10 PLÁNŮ NA LÉTO

12. 7. 2015


Když jsem na začátku června byla smutná, že celý červen i červenec se kvůli termínu odevzdání v práci nikam nedostanu, řekla jsem si, že léto si přece můžu užít i tak! Že můžu dělat tu spoustu věcí, kterou normálně dělám jen na dovolené. Více odpočívat, poznávat, jíst dobré jídlo a trávit více času s mými nejbližšími. Stačí jen chtít a nezoufat si na nedostatek času.  :))

A jaké jsou moje letní plány?
  1. Těšit se na pár dní v Římě v půlce srpna. Udělám si svého vlastního průvodce. Protože na cestování je hned po samotném cestování nejlepší to těšení! :)) 
  2. Naplánovat si už tradiční podzimní víkend s kamarádkou na Bienále v Benátkách a nějaký ten podzimní výlet ...letos by se mi moc líbila třeba Barcelona. 
  3. Víno z blízka v Otevřené zahradě - letní vlahé večery s degustací vína v příjemném prostředí Otevřené zahrady pod Špilberkem jsme navštívili už vloni a letošní ročník si určitě také nenecháme ujít! 
  4. Jídlo z blízka - přihlásit se na nějaký workshop a vyrobit si třeba vlastní domácí těstoviny nebo  se naučit připravit steak z různých částí stařeného masa. 
  5. Chtěla bych zúčastnit šperkařského kurzu, vyrobit si vlastní stříbrný prsten...není to sice nic levného, ale někdy je potřeba udělat si radost (a taky si ho tak trošku nadělím ke svým včerejším narozeninám:). A uvidíme, třeba mě to chytne tak, že se ze mě stane "opravdová" šperkařka! To by mě moc bavilo! :)) 
  6. Procházet se po městě jen tak se zmrzlinou v ruce (v Brně mám moc ráda točenou malinovou na České nebo poctivé nanuky z fóra pro architekturu a média Praha), nikam nespěchat, prohlížet si okolní domy, ulice, náměstí přesně tak, jak to děláme na dovolené. Vždycky pak narazím na něco, čeho si normálně nevšimnu! 
  7. Vyrazit aspoň na jeden víkend po krásách Česka. Už dlouho se chci podívat do Českého Krumlova, Českého Švýcarska, Olomouce nebo třeba na hrad Pernštejn tak snad něco z toho konečně vyjde!
  8. Hodně číst.
  9. Hodně cvičit a pravidelně chodit běhat...hmmm...aspoň jednou týdně!
  10. A taky konečně dofotit film na mém starém analogovém foťáku, který už tam je aspoň 3 roky!
Jaké plány máte vy?

Mějte se krásně a užívejte si léta! Evi
//zdroj fotek: 1,2 pinterest, 3 Mikeš Cettl, 4 devian art, 5 Praha, 6 moje © gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

17 komentářů

  1. Teda, to zní všechno zajímavě:) do Říma chci v srpnu taky jet, tak se třeba potkáme :D :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné plány máš! A naprosto Tě chápu, to těšení má něco do sebe :-) Na Řím mám ještě živé vzpomínky, byla jsem tam v září 2013. Hlavní dovču už máme za sebou, ale přesto nás ještě čeká tuzemská dovolená v Beskydech a Barcelonu si chceme dát je s panem Božským bez dětí v září. Snad to vyjde, moc bych se tam chtěla podívat. Tak ať plány vyjdou a kráné léto přeji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, díky! :)) Taky Ti přeji, ať plány vyjdou a těším se na články z cest!

      Vymazat
  3. Veľmi zaujímavé plány. Rím je krásne mesto.
    My si v tomto roku užijeme dve dovolenky pri mori, mali sme to šťastie ísť už v zime k moru - podobne ako vy do Thajska.

    OdpovědětVymazat
  4. teším sa s tebou :) mňa ešte čaká jeden festival, týždeň v Banskej Štiavnici a kadejaké povaľovanie :) už sa neviem dočkať ako si to užijem!
    LadyinBlack

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amy, moc děkuji! Jak já se těším na povalování! Užij si to co nejlépe! :))

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Radi, moc děkuju :)) A ty Tvoje, ať vyjdou taky! :))

      Vymazat
  6. Hezké plány, my plánujem makat, makat, makat, ale trocha toho výletování, grilování a posezení s rodinou musí být :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se budete mít taky fajn, odpočívat se musí :))

      Vymazat
  7. Krásné plány, držím pěsti, ať výjdou :). Já mám některé stejné. Třeba se při procházení Brnem potkáme, nebo při běhání :D! Taky chci číst, a cvičit jógu, fotit, přežít další stěhování, odpočinout si, hodně šít a tvořit. Přinutit se psát diplomku. Hlavně si užít léto :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, moc díky, snad se mi jich podaří uskutečnit co nejvíc...Třeba se potkáme, to by bylo fajn :)) Tak ať vyjdou všechny plány i Tobě!

      Vymazat
  8. Evi, jestli tohle všechno stihneš, tak seš dobrá. Mám pocit, že léto je tááák krátké. Nicméně mé plány jsou jen dva a jsou stručné: 1/ maximálně si užít léto na mojí zahrádce s grilováním, dobrým vínem a sezónními dobrotami a 2/ připravit se na říjnový odlet do Asie, který bude tentokrát velmi pestrý :-)
    Oba dva body fakt miluju :-)
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Peti, tak to se máš! Doufám, že budeš zase podrobně reportovat z Vašich výletů! :))
      Jsem zvědavá, jak ty své plány stihnu...ale i kdyby ne, hlavně, abych si to užila :) Měj se krásně!

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)