MOJE LETNÍ ČTENÍ

2. 9. 2015


V červnu a červenci jsem se dostala k přečtení poměrně nesourodého mixu. Knížka Čtyřhodinový pracovní týden mě zaujala svým názvem, Posedlost jsem dostala půjčenou a Dobu jedovou jsem si chtěla přečíst už dlouho, protože jsem o ní četla všude možně. Nakonec se mi do výběru zatoulali i Andělé a démoni, kteří se odehrávají v Římě, kam jsme se zrovna chystali.

TIMOTHY FERRISS: ČTYŘHODINOVÝ PRACOVNÍ TÝDEN ***
Čtyřhodinový pracovní týden je celkem dobrou motivací k tomu, abychom svůj čas využívali co nejlépe. Protože peníze mají hodnotu jen tehdy, máte-li čas si je užít a pokud trávíte celé dny zavření v kanceláři, budou vám nejspíš k ničemu. Najdete tu tipy, jak přesvědčit svého šéfa, abyste mohli pracovat z domu nebo jak rozjet výnosný byznys, který potřebuje minimum vaší kontroly.
Je ale pravda, že užitečný obsah se dá shrnout na pár stran a některé tipy nejsou moc vhodné pro naše prostředí (například osobní asistenty si sice také můžete najímat z Asie, ale nejspíš vás to vyjde mnohem dráž než Američany a ještě se stanete plátci DPH). Jako inspirace je to ale fajn!

ANNA STRUNECKÁ, JIŘÍ PATOČKA: DOBA JEDOVÁ ***
Po přečtení Doby jedové jsem nabyla dojmu, že se na Zemi snad ani nedá přežít. Některé informace jsou zajímavé, jiné se mi zdály zbytečně poplašné. Autorka se zabývá spoustou témat, od vitamínů a potravinových doplňků přes očkování, lobby farmaceutických firem a kosmetiku až po čistící přípravky. Nejvíce mi utkvěly v paměti pružinové matrace a kovové kostice podprsenek, které prý narušují tok lymfy a mohou způsobit rakovinu prsu. Druhý díl je spíše takovým doplněním prvního, i když se tam spousta věcí právě z prvního opakuje.
Myslím, že k zamyšlení nad tím, jaké chemikálie se na nás ze všech stran hrnou, je kniha zajímavá a nakonec si to stejně každý musí přebrat po svém.

SUSAN LEWIS: POSEDLOST ****
Od této knížky jsem už kvůli jejímu obalu nečekala vůbec nic. Původně se mi ani moc číst nechtěla, ale dostala jsem ji půjčenou, tak jsem si řekla, že jí dám šanci. A víte co? Ona nakonec není zas tak špatná! Děj je napínavý, příběh mírně detektivní a knížka se moc dobře čte.
Hlavní hrdinka Corie Brownová pátrá po svém nikdy nepoznaném otci, z malé vesničky se vydává do Londýna a dostává se ke své vysněné práci v televizní společnosti. V životě Corrie se objevují tři lidé. Annalise, její nadřízená a přítelkyně, Luke, jediný, kdo se jí zastane před nepřejícími kolegy a Cristos, světově proslulý filmový režisér.

DAN BROWN: ANDĚLÉ A DÉMONI ****
Kniha Andělé a démoni se mi ze začátku moc líbila, je čtivá a napínavá. Objevuje se tu harvardský symbolog Robert Langdon, který je povolán k případu rituální vraždy ve švýcarském Cernu. Zbytek děje se už odehrává v Římě, takže je to zároveň i takový malý průvodce po památkách. Jen ten konec byl mírně řečeno přitažený za vlasy, ale prozrazovat vám jej nebudu. :)

Četli jste některou z knížek? Jak se vám líbily? Co právě čtete vy?
Mějte se krásně! Evi

Pod každou knížkou najdete moje zcela naprosto subjektivní hodnocení formou hvězdiček 
*            hrůza, kterou ani nedoporučuji otvírat
**         dá se to přečíst, ale žádná sláva
***      dobrá knížka, stojí za přečtení, ale jsou i lepší
****    knížka se mi moc líbila
*****  absolutní špička, jedna z nejlepších knížek, co jsem kdy četla; pět hvězdiček ale moc často nedávám :)

//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

7 komentářů

  1. Z těhlech knížek znám jenom Andělé a démoni, které se chystám přečíst, ale ostatní zní taky zajímavě:)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  2. Čtyřhodinovým pracovním týdnem jsem se taky prokousala a souhlasím, že polovina věcí pro naše prostředí vůbec není vhodná. Ale představa je to krásná :)

    OdpovědětVymazat
  3. Anděly a démony mám rozečtené už asi rok a ne a ne se k nim zpět vrátit...I když vím, že je to dobrá knížka...
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  4. Z knížek jsem ani jednu nečetla, jediné co mě láká jsou asi Andělé a démoni. Takové ty informativní knížky mě moc nebaví ( Doba jedová ) o takových věcech si raději počtu na internetu :D
    Infinity of Colors

    OdpovědětVymazat
  5. Andělé a démoni... Musím naprosto souhlasit s tím, že ten konec už je prostě moc. Na Dobu jedovou se chystám už snad sto let (taky o ní pořád někde čtu a mám jí před očima) tak snad se konečně v knihovně zadaří :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, ona zas tak super není, ale některé postřehy jsou opravdu zajímavé ...tak at se Ti zadaří! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)