TRAVEL TIP /BENÁTKY

13. 9. 2014


Chystáme se na Bienále do Benátek. Letos je opět architektonické, tentokrát pod taktovkou Rema Koolhase, tak jsem zvědavá! :)) Letos tam pojedu už počtvrté (jednou jsem byla se školou a dvakrát s kamarádkou), pomalu se z toho stává taková hezká tradice. Bienále se koná každý rok od června do listopadu (po roce se střídá umění s architekturou). A jaké je to letošní vám poreferuji někdy ke konci září. Ovšem do Benátek se můžete vypravit na víkend i jen tak, spletité uličky protkané kanály jsou opravdu okouzlující. A na podzim si tak krásně prodloužíte léto (bývá tam totiž o pár stupňů víc než u nás).


MOJE PROVĚŘENÉ TIPY JAK TAM DOJET
Na rychlý výlet z Brna nejlevněji a nejpohodlněji vychází autobus společnosti Tourbus, zpáteční jízdenka koupená měsíc předem vychází na 1550 Kč (normální cena je 2190Kč, se slevou na ISIC jízdenku pořídíte za 1971Kč). Obrovskou výhodou Tourbusu je autobus, který vás doveze přímo na ostrov a dál se už můžete pohybovat pěšky. Odpadají tak drahé přesuny z pevninského Mestre do Benátek (tam zastavují Eurolines nebo Student Agency). Autobus z Brna odjíždí v pátek v 18:15 a v Benátkách jste druhý den chvilku před pátou hodinou ranní. Zpátky pojedeme hned v neděli v 22:30, máme tak dva celé dny na Benátky a strávíme tu jednu noc. Pobyt si můžete prodloužit a jet na tři noci, ale to už je pro nás moc dlouhé. Autobusy Tourbusu do Benátek jezdí i z Prahy, Ostravy, Frýdku-Místku a Olomouce!

Můžete využít i leteckou dopravu z Prahy, ta ale bývá nejlevnější pokud chytíte nějakou akci, pro nás by čas strávený přesunem do Prahy a čekáním na letišti a přepravou z letiště byl mnohem delší a náklady na cestu asi i mnohem vyšší. Takhle v Brně nasedneme na autobus a ráno už jsme přímo v Benátkách. A nebo můžete zkusit auto, ale parkování na ostrově je omezené a tím pádem opravdu drahé.


KDE SE UBYTOVAT
Ubytování je nejlepší přímo na ostrově, pokud vám nevadí trochu pěší turistiky. Nemusíte si pak kupovat poměrně drahou jízdenku na vaporetto (místní lodní MHD) a vše je lehce dosažitelné pěšky. Jen pak budete poměrně dost unavení. Vloni jsme využili hostelu Ostello S.Fosca, zařízené přes hostelworld.com. Hostel je příjemný, má vybavenou kuchyňku, pokoje velké, sprchy a WC společné, je přímo v centru, kousek od vlakového nádraží - viz mapka. :) Cena za 2 lůžkový pokoj 27€/osoba.

Letos máme rezervovaný hostel Casa Rosseta za 23€/osoba v 5 lůžkovém pokoji, tak uvidíme, jaký bude. Vyzkoušela jsem také hostel Ostello Venezia na ostrově Guidecca (naproti sv. Marka), pro dopravu do Benátek ale potřebujete jízdenku na vaporetto (30€/2 dny, 30€/3 dny, více o aktuálních cenách tady). 

Ubytovat se můžete taky v některém ze spousty hotelů, my cestujeme nízkonákladově, proto ty tipy na nejlevnější hostely. Stejně jsme celý den pryč a na pokoj se jdeme opravdu jen vyspat. :))


Byli jste někdy v Benátkách? Na Bienále? Jak se vám líbilo? Kdybyste měli nějaké své ověřené tipy, co v Benátkách určitě vidět, dejte mi vědět, ráda objevím něco nového. :))
Mějte se krásně! Evi


//všechny fotky moje z loňských let ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

8 komentářů

  1. Krásný článek i fotky! V Benátkách jsem nikdy nebyla, taková ostuda :D Přitom to není vůbec daleko a je to tam strašně krásné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. :)) Opravdu je to kousek a je tam tak krásně!

      Vymazat
  2. Nádherné fotky! Bienále si určitě užij, hned bych taky vyrazila :o).
    Nicméně v Benátkách jsem ještě nikdy nebyla a myslím, že je nejvyšší čas to napravit - tvoje fotky mě neuvěřitelně nalákaly, vypadá to úžasně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, díky moc :)) Na podzimní výlet jako stvořené!

      Vymazat
  3. Aach, Benátky, tam jsem se chtěla vždycky podívat...ten tip, jak se tam dostat a kolik nás co vyjde, to je vážně super :) Snad se poštěstí a taky někam vyrazíme :) themonica.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, díky moc! :)) Budu ráda, když můj tip někdo využije.

      Vymazat
  4. V Benátkách jsem byla už před 5 lety a bylo tam nádherně! :) Strávila jsem tam sice jen jeden den, ale i tak jsem si to moc užila.
    Ty tipy jsou užitečné, škoda jen, že mám Brno daleko :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jeden den v Benátkách stačí na prohlédnutí všech nej, ale tak 2-3 dny mi na podrobný průzkum připadají akorát. :))
      A autobusy Tourbusu do Benátek jezdí i z Prahy, Ostravy, Frýdku-Místku a Olomouce, takže pokud to máš blíž do některého z těchto město a nevadí ti o trošku delší jízda, můžeš to zkusit :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)