Budeme mít miminko!

19. 6. 2019



A je to venku! Tajila jsem to celkem dlouho, ale teď už mám bříško tak velké, že ho neschovám. :)) Těším se moc, ale zároveň se bojím, aby bylo miminko zdravé, abych to všechno zvládla a jak se doma všichni vejdeme do naší miniaturní garsonky. Ale tak třeba z nás konečně budou ti praví minimalisti!

Cesta k miminku nám trvala trochu déle než jsem si představovala a možná se o ní rozepíšu víc někdy v budoucnu...Teď bych vám chtěla moc poděkovat za všechny krásné komentáře a přání na Instagramu! Na blogu se nejspíš pár článků s miminkovskou tematikou objeví, tomu se asi nebude dát úplně zabránit, tak snad vás budou bavit. :))


A když už vás tu mám, rovnou poprosím o radu. Nikdy by mě nenapadlo, že výběr kočárku budou taková muka. Když už některý splňuje moje požadavky na vzhled a funkčnost, tak je strašně drahý. Když je zase celkem funkční a levný, tak úplně ošklivý. Kromě toho mi výběr značek a modelů připadá naprosto nekonečný...máte tip na ideální kočárek? A co si myslíte o korýtkovém sezení, ničí  dětskou páteř?Mám z toho trochu strach, protože osobně spím nejradši na boku a představa, že musím být dlouhou dobu v polosedící poloze, se mi nelíbí. Vyzkoušela jsem to třeba na lehátkách na letišti v Dubaji, po nějaké době už to bylo strašně nepohodlné...ale ty kočárky, co to mají, jsou prostě nejhezčí! :/

A pokud máte tip na něco, co si určitě musíme pořídit nebo na nějakou vychytávku, co vám usnadnila život, budu moc ráda, když se podělíte!

Děkuju a mějte se moc krásně! Eva
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

19 komentářů

  1. Evi,
    moc gratuluji a přeji, aby bylo hlavně vše v pořádku, hodně zdraví a pohodový porod.
    S kočárkem neporadím, já vybírala kočárek do lesa a na polní cesty, takže jsem pro obě děti měla Inglesinu, která má prostornou korbu, nafukovací kolečka a pořádné odpružení. Na jeden podvozek jsme měli autosedačku, hlubokou korbu a pak sporťák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, moc děkuju! :* Já bych právě nejradši nějaký univerzální, lehký do města, ale aby byl odpružený a dalo se s ním vyjet i někam do lesa. Momentálně máme favorita Britax (třeba B-motion 4 a dokoupit hlubokou korbu, ale tam zase nejde sporťák otočit proti směru jízdy; hodně je chválený Go, ten se mi naživo moc nelíbil vzhledově, ale funkčně je asi fajn a kamarádka zase doporučuje Smile), nejradši bych Bugaboo Buffalo nebo Foxe, ale tam mě odrazuje právě to korýtko. No není to jen tak. :)
      Krásné léto přeji!

      Vymazat
    2. To se ti ani nedivím. Bála bych se, že bude mít korýtko negativní dopad na páteř. Co Inglesina na městském podvozku? Má pěkné a hlavně prostorné korby.

      Vymazat
    3. Ano, tu jsme měli my a spokojenost, jak už jsem psala na Instáči. Jen teda ne s tím sporťákem...

      Vymazat
    4. Inglesina se mi moc nelíbí vzhledově, i když ten městský podvozek docela jde :)) Ale přijde mi celkem těžká a mám strach, že to dopadne tak, že sporťák se mi nebude chtít tahat a budeme kupovat další lehké golfky a tomu bych se ráda vyhla. Ale kdo ví, jak to dopadne, co na kočárek bude říkat naše mimčo, třeba tam nebude chtít být vůbec a budu jenom nosit... :))

      Vymazat
  2. Moje starší vnučka byla v kočárku z druhé ruky a byl hodně velký, takže se tam pohodlně rozvalovala i ve věku 1 a půl roku, když jsem ji v přírodě vozila po lesních cestičkách a užily jsme si to obě. Ty malé korbičky jsou asi k ničemu, pokud to nechcete brzy prodat. Pohodlí mimča především a pozor, ať má teplo v zimě!
    Evi, přeji vše dobré. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, moc děkuji! Péřový fusak prý ještě máme schovaný po mně, tak snad teplo bude. :)) Krásné léto!

      Vymazat
  3. taky záleží na termínu (zimní dítě, letní dítě) a na konkrétním dítěti (což dopředu nevymyslíte) - třeba první dcera neměla ani 3 měsíce a musela do sporťáku, protože v hlubokém jen řvala a řvala (nebrečela, řvala), tak jezdila v úplně sklopeném sporťáku na břichu, aby viděla - a druhá jezdila v hlubokém snad 10 měsíců. a taky obě jezdili ve staré, prostorné libertě :D já osobně jsem si asi v 8 měsíci dala inzerát na fb bazárky s poptávkou, během týdne se mi sešlo desítky nabídek, mrkla jsem, které se mi líbí, na dva jsem se jela podívat a koupila - téměř nový, za třetinu ceny. ani jsem se nedívala jaká je jiná nabídka na trhu, řekla bych, že jsem ušetřila dost času a nervů. je dost zbytečné snažit se zorientovat v tom, co pro děti všechno je, protože většinu věcí z reklam a obchodů dítě nepotřebuje ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, je to tak, kdoví, jestli bude chtít vůbec v kočárku být. :)) S bazarovým taky nemám problém, jen vědět jaký! :))

      Vymazat
  4. Dobrý den, nedám Vám tip na kočárek, protože nemám přehled, ale moc Vám přeji, aby nejen těhotenství proběhlo v pořádku ale hlavně, aby Vaše mimi bylo zdravé, hravé a aby jste všichni byli spokojeni ! Šá

    OdpovědětVymazat
  5. Moc gratuluju a doporučuji přečíst tento článek: http://www.ivafis.cz/kocarky-v-sede-lezet-jako-vazne/ Spousta věcí člověka vůbec nenápadne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kači, moc děkuju! Článek znám, četla jsem, a proto jsem pořád na pochybách s tím korýtkem. Přijde mi, že co člověk, to jiný názor a to i u fyzioterapeutů. Každý říká něco jiného. Zároveň mi přijde divné, že ta korýtka mají všechny ty drahé značky...:/

      Vymazat
  6. Požehnávam a pozdravujem:-)
    Alena V.

    OdpovědětVymazat
  7. Gratulujem k bábatku. No neviem , tie dnešné kočíky mi neprídu príliš pohodlne pre dieťatko. To ako by sme my spali vo vani. Držím palčeky
    Príjemný deň Lenka

    OdpovědětVymazat
  8. moc gratuluju ke krásné zprávě! těším se na další mimi články :) taky zrovna čekám a taky zrovna řeším jaký kočárek. u první jsem spokojená nebyla, měli jsme polskou dvojkombinaci, v korbě být nechtěla takže jsem nosila v šátku a sporťák pak nevzhovoval vůbec tak jsem ho prodala a pořídila jsem do města Valco snap 4 a do přírody Baby jogger summit X3, což byla oboje super investice kterou si necám a nemůžu vynachválit. jen teď nevím jak vyřeším hlubokou korbu pro nové miminko :)

    z věcí co určitě pořídit za mě šátek na nošení, super pomocník i na doma kdy mi malá křičela a já už nemohla pořád nosit na rukách. takhle jsme byly spokojené obě a já měla volné ruce :) Na FB Nosíme děti se dají sehnat i šátky bazarové za dobrou cenu. Taky se nám vyplatila péřová zavinovačka. A na zadeček weleda měsíčkový krém

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, moc děkuju za komentář se spoustou tipů! :)) K Valcu by, myslím, měla jít dokoupit hluboká korba...jen nevím, jestli to není jen pro některé typy kočárků?
      Šátek mám taky určitě v plánu, v mém okolí si je všichni chválí, tak věřím, že ho taky využijeme. Péřovou zavinovačku bychom měli mít ještě někde po mně, ale nevím, jestli je ještě funkční, to musím prozkoumat. Tak příjemné těhotenství přeju! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)