Přečteno /podzim a zima 2017

2. 2. 2018


Dneska zase po dlouhé době pár knížek z minulého roku, o kterých jsem úplně zapomněla napsat! Letos jsem se články na tom vůbec dost špatně...venku tma, to focení taky moc neprospívá...ale slibuju, že se polepším. Tak co tu máme?


LIANE MORIATY: SEDMILHÁŘKY
Knížka s podtitulem "i malá lež může mít velké následky..." mě bavila moc. Příběh tří matek, které se navenek snaží vypadat a chovat perfektně, ale ve skutečnosti všechno až tak ideální není. Bylo to tak trochu detektivní, trochu mrazivé. Seriál jsem viděla až po přečtení knížky, takže už jsem věděla, jak to dopadne a tolik mě nebavil. Taky měl trochu upravený děj, takový američtější. Mého drahého ale bavil, tak pokud se vám nechce číst, mrkněte. ;))
****

Další zajímavá knížka z edice bestsellerů. Když profesorku francouzské literatury Caroline začne pobolívat zápěstí, ani v tom nejdivočejším snu by ji nenapadlo, že preventivní magnetická rezonance odhalí kulku v oblasti krčních obratlů. A tak začne pátrat ve svojí minulosti, což tu rozvíjí detektivní a celkem napínavý příběh. Nečekejte od knížky příliš a bude se vám líbit. :))
****


KURT TEPPERWEIN: PRYČ S KYSELOSTÍ 
Aneb jak udržet kyselé a zásadité látky v těle v rovnováze: tajemství dlouhověkosti.
Kurt Tepperwein je německý terapeut a léčitel a v knížce vysvětluje, proč je překyselení těla  nebezpečné a co udělat pro to, abychom znovu obnovili rovnováhu mezi kyselými a zásaditými látkami v těle. Naše tělo je prý uzpůsobeno tak, že bychom se mohli dožít až 130 let. Ovšem v důsledku svého životního stylu předčasně stárneme a umíráme. Vnitřní prostředí organismu by mělo mít mírně zásaditý charakter, ale tomu dnešní způsob stravování neodpovídá a Kurt viní překyselení organismu ze vzniku většiny nemocí. Vedle obecných informací o výživě a životním stylu tu najdete i seznam zásaditých potravin a recept na doporučenou zásaditou směs (Natrium phosphoricum 10,0 g; Kalium bicarbonicum 10,0 g; Calcium carbonicum 100,0 g; Natrium bicarbonicum 80,0 g; Magnesium carbonicum 50,0 g).
Musím říct, že se mi jeho doporučení úplně nedaří dodržovat, tak vám ani nemůžu říct, jestli to funguje. :))
***


EVA MUSILOVÁ: KURZ TVŮRČÍHO PSANÍ, ANEB, JAK PSÁT HEZKY ČESKY: 1. DÍL PRŮVODCE ZAČÍNAJÍCÍHO SPISOVATELE
Blog píšu už docela dlouho, tak jsem si říkala, že by bylo fajn trošku se vzdělat. Knížka je zaměřená hlavně na jazykovoua stylistickou část. Najdete tam spoustu příkladů jak oživit text a upoutat čtenářovu pozornost, jak psát osnovu díla nebo úvod, co všechno je dobré vědět, ještě než začnete psát, a v neposlední řadě zde naleznete přehled důležitých stylistických zásad. Pokud vás psaní baví, mohla by vís zaujmout!
***



ROBERT T. KIYOSAKI: BOHATÝ TÁTA RADÍ, JAK INVESTOVAT
PETR SYROVÝ: INVESTOVÁNÍ PRO ZAČÁTEČNÍKY
ROBERT T. KIYOSAKI: BYZNYS PRO 21. STOLETÍ
Tři knihy z oblasti investování. Můj zájem ostartoval Bohatý táta, chudý táta Roberta Kiyosakiho a jeho další kníhy z ní vychází a hodně se opakují. Investování pro začátečníky je určeno opravdu pro naprosté laiky a jako úvod do problematiky vám ho můžu doporučit.
***


Četli jste některou z knížek? Jak se vám líbily? Co dalšího byste mi doporučili?

Mějte se moc krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments
Pozn. V článku jsou použity provizní odkazy na eshop Martinus.cz

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

6 komentářů

  1. Pokud tě baví cestování (jakože podle blogu nejspíš jo :D), tak doporučuji něco od brněnského cestovatele Zibury. Zrovna čtu 40 dní pěšky do Jeruzálema a je to opravdu fajn pohodové čtení. Zkrátka ideální na tyhle chmurné dny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip! Ziburu podle jména znám, ale knížky mě zatím nějak nelákaly. Zkusím to napravit :))

      Vymazat
  2. knížkami jsi mě naprosto oslovila :). sedmilhářky a pryč s kyselostí asi potřebuju ve své knihovničce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že jsou tipy užitečné :))

      Vymazat
  3. Já si nemůžu pomoct, ale u nás stojí knihovna za prd (praha) nebo alespon ta naše pobočka ano takže ted jak jsme se stěhovali chci začít chodit sem a uvidíme =)

    http://xoxoronnie.blog.cz/

    mám ted čas do června a chci hodně číst kde se dozvím nějaké inspirace

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To my máme v Brně Mahenku dobře zásobenou! Sice se na novinky čeká dlouhá řada, ale je to lepší a výhodnější, než si všechny ty knížky kupovat :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)