12 tipů na vánoční dárky, které by se mi letos líbilo dostat

6. 11. 2017


S příchodem listopadu mě to nějak popadlo a začala jsem koukat po vánočních dárcích. Původně jsem chtěla napsat článek s tipy na dárky, třeba jako byl ten loňský, ve kterém jsem vám ukázala samé české a slovenské tvůrce (mrkněte na něj sem, parádní věci dělají pořád). Nakonec jsem se při vybírání nějak zasnila a je z toho článek s tipy na dárky, jaké by se mi líbilo dostat. Ale tak třeba vás  taky inspiruje. :))




BATOH
Batoh Herschel Little America je takový můj sen. Je pěkně drahý na to, abych si ho koupila sama, ale líbí se mi moc. Už se s ním vidím někde na cestách...:))


KNÍŽKA
Knížky jsou vděčné dárky. Mně se knížkou zavděčíte vždycky, to můj drahý manžel, který nesnáší čtení, by moc nadšený nebyl. I když se snažím kupování knížek co nejvíce omezit a většinou si půjčuji knížky z knihovny, letos by se mi líbilo profláklé Hygge nebo Terezčina Šlehačková oblaka, prostě něco milého a oddechového.


KREATIVNÍ KURZ NEBO WORKSHOP
Protože jsem duše kreativní a hrozně mě baví zkoušet všechno možné (letos jsem začala chodit do točení keramiky na kruhu!), uvítala bych taky dárek v podobě kurzu nebo nějakého fajn workshopu. Líbil by se mi třeba kurz baristický, kurz šití, workshop na výrobu kokedamy, kurz renovace nábytkuškola smaltu nebo třeba vinuté perle

HUŇATÉ PONOŽKY
Huňaté ponožky. Mám jich doma spousta, ale pořád jich nemám dost. Pravidelně mi bývá zima na nohy a takové plyšové ponožky, to je lahoda. :)) Letos jsem objevila, že se vyrábí i plyšové mikiny a legíny, takže můžete být plyšoví celí! 


VYKRAJOVÁTKO A UTĚRKA Z VÁNOČNÍ SÉRIE IKEA VINTER
Utěrky a vykrajovátka jsem už si stihla nadělit sama za poukázku na 200 Kč, kterou Ikea nadělovala ke svým narozeninám všem členům Ikea family. Nezapomněli jste ji utratit? Už máte čas jen do 12. listopadu!

JEDLÉ DÁRKY
Kromě těch kosmetických, mám taky moc ráda všechny dárky, které se dají sníst nebo vypít. Tematicky zaměřené balíčky, různé sirupy, balíčky sýrů, krabice vína, předplatné vína na celý rok, možností je spousta! 


ČAJE
Čaje jsou klasika, sympatické na nich je to, že je můžete vypít (a tím pádem nezabírají doma místo a nepadá na ně prach, viz předchozí bod) a nebo někomu darovat, když se někdo zrovna netrefí do vašeho vkusu. Prostě takový vděčný dárek. Kromě sypaných mám moc ráda čaje od Sonnentoru (třeba poznávací sadu Ochutnej, kde je každý čaj úplně jiný, nebo Adventní sadu), všechny jsou bio a mají i krásné obaly a jsou moc dobré. V práci čajů vypiju strašně moc, máme tam totiž zimu, tak si vždycky o horký hrnek ohřívám ruce. Tak není výjimkou ani pět čajů denně a to už je pak nutné prostřídat a taky mám velikou spotřebu! 

ZÁPISNÍKY
Pokud máte někoho blízkého, kdo si dát zapisuje a dělá poznámky, mohl by mu udělat radost zápisník One Line a Day. Což je zápisník hned na pět let a na každý den tu máte prostor na jednu větu. Musí to být zajímavé si pak zpětně tyhle zážitky číst. Pak se mi moc líbí zápisník na úkoly ze Stradivaria Don´t Stress, Do Your Best, akorát nevím, jestli to není jen tím, že jsem ho viděla někde na Instagramu a začala přemýšlet, s čím bych ho asi naaranžovala na "flatlay" fotku. Všimla jsem si toho v poslední době, že většinou, když si něco kupuji, tak přemýšlím, jak to bude vypadat na instáči a jestli se mi to barevně hodí do feedu. A to si jinak připadám celkem normální. Teda pokud zrovna nefotím uvařené jídlo. :)) Máte to taky tak? Někdy bych se za to nejradši praštila. :D


ŠÁLA
Pořádná šála. Tuhle huňatou vlněnou šálu z české tkalcovny jsem si vyhlídla u Barči v HNST.LY, tak snad ji pro mě ještě vyrobí. Navíc se do šály balím i v práci, když je zima, takže čím větší a teplejší, tím lepší. Tak snad mě nenechají umrznout!

PŘÍRODNÍ KOSMETIKA
Nějakým pěkným mýdlem, sprchovým gelem nebo krémem na ruce nemůžete nikdy nic zkazit. Já osobně dostávám kosmetické dárky hrozně ráda! Jen tedy vetšinou nejsou moc přírodní, takže o to větší radost bych měla.


POPRUH NA FOŤÁK
Tenhle puntíkatý za pár korun z Aliexpressu snad dostanu k Vánocům. :))

POUKÁZKA DO OBLÍBENÉHO OBCHODU NEBO PODNIKU
Poukázka do oblíbeného obchodu nebo podniku. Sázka na jistotu a ideální dárek na poslední chvíli, kdy nestíháte a nemůžete nic pořádného vymyslet. Ke svatbě jsme si přáli poukazy na víkendové pobyty nebo do nějakých dobrých brněnských podniků. A teď je to moc fajn, že nás to donutí tam zajít a užít si hezký večer. Tak pokud třeba s kamarádkou chodíte často do jedné kavárny nebo vinárny není nic jednoduššího než sehnat poukaz právě tam.

Tak snad jsem vás trošku inspirovala. Moje další tipy můžete najít i na mém seznamu na webu Dejmidarek.cz. :)) A co byste letos pod stromečkem rádi našli vy? 

Mějte se moc krásně! Evi
// zdroje fotek: 1 moje / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10

Pozn. V článku jsou použity provizní odkazy eshopu Martinus.cz a Econea.cz

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

21 komentářů

  1. Me by zajimalo, jak se treba z vlockove formicky to testo dostava - jde to dobre? Dekuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, tak to zatím netuším. Cukroví jsem ještě nepekla, přijde mi to zatím moc brzy, ale sama jsem zvědavá, jak to půjde. Snad dobře, protože ty vzorované perníčky se mi moc líbí :))

      Vymazat
  2. Evi, diky za tipy! Musim rici, ze nase preference co se Jezisku tyce, jsou asi velmi podobne. Batoh uzasny! Touzila jsem po takovem strasne moc, ale kvuli cene jsem nakonec musela sahnout na Aliexpres a neni to uplne ono (= pekny, ale ne uplne prakticky reseny). Tipy na zahrati jsou super, hlavne sala a caje, mne je taky porad zima, zahrivani o hrnek znam moc dobre :-D. Vykrajovatka z Ikea jsem nejak minula, ale jsou bozi, asi tam pro ne zabehnu, ackoli dvoustovku uz jsem prosustrovala :-D Co me ale zaujalo nejvic, je ten zapisnik na pet let. Loni jsem totiz nasi Madle psala denicek, ale samozrejme nestihala, dopisovala zpetne a pak to vzdala, az jsem dosla k nazoru, ze budu popisovat kazdy den jen nekolika hesly. Je to jediny zpusob, jak to stihnout zaznamenat. Takze tahle vec je za me fakt supr napad. A pro archivare a milovnika vzpominek,jako jsem ja, perfektni volba! :-) Preji spoustu splnenych prani! (manzel musi mit jiste radost, ze si letos nemusi lamat hlavu ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Májo, vidíš, koukat na Aliexpres na batohy mě vůbec nenapadlo, musím to prozkoumat! :)) Manžel to ještě neviděl, asi bych mu měla poslat odkaz :D Měj se krásně!

      Vymazat
  3. Ahoj, diky za inspiraci ;) Ja jeste doporucim tento retizek s nausnicema https://www.decodoma.cz/Retizek-a-nausnice-s-modrym-kamenem.html , co jsem koupila pro mamku za super cenu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, díky za tip, já jsem spíš na ty jednodušší věci, ale věřím, že mamce udělá radost! :))

      Vymazat
  4. Evi, díky za tipy! :) Tak třeba ty vykrajovátka jsou úplně božská! O Ikea kuponu jsem nevěděla, to už nejspíš nevyužiju, ale i tak si pro ně zajedu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adi, jsou parádní, že? :)) Zkus ještě mrknout na web Ikea family, po přihlášení se tam dá kupon stáhnout. To ještě stihneš! ;))

      Vymazat
  5. Diky za tipy, urco neco vyuziji. Jinak ja si preju tento hoverboard https://www.maxtechnika.cz/hoverboard-n1-modry-batoh.html tak uvidim, jestli se pod stromeckem na me usmeje stesti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, že se tipy hodí! Tak ať ho pod stromečkem najdete ;)

      Vymazat
  6. Ukazovala jsem příteli tvůj článek, a podezříval mně z toho, že jsem ho psala já :) Tak moc máme podobný vkus! Já dostanu na Vánoce taky batoh, už od naší cesty do Kodaně jsem zamilovaná do "polární lišky" - Fjällräven... A ty ostatní dárečky bych taky ocenila ;) Díky za další pěkný článek!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je milé :)) Já si teda myslím, že ten batoh nedostanu, ale tak zatím neztrácím naději. Dlouho jsem si myslela, že Fjällräven vyrábí jen ty Kankeny a to je pro mě moc malinké. Ale teď koukám, že mají použitelné i větší batohy! Třeba Kaipak 38 se mi začíná moc líbit!
      Tak hodně radosti pod stromečkem! :))

      Vymazat
  7. Baristickej kurz ti doporučím, sice v Praze, a to Škola kávy, tam jsou světový mistři a z vlastní zkušenosti vím, že to stojí fakt za to!
    A Herschel je sice pěknej, ale nemá dobrej zádovej systému, tudíž je spíš na okrasu, než na výlety, bohužel... :/
    Každopádně ti přeju, aby se ti všechno splnilo :) btw tou šálou jsi mě nahlodala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janet, moc děkuju za doporučení! Chtěla bych si pořídit kávovar a naučit se latte art, abych si doma mohla dělat pěkná kafíčka...jen na něj doma moc nemáme místo. Ale naučit se to můžu do zásoby, že jo :))
      O Herschelu mi už taky někdo psal, že to mají nepromyšlený a nedá se vůbec nosit. Je to škoda, takový je to krásný batoh :(( Asi budu nakonec potřebovat Fjällräven, třeba ten jejich Kaipak 38 je taky pěknej...
      A tu šálu rozhodně potřebuješ! ;))

      Vymazat
  8. To mamka mi už nadělila předčasný vánoční dárek právě v podobě huňatého overalu, který měli v Lídlu jenom za 400kč! Když letos něbudu vědět, co komu koupit, budu se spoléhat na jedlé dárky :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, tak to je paráda! :)) Jedlé dárky taky zbožňuju! Parádní jsou ty deluxe akce, co mívá Lidl, nebo třeba balíčky sýrů z Gran Moravie...:))

      Vymazat
  9. Krasny zoznam, a co z toho Jezisko priniesol? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šálu jsem si nadělila sama, ale jinak Ježíšek přinesl Šlehačková oblaka, popruh na foťák, nějaké ty čaje a i batoh mám :)) Po ne moc kladných ohlasech na ten Herschel jsem si nakonec vybrala černý rolovací v Ikea, který je velký a má i bederní pás :))

      Vymazat
  10. Tak to koukám. Je vidět, že máme podobný vkus na dárky. Taky si hrozně ráda čtu, které knížky (zaměření) ty ráda čteš? Já mám ráda detektivky, případně nějakou autobiografii. Nakupuji docela často na dobrovským. Díky https://slevovykupon.net mám navíc často dodatečnou slevu na knihy. Může se to zdát jako nula nula nic, ale korunka ke korunce.. :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)