RAILEY BEACH /THAJSKO

30. 4. 2015


Minule jsem vám slíbila pár fotek z Railey beach, kam jsme se vydali na výlet tradiční loďkou "long tail boat" z Ao Nang. Na výběžek, kde se Railey a další dvě pláže nachází se totiž nedá dostat jinak než právě po moři buď z Ao Nang nebo z druhé strany z Krabi.



RAILEY WEST

Loď nás dovezla na nejznámější, podle některých nejkrásnější a nejvíc zalidněnou pláž Railey West. Na Railey jsme si konečně začali připadat jako v Thajsku. Krásné tyrkysové moře s tradičními loďkami přesně tak, jak je známe z pohlednic a obrázků cestovek. :) Jen těch lidí tu bylo trochu víc, ale i tady se dala najít nepřeplněná místa. A pokud vyrazíte brzy ráno nebo tu naopak zůstanete přes noc (je tu několik možností, kde se ubytovat), pak tu budete téměř sami.

Dá se tu pohodlně ležet ve stínu stromů jen dopoledne, proto jsme potom pokračovali na druhou stranu poloostrova. Na Railey East jsme se dostali za pět minut a cestou jsme narazili na skupinku restaurací, kde jsme se zastavili na oběd. Jídlo tu bylo mnohem levnější a stylovější než v restauracích přímo u pláže.



RAILEY EAST

Cestou jsme také potkali první opice, z nichž některé byly opravdu drzé. Jedné paní vylezla po noze až nahoru na rameno a nemohla se jí zbavit. Tak jsme radši rychle pokračovali dál. :)

Railey East je vlastně spíš taková zátoka, během přílivu tu ani žádná pláž není a slouží tak spíš pro zásobování přilehlých hotelů a obchodů. Při odlivu je tu ale tak málo vody, že na loď vás odvezou traktorem. :)




AO PRANANG

Poslední zastávkou byla pláž Ao Pranang se stejnojmenou jeskyní, která slouží jako svatyně a lidé sem přináší různé oběti, především ale ve tvaru mužských přirození. Tady jsme si chvilku v klidu poleželi na bílém písku, pozorovali Thajce, jak staví stany na večerní svatbu na pláží. Dokonce jsme viděli přijíždět i mnichy a nevěstu s ženichem a  večer jsme jeli zase zpět do Ao Nang.




//foto moje © gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

5 komentářů

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)