BENÁTKY 2015

19. 10. 2015



Letos jsme opět neodolaly a s kamarádkou vyrazily prodloužit si léto na Bienále umění do Benátek. To se kromě Giardini a Arsenale odehrává na celém ostrově a jak už jsem psala vloni, je to tak trochu bojovka najít jednotlivé výstavy ve spleti úzkých uliček. Protože jsem tu už párkrát byla, myslela jsem si, že už tu snad ani nebudu mít co fotit, ale pořád se dají se objevovat krásná místa daleko od davů turistů, kterých je v Benátkách snad pořád spousta. V některém z příštích článků vás vezmu na Bienále a i na výlet lodí na barevné Burano.




Tentokrát jsme vyrazily autobusem se Student Agency a z Mestre pokračovaly na nádraží Santa Lucia vlakem za 1,25 euro. Autobus staví přímo před budovou nádraží a nádraží v Benátkách je zase umístěno kousek od všech památek. A pokud byste sháněli tip na ubytování, my byly ubytované přímo na ostrově v tomto hostelu, není to žádný luxus, ale na Benátky za dobrou cenu (ještě si připočtěte 3 eura/noc místní daň). Nakonec se nám to šetření zas tolik nevyplatilo, přivezla jsem si s sebou strašně moc šíleně svědících štípanců nejspíš od štěnic z hostelu (ale naštěstí to vypadá, že domů jsem si nedovezla. :)
Protože restaurace jsou tu většinou pěkně drahé, kupovaly jsme si pizzu do krabice za 5-6 eur a snědly jsme ji pěkně na břehu kanálu.


Moje oblíbené místo je rybí a zeleninový trh kousek od Rialta. Hraje to tam všemi barvami, voní rybinou, všechno je tam tak krásné a čerstvé, že bych to tam vykoupila! :))








Byli jste někdy v Benátkách? Kde se vám nejvíc líbilo?

Mějte se krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

11 komentářů

  1. - my se chystame na bienale za 14 dni ! taky autobusem SA (ac jsme puvodne planovali jet autem), tak jsem zvedava, jak to vsechno budeme hledat, ja byla dosud v benatkach jen jedinkrat a uz je to pekne dlouho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mag, tak si to tam moc užijte! Naštěstí tam všude mají aspoň základní orientační cedule k Rialtu a k San Marku, tak se to dá. Ale každý rok aspoň jednou zabloudíme :))

      Vymazat
  2. Miluji procházky benátskými uličkami , vždy mám štěstí - nebo smůlu, že je náměstí pod vodou... asi mi není souzeno poznat procházky suchou nohou.... Rialto taky miluji i jeho přilehlé okolí- přiznám se na Buranu jsem byla, jeho domečky mě okouzlily.....a plavba po kanálu mě nikdy neomrzí ta překrásné domy je radost pozorovat je to skvost jak vyrůstají z moře..... miluji to tam.....těším se na fotky co jsi na Buranu nafotila - jistě i ty skleněné skvosty tě nenechaly chladnou....Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to já zase nikdy náměstí neviděla pod vodou! A přitom na fotkách to vypadá parádně :)) V Benátkách je prostě nádherně!

      Vymazat
  3. Nádherné fotky, mám hrozně ráda články o cestování, jako bych na chvíli byla jinde :) Taky bych se tam jednou chtěla podívat, nejen kvůli jídlu ale i tomu umění, architektuře, minulosti... :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, moc díky! :)) Benátky doporučuju, je to kousek a je tam moc hezky. Měj se krásně! :))

      Vymazat
  4. Zbožňuju tyhle fotogalerie z míst, která člověk tak důvěrně zná! :-) Kdybych si totiž měla vybrat jakékoli místo na světě, kde bych mohla žít, byly by to právě Benátky. Netuším, jak se to stalo, ale to město je pro mě úžasná srdcovka :-)
    Jinak vřele doporučuju hledat ubytování přes web hotels.com. Bývají tam suprové akce za pusu :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bebe, moc děkuji za tip na hotels, tak jsem ještě bydlení nehledala. Většinou zkoušíme booking, airbnb nebo nějaké hostely a tohle vypadá moc dobře, jak na to tak koukám :)) Měj se krásně!

      Vymazat
  5. Tvoje články o Benátkách projíždím už podruhé a tentokrát dokonce proto, že se do Benátek ve středu chystám na měsíc přestěhovat! Díky tvým fotkám se tam těším víc a víc! :) Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, že se články i fotky hodí, tak ať se Ti tam moc líbí! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)