14. 4. 2017

Kremrole


Slibuji, že tohle je na dlouho poslední pečící článek. Tedy doufám, že teď to tu nějakou dobu bude zase hlavně o cestování. :)) 

Když jsem viděla u Lucky ty krásné kremrole z oslavy, které můj drahý navíc úplně zbožňuje, řekla jsem si, že mu je zkusím upéct k narozeninám. Pekla jsem podle tohoto receptu u Štěpánky na blogu a koukala u toho na tohle video Dity P. Původně jsem z nich měla docela strach, ale s těstem se pěkně pracovalo a trubičky šly taky hezky vyndat. A hlavně, byly opravdu moc dobré! Tak ať se povedou i vám! :))




Pro jistotu si recept nakopíruji i sem, já jsem nakonec měla 19 kremrolek.

TĚSTO:
  • 350g hladké mouky
  • 250g másla + na pomazání trubiček
  • 1 žloutek
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce octa
  • 1-2 vejce na potření
BÍLKOVÝ SNÍH - NÁPLŇ:
  • 4 bílky
  • 270g cukru
  • špetka soli
  • moučkový cukr na posypání hotových kremrolí
POSTUP:
  1. Prosátou hladkou mouku smícháme v míse s povoleným máslem a vytvoříme drobenku, do které postupně přidáme žloutek, smetanu a ocet a rukou vypracujeme hladké těsto, které dáme odpočinout na cca hodinu nebo přes noc do lednice. Pokud tam bude déle, necháme ho zase trošku povolit, aby se s ním lépe pracovalo a netrhalo se.
  2. Na lehce pomoučněném vále rozválíme těsto na plát tenký 3- 4 mm.
  3. Nebojte se použít pravítko a vytvořte pruhy dlouhé asi 20cm, tenké 3cm. 
  4. Kovové trubičky potřeme změklým máslem a na ně pak od spoda, od nejtlustší části, omotáváme směrem nahoru jednotlivé proužky těsta, která ve spojích lehce přitlačíme k sobě. 
  5. Každou trubičku vyskládáme na plech vyloženým pečícím papírem, ze všech stran potřeme rozmíchaným vajíčkem a dáme péct do trouby, předehřáté na 180 stupňů, na asi 15 minut. 
  6. Po upečení necháme kremrole trochu vychladnout a poté je opatrně sejmeme z trubiček - jde to velmi snadno. Necháme je pak stranou zcela vychladnout.
  7. Mezitím si připravíme náplň: V míse začneme zlehka vyšlehávat bílky se špetkou soli a postupně k nim přisypáváme cukr. Bílky nešleháme až do úplné pevnosti, ale pokud již drží tvar, dáme mísu nad vodní lázeň a pokračujeme ve šlehání, až do chvíle, kdy se sníh bude lesknout a bude pevný. Cukrářský sáček naplníme ušlehaným sněhem a kremrole plníme z každé strany. 
  8. Posypeme moučkovým cukrem.

Mějte se moc krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

3 komentáře:

  1. Kremrole jsou moje oblíbené a tyhle se ti opravdu povedly! Možná že se jednoho dne odvážím a sama je taky zkusím upéct :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelý článok, opäť, ako vždy. :))
    Veľmi rada si prečítam každý tvoj nový príspevok, čím ďalej tým zaujímavejšie články.:)

    Môj BLOG-KLIK❤

    OdpovědětVymazat
  3. Že by nová challenge pro mne? Kremrole miluji, ale nevím, zda bych je zvládla. Tohle mne motivuje to zkusit. :) (Mj. CHCEME články o pečení! :D)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)