Víkend v Mikulově

14. 8. 2018


Minulý víkend jsme vyrazili do Mikulova. Jako jeden ze svatebních darů jsme totiž dostali pobyt v penzionu Štajnhaus, jehož rekonstrukce je dílem architektů z ateliéru ORA. A musím říct, že rekonstrukce se jim vážně povedla, koukněte na fotky. :)) Tak kdybyste nevěděli, co darovat novomanželům, můžu doporučit, nám se svatební dar moc líbil!










Protože ten víkend bylo opravdu nesnesitelné vedro, v sobotu i v neděli jsme se vydali vykoupat do lomu u Mariánského mlýna. Lidí tam bylo hodně, ale protože jsme nepotřebovali ležet přímo u vody, stačila nám tráva nahoře, tak to ani nevadilo. Voda byla pěkně čistá a hlavně osvěžující.



Na pozdní oběd nebo brzkou večeři jsme si zašli do vychvalované restaurace Marcela Ihnančáka v hotelu Tanzberg a možná jsem měla až moc vysoká očekávání. Dala jsem si kapra na víně s karamelizovanou cibulkou a šťouchanými brambory. Ryba byla skvělá, jen ty brambory byly šťouchané už před delší chvílí, trochu oschlé, suché...a ten salátek, co k tomu byl by mohl být aspoň malinko ochucený. Honza měl taštičky plněné kachním masem se zelím a švestkovou omáčkou a chutnalo mu. Oboje bylo to dobré, ale nějak jsem čekala větší pecku...




Po večeři jsme si dali krátkou procházku kolem Kozího hrádku a v plánu bylo víno na terase u Bárty, ale tam bylo zrovna zavřeno kvůli svatbě, ve Vinném sklepě u Hrdličků taky nikdo nebyl, tak jsme nakonec skončili ve sklepě Pod Kozím hrádkem s krapet zvláštní obsluhou, jejíž přístupem dvě skupinky hostů moc nadšené nebyly a radši odešly jinam.






V neděli jsme si zašli na snídani do Kafe Pala, já si dala francouzskou pohankovou palačinku se sýrem, slaninou a vajíčkem - neboli galette complete. A byla moc dobrá!




Potom jsme se podívali do hrobky Ditrichštejnů a do zámeckého sklepení na druhý největší sud v Evropě. V obou byla moc příjemná teplota, což se v těchto vedrech hodí. Sklep tu teda oproti Valticím mají dost malinkatý - celý zámek je postavený na skále, tak to hloubení nebylo moc jednoduché. Navíc v ceně prohlídky ve Valticích byla i sklenička a degustace jejich vína, takže to bylo o dost zábavnější než mikulovská expozice starých vinných lisů...















Zastavili jsme se taky v Galerii Konvent, která je hnedka u hrobky. Je taky moc hezky zrekonstruovaná a můžete se tu i lehce občerstvit. My omrkli zrovna probíhající výstavu plastik kováře Davida Habermanna a počítačovou malbu Pavla Bezděčky.



Po kultuře následovalo zase jídlo: pozdní oběd v mém oblíbeném bistru Kuk. Ciabatta s uzeným lososem a talíř tapas. Pečou si tu vlastní pečivo, takže jsme si koupili i s sebou domů na snídani.


Odpoledne jsme se ještě zajeli vykoupat do lomu a k večeru si zašli na kafe a vínko na terasu jak víno v Café Bárta s krásným výhledem na zámek. Jejich večerku můžu doporučit! ;))




Ještě pár Mikulovských tipů: dobře se najíte taky u Sojky a spol., kde jsme jedli na našem lednovém výletě. A skvělá vína najdete ve vinotéce u Volaříka na Kostelním náměstí. Na Instagramu jste mi doporučovali i irskou restauraci O`Hara v hotelu Volařík.


Během procházek mě ještě zaujalo Minimal Coffee, my tam kávu už nestihli, ale příště to určitě napravíme! :))


Kde jste byli na výletě naposledy vy? Mějte se krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

12 komentářů

  1. V Mikulově jsem byla jen na Svatém kopečku, přímo ve městě ne :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musíš někdy napravit, je tam totiž moc krásně! :))

      Vymazat
  2. Marcela - Nordic Passion16. srpna 2018 v 21:52

    Krasne misto i fotky. Škoda ze my Cesi ty služby tak dobře neumíme, prijemna obsluha a tak, ale už se to snad lepší. A dikd za tipy. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, díky moc! Zdá se mi, že už se to lepší, aspoň v Mikulově až na tu jednu výjimku byli všichni moc fajn. :))

      Vymazat
  3. Ahoj,
    Mikulov je krásné město a mám to tam moc ráda :) My jsme byli naposled na dovolené v Liberci a taky jsme si to moc užili :)

    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, do Liberce bych se taky ráda podívala, ještě jsem tam nebyla...:))

      Vymazat
  4. No to jsou nádherné fotky!! Mikulov mám mooc ráda :) krásné město.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neli, díky moc! Je tam vážně moc krásně :))

      Vymazat
  5. Fotky vypadají fakt skvěle:) Škoda tedy těch prvních návštěv a v té restauraci bych tedy také čekala víc, ale aspoň že ten zbytek byl fajn:) A rekonstrukce se opravdu povedla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Nemůže se vždycky všechno podařit, o to víc se mi líbilo na těch dalších místech :)) Krásný zbytek léta!

      Vymazat
  6. Evi, vidím, že jste si Mikulov moc krásně užili .... kdyby jste tam jeli ještě někdy, mají i moc krásné koupaliště. Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, moc děkuju za tip, myslím, že v Mikulově jsme nebyli naposledy :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)