Přečteno /jaro a léto 2018

27. 8. 2018


RADKA TŘEŠTÍKOVÁ: OSM
Osm byla donedávna jediná knížka od Radky, kterou jsem ještě nečetla. Je to tak trochu detektivka, do které mi chvilku trvalo než jsem se začetla, konec byl ale celkem napínavý. Hlavní hrdinka Míša je následkem střelného poranění v bezvědomí. Postupně se dozvídáme, co se událo předtím, kdo jí chtěl ublížit a proč, když ji všichni měli rádi? A co se stane, až se Míša probudí a ze svého života si bude pamatovat jenom něco? Čtení je to oddechové, ideální někam k vodě.
****

JAN SEGHERS: NEVĚSTA VE SNĚHU
Tuhle knížku jsem dostala jako dárek a tak jsem od ní nečekala vůbec nic. Je to detektivka, ve které kriminální komisař Robert Marthaler pátrá ve Frankfurtu po vrahovi mladé ženy, jež podle všeho musela před smrtí vytrpět dlouhé mučení. Knížka se četla dobře, pátrání je opravdu napínavé, překvapila. :)
****



JOJO MOYES: ŽIVOT PO TOBĚ
Život po tobě je bohužel jenom slabý odvar prvního dílu Než jsem tě poznala. Ale i tak je to milé čtení, autorka ho napsala na četné žádosti čtenářů, kteří toužili po šťastném konci.
**

SHARI LAPENA: MANŽELÉ ODVEDLE
U manželů odvedle mě zaujala anotace: Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat. Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč. Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…
Od téhle vychvalované knížky jsem čekala tak nějak víc. Dobře se to četlo, bylo to i napínavé, ale jsem z toho tak nějak rozpačitá.
***


PAULA HAWKINS: DO VODY
Druhý román od autorky Dívky ve vlaku. Díky tomu humbuku kolem jsem stejně jako u Manželů odvedle čekala víc, docela dlouho mi trvalo než jsem se do knížky začetla a i přes ten překvapivý závěr mi nějak k srdci nepřirostla.
Anotace: Na dně řeky se najde tělo svobodné matky – a zrovna na místě, kde bylo toho léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii malého městečka Beckford to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy místních obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství…
**

Četli jste některou z knížek? Jak se vám líbily? Jaká knížka vás v poslední době zaujala?

Mějte se moc krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

5 komentářů

  1. Mě v poslední době zaujala kniha Hana. Pokud jsi ji ještě nečetla, tak za sebe určitě doporučuji. Není dokonalá, ale jak se člověk začte, tak se prostě nemůže odtrhnout. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu slyším chválu ze všech stran! Musím přidat na seznam, děkuju! :))

      Vymazat
  2. ja som v poslednej dobe teda knižku nečítala sa priznám a hanbím sa za to, lebo čítanie mám veľmi rada ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si čtu moc ráda, je to parádní relax...jak je člověk začtený, úplně ponořený do příběhu a vůbec nevnímá okolí :))

      Vymazat
  3. Knížky od Radky Třeštíkové mě hrozně lákají a ráda bych si nějakou přečetla

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)