SLAVNOSTI CHŘESTU /IVANČICE

26. 5. 2015



V sobotu jsme vyrazili na slavnosti chřestu do Ivančic kousek od Brna (děkuji za pozvání portálu Zomato.cz, kde můžete hodnotit restaurace a můj profil na Zomatu najdete tu). Dokud jsem si vloni nepřečetla reportáž holek z blogu Samé dobré věci, neměla jsem o této akci ani tušení. A tak mě překvapilo, že se letos konal už 21. ročník! Nicméně mezi lidi se věhlas této akce stačil rozšířit a tak i přes nepřízeň počasí tu bylo návštěvníků opravdu hodně. U vstupů se tvořily dlouhé fronty, hlavní restaurační stan byl naplněný k prasknutí a některé restaurace už kolem půl třetí neměly návštěvníkům co nabídnout.

Všechno jídlo, které jsme vyzkoušeli bylo moc dobré. Nejprve jsme si dali pečený brisket s plněnou raviolou, máslovým chřestem a omáčkou demi-glace od restaurace Dobrá chvíle

Jako hlavní chod jsme vyzkoušeli hovězí burger s chřestem a holanskou omáčkou od restaurace Mosilana, který byl opravdu vynikající. Skvěle ochucený a jejich domácí housky opravdu nemají chybu!


Těšili jsme se na dezert od La Bouchée: chřest připravený sous-vide v cukru, doplněný farmářským ovčím sýrem, prachem ze slaniny a malinami, ale ten už bohužel nebyl. :( Tak jsme si za zbylé tolary dali ještě chřestový krém od hotelu Ryšavý a ve vinařské zóně degustační vzorky. Jen už na nás nezbyly skleničky s letošním datem a museli jsme si vystačit s těmi loňskými.

Musím říct, že prezentace některých restaurací na mě působila trochu neprofesionálně. Když se kuchaři obléknou do stejnokrojů, hned to působí mnohem lépe. Restaurace Dobrá chvíle měla svoji nabídku na ukázku krásně naservírovanou, La Bouchée měla alespoň fotky, ale třeba Bohéma měla jen názvy jídel a někdy jsem opravdu nevěděla, co si pod názvy představit. Také způsob servírovaní na plastových talířcích jídlu ubírá na exkluzivitě, misky z palmových listů vypadají mnohem lépe.

Nicméně akce je to příjemná a kdyby celé odpoledne nepršelo, určitě bychom zvládli ještě výlet na dvě ivančické rozhledny. Více info o akci najdete na jejich webu nebo facebooku tu.

Festivalů jídla a vína je v poslední době opravdu spousta a já musím říct, že mě moc baví! Navštívili jste někdy některý?

Mějte se krásně! Evi
//foto moje © gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

9 komentářů

  1. :) tam to dobře znám. V Ivančicích mám rozsáhlou rodinu. Babička se narodila asi 15km od Ivančič ;).Na slavnosti bych se ráda podívala. Chřest mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tak to máš nejlepší! :) To se divím, že jsi na slavnostech ještě nebyla! Ale třeba se potkáme příští rok na těch dalších :))

      Vymazat
    2. To bude asi tím že když jsem byla děcko tak ještě nebyly :). A je pravda že tak od svých 15 let tam už nejezdíme i když tam máme rozvětveno od babiččiny sestry. Určitě by to stálo za to, ale chce to dopředu napsat do kalendáře a pokusit se to naplánovat :D. Přeci jenom z Liberce je to trochu z ruky...

      Vymazat
  2. Ani já ještě nebyla a to se tam chystám už pár let :-))))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak o této parádní akci mi vyprávěla sestřička v nemocnici v Brně...díky za reportáž..krásná...Věrka

    OdpovědětVymazat
  4. food festivaly mě hodně lákají, protože jídlo miluju! :) doufám, že se teď v červnu dostanu na Apetit piknik.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten by mě taky lákal, škoda, že to mám do Prahy trochu daleko :(

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)