ŘÍM /TRASTEVERE

7. 9. 2015



Římská čtvrť Trastevere se stala mou nejoblíbenější částí města hned po první návštěvě. Po přejití mostu z Tiberského ostrova a vnoření se do úzkých uliček lemovaných tradičními okrovými domky, jako byste se ocitli v úplně jiném městě. Žádná auta s nervózními řidiči a motorky proplétající se všude kolem. Jen pěší zóna se spoustou lidí pomalu procházející kolem stánků a venkovních zahrádek restaurací a barů. Úplně jako v nějakém malém italském městečku.





Na náměstí se o zábavu stará místní kapela a plivačka ohně, kteří mají každý večer úplně stejný program. A taky všudypřítomní prodavači selfie tyček /vody /piva /šátků /růženců...to podle toho, ve které části města a v kterou denní dobu se tam nacházíte. Ale atmosféra je tam úžasná! :))

Parádní je taky projekt - festival Lungo Il Tevere (od 12. června do 31. srpna) na březích řeky Tibery, právě v místě Trastevere a Tiberského ostrova. Jinak opuštěné nábřeží tu večer ožije stánky, bary, restauracemi, ale i letním kinem a různými atrakcemi, na které u nás narazíte na poutích.


Mějte se krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

0 komentářů

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)