Moji aktuální kosmetičtí oblíbenci

23. 11. 2021


Dneska bych vám ráda ukázala pár mých kosmetických oblíbenců poslední doby. Líbí se mi sledovat, jak se mi daří redukovat množství kosmetiky, které mám doma a používám. Porovnejte s tímto článkem ze zimy 2018 a tímto z léta 2016. Je to celkem rozdíl, že? 

Kromě deodorantu už jedu na přírodní vlně a moc mi to takhle vyhovuje. Jen kdyby se mi ještě podařilo najít právě ten funkční přírodní deodorant, bude to úplně dokonalé.


Péče o pleť

Už docela dlouho jsem věrná hyaluronovému séru, které používám ráno i večer. Střídám tohle od Nobilis Tilia a tohle od Renovality

Na sérum nanáším krém, když se nenamažu, dělají se mi na pleti suché šupinky a teď v zimě je to ještě horší. Oblíbila jsem si měsíčkový krém od Nobilis Tilia, je hezky mastný, takže ho hlavně používám na noc. Na den mám tento vysoce hydratační Hydra Mocktail od značky OnlyBio, je krásně lehký, rychle se vstřebává, ale hydratuje opravdu skvěle a navíc moc příjemně voní.


Dekorativní kosmetika

Tenhle oddíl jsem protřídila snad nejvíc, co jsem doma s holčičkou a už nechodím do práce, tak se skoro nemaluju. Většinou použiju BB krém, tenhle pojmenovaný Jako sen od Soaphoria mi vyhovuje, kryje lehce, ale pleť krásně sjednotí. Mám odstín sand, teď v zimě mi hezky sedí. 

Zůstala mi ještě tužka na oči a to je vše. Řasenku a tvářenku už používám jen výjimečně, občas si ještě nalakuju nehty. Lak od Handmade beauty v odstínu Jicama mi akorát vyhovuje svou barvou, není skoro vidět, ale nehty jsou s ním hezky upravené a odrazuje mě od jejich okusovaní. :)) Na lak, který je 7-free (tedy neobsahuje ty nejškodlivější látky nacházející se v běžných lacích na nehty): toluen, formaldehyd, dibuthylftalát (DBP), formaldehydová pryskyřice, syntetický kafr, xylen a parabeny, má dobrou výdrž a když už se oloupe a já ho nestíhám odlakovat, nevypadá zas tak strašně. :))


Tělová a vlasová kosmetika

Co jsem těhotná, udělala jsem si radost sprchovým krémem a olejíčkem na bříško Alverde z DM. Ten jsem používala už minulé těhotenství na střídačku s Weledou a po striích ani památky. Je mi ale jasné, že to bude spíš geny než mazáním, nicméně, co kdyby na tom něco bylo. :))

Kvůli své seboree ve vlasech, která se mě pořád drží a občas se projeví víc, občas míň, jsem už dlouho věrná šampuku s ichtamolem a pyritionem zinku od značky Ponio, nejčastěji si ho teď kupuji v bezobalovém obchodě.

A deodorant je jediná věc za kterou se mi ještě nepodařilo najít fungující náhradu. Po těch s příměsí sody mi vyskákaly pupínky, fajn byly tyhle Phresh, ale stejně jsem nakonec skončila u konvenční Nivea, i když aspoň bez hliníkových solí. Docela chválené jsou deodoranty BioRythme, nemáte zkušenost?


Budu moc ráda, pokud se podělíte o vaše oblíbené produkty! :))

Mějte se moc krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments, děkuji Econea.cz za poskytnutí pleťového krému, BB krému a laku na nehty k vyzkoušení

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

2 komentářů

  1. Zdravím, Evo, deodorant od Biorythme můžu doporučit, funguje, jak má a mají i bezsodou variantu. Moc mi voněla Růžová zahrada. Pačuli, máta, rozmarýn na mě byla už moc "kořeněná".
    Teď používám senses by Kvítok a též jsem spokojená. Konkrétně je to tento: https://www.gaea.cz/kvitok-tuhy-deodorant-senses-fruity-42-ml
    Voní bonbónkově sladce a mně se to líbí. :-)
    Hezké dny Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, moc děkuji za tipy, ten Kvítok zní taky moc dobře, podívám se po něm. :)) Krásné dny!

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)