toho na tohle video Dity P. Původně jsem z nich měla docela strach, ale s těstem se pěkně pracovalo a trubičky šly taky hezky vyndat. A hlavně, byly opravdu moc dobré! Tak ať se povedou i vám! :))




Pro jistotu si recept nakopíruji i sem, já jsem nakonec měla 19 kremrolek.

TĚSTO:
  • 350g hladké mouky
  • 250g másla + na pomazání trubiček
  • 1 žloutek
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce octa
  • 1-2 vejce na potření
BÍLKOVÝ SNÍH - NÁPLŇ:
  • 4 bílky (ze zbylých žloutků můžete vykouzlit třeba tyhle rakvičky se šlehačkou :))
  • 270g krystalového cukru
  • špetka soli
  • moučkový cukr na posypání hotových kremrolí
POSTUP:
  1. Prosátou hladkou mouku smícháme v míse s povoleným máslem a vytvoříme drobenku, do které postupně přidáme žloutek, smetanu a ocet a rukou vypracujeme hladké těsto, které dáme odpočinout na cca hodinu nebo přes noc do lednice. Pokud tam bude déle, necháme ho zase trošku povolit, aby se s ním lépe pracovalo a netrhalo se.
  2. Na lehce pomoučněném vále rozválíme těsto na plát tenký 3-4 mm. Vytvoříme pruhy dlouhé asi 25-30 cm, široké 3 cm. Já krájím nožem radši podél pravítka.
  3. Kovové trubičky potřeme změklým máslem a na ně pak od spoda, od nejtlustší části, omotáváme směrem nahoru jednotlivé proužky těsta, která ve spojích lehce přitlačíme k sobě. 
  4. Každou trubičku vyskládáme na plech vyloženým pečícím papírem, ze všech stran potřeme rozmíchaným vajíčkem a dáme péct do trouby, předehřáté na 180 stupňů, na asi 15 minut (většinou mi stačí i 13 minut, radši míň než víc). 
  5. Po upečení necháme kremrole trochu vychladnout a poté je opatrně sejmeme z trubiček - jde to velmi snadno (čím jsou teplejší, tím jdou trubičky lépe vytáhnout, ale pozor na spáleniny :)). Necháme je pak stranou zcela vychladnout.
  6. Mezitím si připravíme náplň: V míse začneme zlehka vyšlehávat bílky se špetkou soli, když jsou bílky vyšlehané postupně k nim po lžících přisypáváme cukr,  každou lžíci důkladně zašleháme. Pokud již drží tvar, dáme mísu nad vodní lázeň a pokračujeme ve šlehání, až do chvíle, kdy se sníh bude lesknout a bude pevný - vytvořené špičky se nebudou roztékat a sníh bude ohřátý. 
  7. Cukrářský sáček naplníme ušlehaným sněhem a kremrole plníme z každé strany. Posypeme moučkovým cukrem a můžeme se do nich pustit! :))
Mějte se moc krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

5 komentářů

  1. Kremrole jsou moje oblíbené a tyhle se ti opravdu povedly! Možná že se jednoho dne odvážím a sama je taky zkusím upéct :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juli, moc díky! Kremrole nakonec nebyly tak složité, jak vypadají. Určitě zkus :))

      Vymazat
  2. Že by nová challenge pro mne? Kremrole miluji, ale nevím, zda bych je zvládla. Tohle mne motivuje to zkusit. :) (Mj. CHCEME články o pečení! :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Catherine, díky! :)) Tak já zase něco upeču :D Jinak určitě to zkus, měla jsem z kremrolí strach, ale nakonec se dělaly moc hezky.

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)