Moje nové hodinky Bering

21. 3. 2019


Dneska bych vám ráda napsala něco málo o mé milé spolupráci s eshopem Helveti.cz. Oslovili mě s nabídkou, abych si u nich vybrala hodinky, a tak jsem do obchodu nakoukla a na první pohled mě zaujaly dvě značky: dánská značka Bering a německá Boccia. Obě nabízí hodinky minimalistického a jednoduchého designu, což je něco přesně pro mě. Rozhodovala jsem se mezi dvěma favority, u hodinek Boccia Titanium se mi moc nelíbilo logo, hlavně font a taky to, že je celkem výrazné. Nakonec tedy zvítězily hodinky Bering 11139-404 v jednoduchém unisexovém designu s bílým ciferníkem a koženým černým páskem. 



Značka Bering pochází z Dánska, je pojmenovaná podle prvního Evropana, který prozkoumal Aljašku a proplul úžinou, která dodnes nese jeho jméno. Značku založil dobrodruh Rene Kaerskov, který seskočil z helikoptéry na ledový povrch Arktidy, kde ho uchvátila čistota a jednoduchost zdejší přírody stejně jako nekončící sněhobílý prostor. A tak se rozhodl vyrábět hodinky, které budou tak čistě krásné a jednoduché jako samotná Arktida.

Balení má Bering opravdu vymazlené, domů mi hodinky dorazily důkladně zabalené a v papírové krabičce byla ukrytá kulatá dóza z mléčného skla s plastovým vrškem, která se dá využít třeba jako svícen, váza nebo na uchování různých pokladů. Já si z ní plánuji udělat malou šperkovnici, protože třeba prstýnky a náušnice se mi zásadně potulují všude možně. :)) V dóze byl látkový pytlíček, který ukrýval hodinky uložené na bílém polštářku.


Hodinky jsou krásné, vypadají přesně jako na fotce. Matně broušená ocel s bílým matným ciferníkem a safírovým sklíčkem, které by mělo zabraňovat poškrábání. Neobvyklým prvkem je vteřinová ručička, která je dlouhá přes celý ciferník, což může být trošku matoucí, vteřiny totiž odpočítává barevné odlišený světle modrý konec ručičky. Jinak jsou ale hodinky čitelné skvěle, dobře čitelné je taky datum, které se mi často hodí. :)) Ciferník samotný je docela veliký, jeho průměr je 39 mm, ale díky výšce jenom 7 mm hodinky dobře sedí na ruce a jsou pohodlné. To i díky malé váze - váží totiž jen 38 gramů. Jen jsem si musela přidat dírku na koženém pásku, mám totiž celkem hubené ruce a standardní délky pásků jsou mi vždycky velké. Super taky je, že na hodinky je záruka celých 5 let.


Helveti je autorizovaným prodejcem značky Bering (a i jiných mezinárodních známých značek), o hodinkách točí videa a píší články. Není také problém nechat si zkrátit nebo vyměnit řemínek u hodinek a pokud byste si nemohli vybrat, rádi vám poradí jak přes internet, tak i v kamenné prodejně na Vítkové ulici v Praze.

Krásné jarní dny! Eva
//foto moje © gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

10 komentářů

  1. Ty hodinky jsou nádherné! <3 Sama vlastním velmi designově podobné :) Od Daniela Wellingtona a nemůžu si vynachválit! https://www.brasty.cz/damske-hodinky-daniel-wellington-dw00100245

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherný hodinky. Miluju jednoduché a velké, jako tyhle:). M.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsou krásné! K Vánocům jsem si jedny též od této značky přála, Ježíšek nakonec donesl jiné, tak třeba příště :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  4. Jsou krásné, já jsem v zimě pomohla vybrat Ježíškovi Boccia a jsem moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to je super, že se Ježíšek trefil :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)