Vietnam - itinerář a rychlý přehled

16. 5. 2018


Jak jste si nejspíš všimli, na blogu to poslední dobou moc nežilo, odjeli jsme totiž na skoro 3 týdny do Vietnamu a tak to žilo hlavně na mém Instagramu, který se zaplnil spoustou pestrých fotek, jak jsme cestovali z jihu Vietnamu až na úplný sever. Vietnam je krásná země a má toho opravdu spoustu co nabídnout. Od skvělého jídla, přes milé lidi, starobylé památky, nádhernou přírodu, tyrkysové pláže, hory s nepředvídatelným počasím až po neskutečně rušné metropole plné smogu a troubících motorek. A taky spousty plastových odpadků v moři, s kterými se asi potýká celá Asie...



ITINERÁŘ

Pokud byste se na podobnou cestu taky rádi vydali, mrkněte na náš itinerář - cestovní harmonogram, třeba vás inspiruje. :))
  1. ráno odjezd autobusem z Brna do Budapešti, odlet přes Dubai do Ho Chi Minova města 
  2. večer přílet do Ho Chi Minova města, ubytování
  3. výlet do delty Mekongu
  4. dopoledne prohlídka Ho Chi Minova města (pošta, katedrála, bývalá radnice, řeka Saigon), odpoledne odlet na ostrov Phú Quốc
  5. ostrov Phú Quốc - na motorce do přístavu An Thới a odtud lodní výlet na ostrůvky na jihu
  6. ostrov Phú Quốc - výlet na motorce kolem ostrova (továrna na rybí omáčku, Pepper farm, vodopád Suối Tranh, Hộ Quốc Pagoda, pláž Bãi Sao)
  7. odlet do Da Nangu s přestupem v Ho Chi Minově městě, přesun autobusem do města Hội An
  8. Hội An - výlet na motorce na chrámový komplex Mỹ Sơn (UNESCO) a Marble Mountain
  9. Hội An - půldenní výlet na Chàm Islands, odpoledne prohlídka města (UNESCO)
  10. ráno přejezd vlakem do Huế, prohlídka císařského města v Huế(UNESCO), večer odjezd nočním vlakem do Ninh Bình
  11. ráno ubytování v Tam Cốc, výlet na lodičkách v Tam Cốc, půjčení kol a výlet po okolí
  12. Tam Cốc - půjčení motorky a výlet
  13. Tam Cốc - ráno na kole na loďky v Tràng An (UNESCO), odpoledne přesun autobusem na ostrov Cát Bà
  14. Cát Bà - lodní výlet do zálivu Hạ Long a Lang Hạ (UNESCO)
  15. Cát Bà - procházka po městě, vyhlídka, pláže, odpoledne odjezd autobusem do Hanoje a nočním autobusem do hor - Sa Pa
  16. Sa Pa - ráno ubytování, trek do vesnice Tả Phìn
  17. Sa Pa - výlet po okolí na motorce, odpoledne přesun do Hà Nội, večer ubytování v Hanoji, noční trh
  18. Hà Nội - prohlídka města (Ho Chi Minovo mauzoleum, One Pillar Pagoda, Thanglongské 
    královské město (UNESCO), Temple of Literature, Street Train, jezero Hoàn Kiếm, staré město, katedrála, tržnice Đồng Xuân Market, večer noční trh a Water Puppet show), přesun na letiště
  19. odlet do Dubaje brzy ráno v 1:30, přílet do Budapešti odpoledne, procházka po Budapešti a večer vlakem zpátky do Brna 

Na každém místě, kde jsme byli, by se dalo strávit více času, aspoň o den navíc bych určitě uvítala aspoň v Hoi An, kde se mi moc líbilo. Taky bych si zašla na masáž, kterou jsme vůbec nestíhali, v klidu si někde sedla na kafe a nikam nepospíchala...ale jinak jsme zvládli všechna místa, co jsme si naplánovali.


CO JSME NESTIHLI

Co bych ještě zařadila, kdybychom měli více času:
  • tunely Củ Chi u Ho Chi Minova města 
  • jeskyně Phong Nha-Kẻ Bàng (UNESCO) s největší jeskyní na světě
  • přímořské letovisko Nha Trang s plážemi
  • 3 denní výlet na motorce po horách v oblasti Hà Giang na severu
  • a možná i výlet do Kambodži na Angkor Wat (UNESCO), přece jen to není tak daleko

Určitě bych se jednotlivým místům chtěla věnovat podrobněji, zajímalo by vás to? Fotek mám velkou spoustu, tak dneska jenom rychlý výběr a já utíkám zpátky do (najednou nezvykle náročného) pracovního procesu.



































Byli jste ve Vietnamu? Jak se vám tam líbilo? A kam se chystáte letos vy?

Mějte se moc krásně! :)) Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

14 komentářů

  1. Krásná inspirace chtěli by jsme tam vyrazit příští rok mohu se zeptat na kolik Vás cesta přisla ,alespon orientačně? Děkuji Janka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, nejdražší položka jsou letenky, za ty jsme dali 15 tis./os., výdaje na místě ještě nemáme přesně sečtené, ale ve Vietnamu je obecně levněji než u nás...Záleží samozřejmě na tom, jaký standard ubytování vyhledáváte, jestli jíte na ulici nebo v dražších restauracích, jestli se přesunujete taxíkem nebo místními autobusy apod...ale protože my jezdíme spíš nízkonákladově, myslím že další výdaje budou něco mezi 10-15 tisíci za osobu, což se mi zdá na tak dalekou a dlouhou cestu parádní. :))
      Tak ať se Vám cesta vydaří! :))

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď počítala jsem tak stejně jídlo na ulici ochutnat toho co nejvíc a místní doprava prostě zažít Vietnam :-) Děkuji a budu se těšit na další články

      Vymazat
  2. Jako bych tam byla taky.. Krásné fotografie!
    Na mě je vietnam už příliš turistický, ale určitě záleží na tom, kam všude se člověk dostane. Moc pěkný článek, díky za všechny sdílené informace. Budou se hodit!

    BLOG Corculum | Stepanka_T

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štěpánko, moc děkuji! :))
      Je pravda, že některá místa jsou turistická hodně a co mě překvapilo, jezdí tam na výlety hlavně místní. Nevím, jestli je to tím, že nemůžou do zahraničí nebo prostě jenom rádi cestují po své domovině :)) Ale třeba oproti Thajsku mi to tu turistické přišlo míň (teda co se zahraničních turistů týká). Měj se krásně!

      Vymazat
  3. Ahoj, zrovna plánuju do Vietnamu cestu, docela by mi pomohlo, kdybys k fotkám přidala i popisek, z jakých míst přesně jsou, protože na některé z nich bych určitě ráda koukla! Jsou fakt povedené. Díky moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mrkni ke mně na Instagram, jsou tam všechny i včetně míst, odkud jsou ;))
      Ať se cesta vydaří!

      Vymazat
  4. Ahojky, tak my letíme v březnu, už se těším. Budu u tebe aspoň čerpat nějakou inspiraci, abych měla představu o přesunech a jak to všechno dlouho trvá. Původně jsem zamýšlela to spojit s Kambodžou a Laosem, ale když vidím ten váš harmonogram, tak to asi necháme na jindy :-))))

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky, tak my letíme v březnu, už se těším. Budu u tebe aspoň čerpat nějakou inspiraci, abych měla představu o přesunech a jak to všechno dlouho trvá. Původně jsem zamýšlela to spojit s Kambodžou a Laosem, ale když vidím ten váš harmonogram, tak to asi necháme na jindy :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Páji, to je paráda, myslím, že se Vám bude ve Vietnamu moc líbit :)) Je tam toho spousta k vidění a to jsme museli i něco vynechat...taky jsem chvilku uvažovala i o Kambodži (hlavně výletu na Ankor Wat, ale když jsem viděla ty vzdálenosti na mapě, tak jsem to přehodnotila), ono se to nezdá, ale přesuny zaberou hodně času. Ráda bych dopsala články, co mi zbývají, koukám, že tu mám jen dva, tak snad trochu pomůžou. Já se u Tebe zase inspirovala, když jsme jeli do Malajsie :)) Tak ať se výlet vydaří, budu sledovat! ;)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)