VALTICE /TIP NA VÝLET

3. 5. 2015



O prvním květnovém víkendu jsme vyrazili na výlet do Valtic. Přes původní ne moc optimistickou předpověď počasí se nakonec udělalo krásně. Kromě barokního zámku jsme po vinařské naučné stezce vystoupali ke kolonádě na Reistně, která patří mezi roztroušené romantické stavby (tzv. salety) Lednicko-Valtického areálu a je odtud krásný výhled na všechny strany. A protože Valtice jsou ve vinařském kraji, hned na kolonádě jsme začali koštovat.



Valtice jsou celkově skvělé místo pro vinařskou turistiku, víno tu můžete okoštovat na prohlídce Zámeckých vinných sklepů s ochutnávkou za 60 Kč. Nebo v Salonu vín ČR pod zámkem, kde mají jen ta nejlepší moravská a česká vína. Prohlídka sklepu je zdarma, neomezená 90 minutová degustace je tu za 355 Kč a ta nejlepší si můžete rovnou i koupit. Vína značky Chateau Valtice (lahvovaná, ale i sudová) tu koupíte i v 24 hodin otevřené vinařské pohotovosti nebo podnikové prodejně. A hned naproti Chateau Valtice je vstup do rozsáhlého Valtického podzemí, které provozuje pro změnu Chateau Lednice, prohlédnout si ho můžete také zdarma a taky tu můžete ochutnávat i nakupovat nebo si tu uskladnit svá vlastní vína. Za 100 Kč si koupíte 20 tolarů, které můžete následně měnit za vzorky (3-5 tolarů za jeden). 

Kromě ochutnávek tu můžete vyrazit na prohlídku zámku nebo na výlet po naučné vinařské stezce nebo stezce bosou nohou mezi vinicemi. A příští víkend 8.-9. května tu budou probíhat Valtické vinné trhy, takže o důvod víc vyrazit na výlet. :)




Pokud byste stejně jako my vyrazili z Brna, můžete využít přímého vlaku Expres Pálava Podyjí, který zastavuje v Břeclavi, Valticích, Mikulově a pokračuje až do Znojma a Šatova. Takže na výlet ideální. V provozu je každou sobotu až do 26. září. Pokud máte šalinkartu na zóny 100+101, je nejlepší koupit si 24 hodinovou jízdenku za 150 Kč, která o víkendu platí pro dva dospělé a až tři děti (bez šalinkarty za 190 Kč)

Také Vás první květnový víkend vylákal někam na výlet? Mějte se krásně a nezapomeňte se zúčastnit soutěže, dneska končí! Evi
//foto moje © gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

18 komentářů

  1. Já jsem ostuda a ž mám (z Brna) Valtice za rohem, ještě jsem tam za těch 6 let co v Brně jsem nebyla, tak snad toto léto to konečně klapne!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, tak to doporučuji, byl to moc fajn výlet! :)
      A díky za komentář, díky němu jsem nakoukla na Tvůj blog, ukládám do oblíbených! :))

      Vymazat
  2. V Lednicko-valtickém areálu jsem byla už víckrát a vždycky je to tam super, mám to tam moc ráda..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky tam jezdím moc ráda, je to tam krásné :))

      Vymazat
  3. Lednicko-valtický areál mám moc ráda. Hlavně ty ochutnávky se mi moc líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ty ochutnávky udělají hned výlet zajímavější :) Je pravda, že jsme nezvládli všechny, byli jsme jen na prohlídce v Zámeckém sklepě a ve Valtickém podzemí, ale určitě se sem ještě někdy vydáme :))

      Vymazat
  4. Valtice jsou krásné, jistě nyní na jaře, my se dnes byli také projít. Máme to malinko z ruky.
    Zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však do Valtic můžete vyrazit i na víc dní, najít si tu ubytování a jezdit třeba na kole nebo na procházky po Lednicko-Valtickém areálu...možností je tu spousta :))

      Vymazat
  5. Já se tam chystám taky ... už léta. A snad to jednou vyjde. Ráda bych letos:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad to letos vyjde! Já se podobně chystám každý rok do Českého Krumlova a zatím jsem tam nikdy nebyla...ale taky doufám, že letos to konečně vyjde! :))

      Vymazat
  6. Valtice jsou nádherné, byla jsem tam jednou asi před třemi lety a jsem si naprosto jistá, že se tam budu vracet :)
    the pearls of my life

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek. Já se tam chystám o víkendu, už se těším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Tak ať se Ti na výletě líbí a vyjde počasí :))

      Vymazat
  8. Jééé, na Valtice mám jen samé dobré vzpomínky - s pohledem jako na tvé první fotce mě Honzík požádal v listopadu o ruku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musela být romantika :)) A gratuluji! :))

      Vymazat
  9. jsem ostuda... na Moravě jsem nikdy nebyla, ale velmi mě to láká, i když tedy víno nepiji! obdivuji hlavně všechny ty krásné památky a přírodu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic si z toho nedělej, já taky nebyla na všech místech, kde bych chtěla...jak na Moravě, tak i v celé republice :) Ale je tu krásně, takže určitě doporučuji :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)