DOMÁCÍ NANUKY

18. 7. 2015



Už jste si zkoušeli vyrobit vlastní nanuky neboli popsicles? Není nic jednoduššího! A nemusíte být děti, aby vás to bavilo. :) Já jsem k narozeninám jako překvapení mimo jiné dostala i tuto sadu tvořítek na zmrzlinu z IKEA. Sice se mi mnohem víc líbí zmrzliny na dřevěném dřívku a dělám si zálusk na tuto sadu od Nicolase Vahé, kterou nabízí Kitchenette, ale na první zkoušku mi stačila i tady tato. Plastová držátka se mi ale moc neosvědčila, při vytahování z tvořítek se u dvou nanuků vytáhla samotná a nanuk zůstal v tvořítku.



Receptem jsem se inspirovala právě u Kitchenette, nejprve jsem si svařila malé množství vody s cukrem, tu jsem pak jako sirup smíchala s čerstvými borůvkami, vše rozmixovala ponorným mixérem a naplnila do formiček. A zmrzlina je to naprosto skvělá! Doporučuji vyzkoušet! A nemusí to být jenom ovoce, můžete zkusit zmrazit třeba ovocnou šťávu nebo čaj. 



Mějte se krásně a užívejte si léta! Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

17 komentářů

  1. Mňam, vypadají krásně :3 Máš úžasné fotky !!

    Me Adelaida

    OdpovědětVymazat
  2. Tvořítka z Ikei mám, pokud můžu poradit, než nanuk vytáhneš, nech ho chvíli zahřát v ruce. Pak se snadno vytáhne i s držátkem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, díky! Zkoušela jsem nahřát v ruce i pod teplou vodou...a dva se mi vytáhnout podařily a dva tam zůstaly, tak nevím...asi to bude rukama :))

      Vymazat
  3. Alebo nechaj zahriať v horucej tečúcej vode, to funguje super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem právě zkoušela, ale funguje mi to jen někdy :))

      Vymazat
  4. Díky za recept! Vyzkoušíme :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušejte, my teď máme v mrazáku višňové a jsou taky moc dobré! :))

      Vymazat
  5. To vypadá parádně, úplně mám teď chuť na nějakej nanuk:))
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, tak to nezbývá než si nějaký vyrobit! :))

      Vymazat
  6. Ja miluju smoothie, ktere kdyz je sladke ovoce neni vubec treba sladit, maximalne pridavam agave sirup. A nevim proc, jeste jsem si tvoritka neporidila, pritom ovocna dren uplne nejvic osvezi. Tvoje bych si dala hned!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, vidíš, smoothie u nás nějak nefrčí, asi proto, že na to nemáme ten správný přístroj :(( Nanuky jsem taky mixovala jen ponorným mixerém a není to úplně ono, vždycky tam pár kousků zůstane...ale tak třeba někdy časem :))
      A zmrazit jakékoliv smoothie třeba malinko zředěné vodou musí být taky parádní osvěžení! Tvořítka doporučuju :))

      Vymazat
  7. Ahoj Evi, taky se chystám na výrobu domácích nanuků - u kamarádky jsem ochutnala domácího "Míšu" a od té doby nemůžu klidně spát :-D. Příprava je jednoduchá - vanička tvarohu, kelímek zakysanky, 10 dkg cukru (který by se dal určitě nahradit nějakým sirupem) a vanilkový cukr (nebo raději špetka pravé vanilky ;-) ). Ty Tvoje vypadají taky skvěle!
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, tak to těším, že nám je ukážeš na blogu :)) Vidíš, Míša musí být super, toho kupovaného mám moc ráda! I když je to zvláštní, mám mnohem radši různé ovocné a vodové zmrzliny a různé dřeně než právě ty smetanové zmrzliny a přitom Míša mi chutná...A moc děkuji za recept, až se nám uvolní tvořítka od višňových nanuků, určitě ho vyzkouším :))

      Vymazat
  8. Nanuky vyzerajú lákavo. Ja som ešte nikdy nanuky nerobila. V detstve sme doma robili jahodovú dreň, ktorú sme potom vytiahli z mrazáku a osviežovali sme sa v teplých prázdninových dňoch. Priznám sa, že keďže nemáme detičky, radšej zbehnem do obchodu a kúpim si Magnum :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jahodová dřeň je taky super, tu mi vždycky dělávala babička :)) Ale Magnum si taky občas dám, mám ráda double caramel, ale ten mají spíš v zahraničí :(

      Vymazat
    2. Chuťově je sice Magnum super, ale když se podíváš na kdejaké testy, tak zjistíš, že chuť je asi tak to jediné, co na tom je super. Samozřejmě, že každému chutná, když je v něm nadprůměrné množství cukru. Taky je zbytečně předražené, když se potom dočtete, co všechno v tom je. My třeba kupujeme tuhle zmrzlinu z Lidlu. Neříkám, že to bude nějak extra zdravé, ale člověk aspoň nezaplatí 40 kč za nanuk jako Magnum.

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)