MOJI ZIMNÍ KOSMETIČTÍ OBLÍBENCI

26. 2. 2015



O kosmetice moc často nepíšu, ale dnes mi to nedá, abych se s vámi nepodělila o pár mých zimních oblíbenců. Poslední dobou jsem začala používat spíše přírodní kosmetiku a řekla bych, že na pleti je to znát.

ČIŠTĚNÍ PLETI
Díky soutěži na blogu u Radky jsem objevila dánskou kosmetiku Urtekram, která vyrábí přírodní produkty za příjemné ceny. Na jejich dětskou mycí emulzi No Perfume, kterou používám na čištění pleti,  nedám dopustit, je jemná, ale účinná na odstraňování nečistot a navíc pleť nevysušuje. Určitě si od nich pořídím ještě nějaký produkt.
Hydrofilní odličovací olej od Saloos jsem vyměnila za čistý jojobový a mandlový olej, odličuji se s nimi stejně jako s hydrofilním. Namočím tamponek, přidám kapku oleje. Řekla bych, že odličují všechny podobně, makeup ani řasenka není problém. A mastného pocitu se bát nemusíte, pokud si oleje na tamponek nakapete jen malinko.


KRÉMY
Mám smíšenou pleť, která mi teď v zimě začala šupinkovat, tak jsou hydratační krémy nutností. Protože mi už došel vlastnoručně vyrobený krém a do dalšího se mi nějak nechtělo, koupila jsem si krém od Lavery - neutral akutcreme. Není moc hutný, spíše lehký, bez parfemace, používám ho ráno, protože se strašně rychle vstřebává. 
Mezitím jsem jako DM skaut vyhrála krém od Weledy  - Hautcreme, Univerzální výživný krém, ten je malinko hutnější, spíš mastnější, takže ho používám večer. Oba jsou strašně příjemné, každý malinko jiný.
A balzám na rty Bio Aroma je asi nejlepší, co jsem kdy měla! Bohužel už mi dochází, takže teď se mažu čistým bambuckým máslem od Saloos.

DEKORATIVNÍ KOSMETIKA
Nedám dopustit na BB cream od Avonu, je to první  BB, který mi neucpává póry, je hypoalergenní a zároveň má celkem slušné krytí. Koupila jsem si taky BB od Lavery, ten krásně voní, ale zase skoro nekryje...nicméně v létě, kdy mám pleť lepší ho určitě využiju. Ze zimního DM boxu mám ještě makeup Rimmel Lasting Finish Nude, dobře se nanáší, dobře kryje a vypadá přirozeně, jen mám pocit, že zvýrazňuje šupinky. 
A tady najdete moji nejoblíbenější řasenku, tvářenku a korektory.

Máte nějaké nové kosmetické oblíbence? Jaký je váš oblíbený makeup nebo BB krém? Budu moc ráda, když se se mnou o ně podělíte! :)

Mějte se krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

15 komentářů

  1. gel od Urtekramu taky miluju, je to pro mě nejlepší čisticí gel :). Moc hezký článek, určitě piš o kosmetice víc ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, děkuji moc za pochvalu! :)) Zas to tu nechci moc kosmetikou zahltit, ale občas určitě něco přidám :))

      Vymazat
  2. Jéé, tak to je super článek. A Urtekram mě oslovila, určitě budu muset vyzkoušet pro mě i E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Btw, ty od nich teda používáš tu Baby Wash? A nějakej pleťovej krém jsi nezkoušela? Já mám teď Uriage, docela dobrý, ale můj obličej je teď.... divnej. Jinak makeup už nějakej čas nepoužívám, jen lokálně na určitý místa Dermacol Cover, na to pudr. Tvářenku mám nejoblíbenější Illamasqua, MAC, stíny Urban Decay Naked.

      Vymazat
    2. Luci, díky za pochvalu! :))
      Jojo, používám tu dětskou neparfemovanou emulzi - tuto: http://www.urtekram.cz/pece-o-telo/baby-rada-pro-miminka/baby-jemna-myci-emulze-250ml-bio?ItemIdx=3
      Pleťový krém jsem zatím nezkoušela, zatím mám ještě ty dva o kterých píšu, ale až dojdou, tak mám v plánu si nějaký pořídit. Buď ten bez parfemace nebo severskou břízu...
      A Dermacol Cover je klasika, jako korektor nejlepší :) Značku Illamasqua teda vůbec neznám, dá se někde u nás koupit nebo jen přes net?

      Vymazat
    3. Myslím, že tady jí nejspíš nemají. Asi ani v Sephoře. Koukni do UK a já jí mám z Asosu;-). Je to teda high-end, ceny podle toho vypadají, ale naprosto se vyplatí, protože ta pigmentace nebo pay-off, to je úžasný! Lepší než MAC. Jinak o tý dánský kosmetice slyším poprvé od tebe, tak dík! Super ceny.

      Vymazat
    4. Díky moc, kouknu. Tak uvidíš, snad ti bude taky vyhovovat :))

      Vymazat
  3. Na ten gel urtekram som pocula len samu chvalu :) chystam sa ho vyskusat.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja pouzivam prave ten make-up od Rimmel lasting finish 25 hours. Je stredne kryci a mam ho rada, i kdyz asi si zkusim poridit i tu vice kryci verzi ve skle. Na BB kremy mam bohuzel moc problemovou plet :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu nižší kryvost řeším korektorem, používám Dermacol Cover :)

      Vymazat
  5. Ta mycí emulze od Urtekram vypadá hodně dobře!
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  6. Já používám výživný krém na obličej od NIVEA. Zimu bych bez něj asi nepřečkala :D
    BB cream sháním delší dobu. Ještě jsem nenašla takový, který by mi vyhovoval. Jsi s tím z Avonu spokojená? Já už jsem nad ním také uvažovala ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spokojená s ním jsem, hezky se nanáší a celkem slušně kryje (mám tu matující verzi). Jen složení není moc přírodní, ale neosypávám se po něm, což se mi u spousty předchozích stávalo :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)