Moji letní kosmetičtí oblíbenci

26. 7. 2016


I když o kosmetice moc často nepíšu, jednou za čas si ráda udělám přehled mých oblíbených výrobků. Takže dneska vám ukážu všechnu mojí aktuálně používanou kosmetiku, když jsem si to srovnala na focení, překvapilo mě, že je toho tolik! V poslední době jsem už skoro přešla na přírodní kosmetiku hlavně proto, že kůží se do těla vstřebává vše, co na ní namažeme. Vezměte si třeba nikotinové nebo antikoncepční náplasti...A které přípravky mám teď v létě nejradši?


TĚLOVÁ PÉČE
Na sprchování jsem si oblíbila jemný antistresový sprchový gel Natura Siberica, který střídám s krásně vonícím arnikovým a levandulovým sprchovým krémem od Weledy. Arnikový voní nádherně bylinkově a ten levandulový je jako přivonění k rozkvetlému keři levadule, prostě ta opravdová úžasná vůně! Mimochodem instagramová soutěž #mujduvod s Weledou pokračuje a vyhrát tentokrát můžete každý týden.
Jako intimní gel momentálně používám jemný dětský gel Naty.


DEODORANTY
Ráda bych používala jen přírodní produkty, ale třeba u deodorantu mi zatím nejde. Nejradši mám antiperspirant Nivea Invisible, který nedělá fleky na oblečení a vyhovuje mi i jeho parfemace.
Mám taky přírodní krystalový deodorant Salt of the Earth, který je vyroben z Potassium Alum - antibakteriální minerální soli. Je neparfémovaný a nezanechává bílé stopy, dá se použít i k zastavení krvácení drobných oděrek a ranek, například při holení. Před nanesením na pokožku se krystal opláchne studenou vodou, po použití také. A účinnost je celkem dobrá, pokud celý den sedíte v kanceláři a máte tam normální teplotu, bude vám vyhovovat. Pokud se chystáte na nějakou náročnější aktivitu, budete lepší ho nanést vícekrát.
Jako novinku mám doma citrusový deodorant od Weledy, který voní opravdu příjemně citrusově. Samozřejmě ani jeden z nich není antiperspirant a nepotlačuje tak činnost potních žláz. Jeho účinnost mi připadá podobná krystalu, na běžné nošení je fajn, během náročnějšího dne bude lepší aplikaci opakovat.


PÉČE O VLASY
Na vlasy střídám šampon Alverde ultra sensitive a Biodermu Nodé DS, protože se stále nemůžu zbavit seboroické dermatitidy ve vlasech. Momentálně zkouším rozmarýnové vlasové tonikum od Weledy, které by mělo uklidňovat pokožku hlavy.
Místo laku na vlasy mám rakyníkový tužící sprej Natura Siberica, který mi ulevil od neposedných elektrizujících vlasů. Strašně sladce voní, ale ve vlasech ho po nanesení už necítím.


PÉČE O PLEŤ
Odličuji se stále různými oleji od Saloos, momentálně mám meruňkový. Vždycky si nakapu pár kapek na navlhčený odličovací tampónek a makeup setřu. Jemně a účinně odličuje i řasenku. A mastného pocitu se bát nemusíte, pokud si oleje na tamponek nakapete jen malinko. Dočistím pleťovou vodou, teď používám osvěžující květinovou mátovou vodu od Saloos, kterou střídám s čistící pleťová vodou od Weledy.
Na noc se mažu nočním krémem Cien Nature s divokou růží z Lidlu. Mají ho teď stejně jako denní verzi se slevou už jen za 44,90 Kč, tak jsem si koupila další sadu do zásoby. :) Na pleti je dostatečně výživný, ale přesto se rychle vsakuje a mám dlouho pocit hydratované pleti. V zimě jsem se mazala Weleďáckým univerzálním Skinfoodem nebo Coldcreamem, který byl na zimu, kdy mi pleť ráda šupinkuje, opravdu skvělý.
Přes den střídám Cien Nature s růží dennímandlový krém od Weledy a meduňkový Český bio krém z Havlíkovy apotéky. Cien se mi zdá, že z tohoto tria nejvíce hydratuje, madlový krém na citlivou pokožku je příjemně lehký a jemný, rychle se vstřebává a také dobře hydratuje. Havlíkův krém voní krásně po meduňce, je spíše tekutější jako fluid, výraznou hydrataci moc nepozoruji, ale zase má krásné balení.


Jednou za čas si taky udělám enzymatický peeling a masku, na doporučení Mitsuuko jsem si pořídila Enzymový peeling pudr Kneipp a masku Mask of Magnaminty z Lushe. Oboje funguje tak jak by mělo, přesně podle článku, můžu doporučit! :))


DEKORATIVNÍ KOSMETIKA
V létě nejsou potřeba žádné silné vrstvy makeupu, takže momentálně používám makeup Alverde, který mi vyhovuje odstínem. Krytí ale nemá skoro žádné, jen lehce sjednotí, takže je to spíš takový jemný BB krém. Tužku na oči a řasenku používám stále z Avonu, ještě jsem nenarazila na žádnou srovnatelnou s přírodním složením. Nemáte tip?
Líčení doplním ještě pudrovou tvářenkou Alverde a ráno mám za 5 minut hotovo.

Tak to je z exkurze do mé koupelny pro dnešek všechno. Budu ráda, když se se mnou podělíte o své oblíbené produkty!

Mějte se moc krásně a užívejte si léta! Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

16 komentářů

  1. Díky za přehled! Přesně můj šálek kávy :-)
    Asi vyzkouším Salt Of The Earth, to mě dost láká a snad konečně taky ten Kneip peeling...
    Jinak za sebe doporučuju vyzkoušet přírodní tuhé šampony, které mě úplně zbavily lupů, pořád tomu nemůžu uvěřit... viz můj jediný kosmetický článek na blogu :-D
    Přeji hezké léto!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc děkuji za tip! Mrkla jsem na blog a mýdlo od Koček objednávám! Snad to u mě taky zafunguje :)) Krásné léto!

      Vymazat
  2. Super článek! Oleje od Saloos jsou top! Po arganovém a jojobovém se mi neskutečně zlepšila pleť. Když vidím že jedeš na podobné vlně, tak postupně odskouším věci které používáš a budu čekat obdobné zázraky! :D

    https://trampolinyzahradni.cz/
    http://blog.trampolinyzahradni.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji! Tak snad bude kosmetika vyhovovat! :))

      Vymazat
  3. dekuji za tip na ty saloos oleje a jiny veci, zkusim na ne mrknout. porad si rikam, ze bych mela zacit pouzivat nejaky krem a plet vic hydratovat, momentalne spis jen cistim. maluju se malo, respektive oci si nemaluju vubec a jinak makeup, pudr, rozjasnovac, tuzka na oboci. to vse pouzivam klasicky znacky, nic prirodniho. jinak na peci se snazim pouzivat co nejvic prirodnich veci a dost ted pouzivam veci z lush. na plet jsem ted dopotrebovala prave mask of managmity, je super. momentalne mam fresh farmacy, zatim se mi jevi dobre, ale docela vysusuje, ja mam plet mastnejsi a pouzivam ji teda skoro kazdy den na cisteni/odlicovani. na tonizaci a osvezeni mam breath of fresh air, voni prekrasne! pak mam z lush sampon big a chvala na nej je opravdu zaslouzena a taky sampuk godiva. sprchac moc nepouzivam, spis peeling a ten mam taky z lushe - sugar scrub a mela jsem buffy. u te je super, ze zaroven slouzi misto kremu. jinak od saloos mam mesickovy balzam, ten pouzivam na ruce, ale i na plet. a kdyz nahodou nekdy pouziju rasenku nebo potrebuji plet vic vycistit, tak pouzivam navlhceny tamponek s kokosovym olejem, takova klasika))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Johanko, díky za vyčerpávající komentář a tipy na kosmetiku! Moc mě zaujal Breath of fresh air z Lushe, až budu zase někdy v Praze, mrknu na něj :))

      Vymazat
    2. ja se sama divila, jak je to dlouhy, kdyz jsem to odeslala! :D jsem rada, ze k necemu poslouzil a doufam, ze breath of fresh air poslouzi taky))

      Vymazat
    3. Děkuju! Určitě na to mrknu! :))

      Vymazat
  4. Ja moc doporucuji deo od znacky Ponio,zelenej,je uzasnej a fakt funguje! I pro mne kdy hormony litaji nahoru a dolu :-) diky kojeni :-) a take jsou uzasne produkty od znacky Dulcia a mydla Mylo :-) Jeste za mne Pletove tonikum od Dr.Haushka,stejne jako jejich cistici krem a medunkovy krem :-) dekuji za tip na kremy z Lidlu :-) hned na ne kouknu :-) Bara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, moc děkuji za další tipy! :)) Na Ponio, Dulciu a Mylo určitě kouknu! Zní to moc dobře :))

      Vymazat
    2. Ponio zeleny skvely :-) jen se musi opatrne v mensi vrstve natiray pri cernem tilku a satech,ale to uz jsem vychytala. Jo a jeste zubni padta Jason,Powersmile,senzacni :-)

      Vymazat
    3. Děkuji, mrknu na to! :))

      Vymazat
  5. Tolik věcí! :) Nevím k čemu se jako první vyjádřit :D Weledu mám strašně ráda. Citrusový deodorant bych ráda vyzkoušela. Rozmarýnové tonikum je strašně super. Od té doby, co ho používám, mám pěkné vlasy a strašně rychle mi rostou.

    July Favourites 2016

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to jsem ráda, že je rozmarýnové tonikum super. Já ho zatím použila párkrát, tak ještě nemůžu úplně posoudit. :)) Krásné léto!

      Vymazat
  6. Já to mám v létě tak, že se snažím používat co nejméně kosmetiky - hlavně té dekorativní. Ono taky u vody pod stanem toho člověk moc nenadělá, že? :o) Proto jsem si oblíbila tento lifting řas, protože mám vždycky vystaráno na dlouhou dobu a nemusím řešit řasenky atd. A jak se říká, méně je někdy více. ;-) Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lifting řas vůbec neznám, díky za zajímavý tip! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)