Výlet do Åsane a na horu Veten /Norsko

14. 2. 2017


Po výletu na Floyen jsme si další den dali kratší, ale podobně "low costový" výlet do blízkého městečka Åsane. V tom se totiž nachází místní Ikea a tak sem jezdí z Bergenu zdarma autobus (víc informací najdete tady na webu úplně dole - gratisbuss). Toho jsme využili a vyrazili na výlet na horu Veten, která je odtud kousek. Mysleli jsme si, jaký jsme neudělali objev a nevymysleli parádní výlet, ale spousta lidí, které jsme potkávali, měla nápad úplně stejný. Tak aspoň jsme nezabloudili. :))




Cestou jsme potkali chatky ze skládaných kamenných zdí, které dřív sloužily jako úkryt na významné poštovní cestě, co právě tudy vedla. 




Na vrcholu mě překvapil krásný výhled na fjord, což jsme ani nečekali, protože jsme ani nevěděli, jak to má na vrcholu vypadat. 







Cestou zpátky jsme se zastavili na svačinu v Ikea, koupili jednu šálu/deku a autobusem odjeli zase zpátky do Bergenu. :))

Všechny články o Bergenu a výletech, které jsme odtud podnikali, najdete tu:

Mějte se moc krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

4 komentářů

  1. Skvělej tip s tím autobusem! Další možnost, jak cestovat low cost :) Jinak článek parádní, fotky úžasné. Bergen a celkově Norsko je pro mě sen, tak se tam snad taky jednou podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anetko, moc děkuji! Tak snad se Ti jednou moje tipy budou hodit. :))

      Vymazat
  2. Ahoj, kde najdeme nástupiště na IKEA autobus do Asane? V odkazu je uvedena stanice Bergen busstasjon, ale ta má několik nástupišť. Díky moc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to už si bohužel nepamatuju přesně, jaké to bylo nástupiště...Ale určitě bylo označené, protože jsme neměli problém ho najít. Tak zkuste mrknout přímo na stanici a určitě ho najdete :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)