Kuba

14. 6. 2016



Minulých 14 dní jsem si dala internetový detox. Jak jste si už nejspíš na instagramu nebo na facebooku všimli, byli jsme na Kubě. I když dnes už tam není problém připojit se na internet (a že mě to lákalo! za 2 CUC /hod, 1 CUC = cca 1 EUR), nakonec jsem opravdu odolala. A byla to příjemná zkušenost, najednou jsem měla spoustu času navíc! :))

Celý pobyt jsme bydleli ve stejném hotelu ve Varaderu, z Kuby jsme tak viděli jen její střední část. Ono se to nezdá, ale Kuba je opravdu rozlehlá a cestování je to poměrně náročné. Kdybych cestu plánovala znovu, určitě bych zvolila nějakou více dobrodružnou variantu s přesuny po ostrově půjčeným autem, přeletem do Santiaga nebo na Cayo Coco nebo alespoň přejezdy místními autobusy Viazul, a z Kuby toho poznala mnohem více. I tak jsem si krásně odpočinula a moc si to užila.

Jsem teď plná čerstvých zážitků, tak zase nachystám pár cestovatelských článků. Těch teď v létě bude opravdu hodně, protože se chystáme ještě na pár výletů po Česku, do Norska a příští týden na víkend do Rakouska. Tak dneska jen pár fotek, abych vás nalákala! :))


Kam se chystáte na prázdniny vy? Mějte se krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

12 komentářů

  1. Krása! Taky toho máme letos v plánu hodně. Za tři týdny nás čeká expedice Balkán. Jedeme Srbsko, Makedonie, Albánie a Černá Hora. Na konci srpna potom ještě týden Rumunsko no a přelom září / říjen s kamarádkou Barcelona. Tohle na létu miluju. A těším se na další fotky z cest! Můžeš se zapojit do fotosoutěže u mě na blogu :-)http://www.bgphotography.cz/2016/05/letni-cestovatelska-fotosoutez-2016.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, díky! Máte super plány, to se těším na fotky! Na fotosoutěž určitě mrknu, ještě jsem si ani nestihla projít všechny oblíbené blogy, přece jen za 14 dní se toho nastřádá :))

      Vymazat
  2. To jsou nádherný fotky, na Kubu se chci hrozně moc podívat :) jinak internetový detox schvaluji, já sama nevím, jestli bych to zvládla :D
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anetko, díky. Bylo to náročné, ale nakonec jsem vydržela! :D

      Vymazat
  3. Wuaw, to more je krásne. Bolo už cítiť prílev amerických turistov, zvýšenie cien a menej dostupné ubytovanie?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slávko, moře tam bylo opravdu krásné, no jako v Karibiku :)) Amerických turistů tam zatím tolik není, tuším, že mají začít létat až na podzim. Proto jsme nakonec jeli na Kubu už teď. No a ceny třeba výletů nebo půjčení auta byly oproti jiným destinacím - třeba Řecku vyšší, ale to asi proto, že vše vlastní a provozuje stát a turismus má jako jeden z hlavních příjmů. Takže zatím s ubytováním nebyl problém, na Varaderu jsme viděli stavby tří nových hotelů, takže se připravují. :))

      Vymazat
  4. ó ♥ tesim tuze na dalsi kubansky post !
    to my si bohuzel moc z kopejtka vyhazovat nemuzeme, postesti-li se vsak, ceka nas road trip do amstru, zurichu a tento vikend berlin .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mag, děkuji! Snad se bude líbit. Vypadá to na fajn výlety, tak si je moc užijte! :))

      Vymazat
  5. Skvělé fotky. A internetový detox? 14 dní? Tak to si zaslouží obdiv :D

    OdpovědětVymazat
  6. Super, teším sa na cestovateľské články :-) Ja strávim pol leta v Nórsku, a potom sa pozriem na tvoje články na výlety po Česku, už nejeden krát ma inšpirovali :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nat, děkuji! Jsem moc ráda, že moje články inspirují! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)