DIY mýdlo s aktivním uhlím

13. 6. 2019


Moje druhé ručně vyrobené mýdlo je tentokrát s příměsí aktivního uhlí, vyrobila jsem ho menší dávku (tak akorát do jedné krabice od mléka) a použila jsem i jiné éterické oleje. Původně mělo vypadat takto, ale směs mi hrozně rychle ztuhla a nedala se tak dobře promíchat. Ale tak aspoň vím pro příště. :)) 

Jinak je postup a složení stejné jako u tohoto mýdla za studena. Jen bergamotovou silici jsem vyměnila za eukalyptus citriodora a kapku levandule a po jejím vmíchání do stopy jsem směs rozdělila na dvě půlky a do jedné z nich jsem přidala lžičku aktivního uhlí rozmíchaného v troše oleje. Pokud budete toto mýdlo taky zkoušet, doporučuji silice i uhlí vmíchávat do hodně tekuté stopy (tak jako v tomto videu) a pracovat rychle, protože po promíchání mi začala směs opravdu rychle houstnout. 

Pak už zbývalo jen směsi střídavě nalít do formy a promíchat. Mně Honza vyrobil "míchátko" z drátu - něco jako toto. Míchání nám to šlo opravdu těžko, protože směs byla hodně hustá, ale tak nějaký malý mramorový vzor se tam vytvořil. :))



Oproti mýdlům kupovaným ty mé vyrobené voní jemněji, mnohem méně, protože nejsou tolik parfémované. Taky se mi zdá, že nejsou tolik tvrdé a na mýdlence se při častém používání docela snadno rozblemcají. Tak asi příště vyzkouším ještě nějakou jinou recepturu, aby bylo mýdlo pevnější.

Pokud vás mýdlo zaujalo i tak a chtěli byste ho vyzkoušet, můžete si o jedno zasoutěžit u téhle mojí fotky na Instagramu

Mějte se moc krásně! Eva
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

2 komentářů

  1. Mydlo za me vypada bajecne, ja uz tak dlouho nemydlarila!!! Ten dvoubarevny efekt je perfektni. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, moc děkuju, od takové zkušené mýdlařky mě to dvojnásob těší! :)) Krásné dny!

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)