PŘÍPRAVY NA CESTU /LISABON, PORTO A BERGAMO

7. 10. 2014


Hezký den! Momentálně se nacházíme v Portugalsku někde mezi Lisabonem a Portem. Na cesty většinou nevyrážím bez přípravy, moc mě baví vytvářet si vlastní průvodce místy, kam se chystám. A pak si ve vytisknuté verzi jednotlivé položky odškrtávat. Přivedla mě k tomu kamarádka, která si vždycky takové seznamy dělá a já už si teď cestování bez nich nedokážu představit. :))

Studuji tištěné průvodce z knihovny, odkud si do "must see" seznamu přidávám takové ty tradiční nej. Nejraději mám průvodce od Lonely Planet a Společník cestovatele, jeden z nich beru vždycky i s sebou a ve volných chvilkách si v nich čtu.

Ale protože chodit jen po památkách by byla trochu nuda a moderní architektura mě moc baví, tak vždycky přidám i pár tipů na nové stavby, které v průvodcích nenajdete. Zjistit doma, že jsem nějakou stavbu prošvihla a přitom jsem byla jen kousek od ní, to by mě naštvalo! Koukám většinou na archdaily.com, mimoa.eu a archiweb.cz.

Moc mě baví objevovat taky příjemné podniky, kavárny, restaurace nebo obchody. Ty najdete pěkně pohromadě na unlike.net, bohužel tam zatím mají jen pár měst a tak hledat jehlu v kupce sena zkouším přes spotedbylocals.com. Pěkně zpracované jsou také průvodce na 12hrs.net nebo ty z časopisu Cereal, které jsou zároveň i lahůdkou pro oko. 

Taky před cestou studujete nebo rovnou vyrážíte objevovat bez přípravy? :))
Mějte se krásně! Evi

//všechny fotky moje ©gathermoments 

Mohlo by se vám také líbit:

4 komentářů

  1. Mám to podobně jako ty. Akorát, že si průvodce kupuji a přímo v nich si vyznačím, co chci vidět. Načtu si většinou na cestovatelských stránkách vlastní zkušenosti konkrétních lidí a na archiwebu taky hledám zajímavou architekturu. Jen ty kavárny a restaurace ponechávám náhodě. Letos jsme měli velké cestovatelské plány, ze kterých sešlo a tak už raději moc neplánuju, ale snad jedna destinace letos ještě vyjde. Snad ... Užij si Portugalsko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, díky moc! Portugalsko jsem si užila...snad jen počasí mohlo být lepší, ale s tím nic nenadělám :))
      Kdybych si měla kupovat všechny průvodce, tak už jich mám doma pěknou sbírku! Zajímalo by mě, na jakých cestovatelských stránkách čteš vlastní zkušenosti? To by se mi určitě taky hodilo! :))
      Tak snad vám aspoň ještě ta jedna cesta vyjde!

      Vymazat
  2. pořádně si to užij! :) také ráda pročítám tuhle cestovní literaturu a inspiruji se, kam zajít. jsem zvědavá na report z Portugalska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :)) Report určitě bude, jen co se prokoušu tou spoustou fotek :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)