Můj nový kelímek na kávu a soutěž o dva pro vás

16. 11. 2018



Už dlouho jsem pokukovala po hrnečku na kávu, který by byl těsnící, hezký a nejlépe i eko. A pak mě jako na zavolanou oslovila Ivča, jestli bych si nechtěla vybrat něco z eshopu nasvacinu.cz. Tak jsem k nim mrkla a novinku objevila jejich novinku - kelímky rCUP.

rCUP vyrábí firma Ashortwalk a je to první opakovaně použitelný kelímek na kávu vyrobený z recyklovaných jednorázových papírových kelímků. rCUP 100% těsní (což třeba Keep Cupy zatím neumí a dost mě to od nich odrazovalo) a vydrží prý nejméně 10 let. Jsem s ním moc spokojená, opravdu skvěle těsní, nosím ho plný i v kabelce a ještě se nic nevylilo. Dá se z něj dobře pít, nemusíte srkat kávu malou dírkou. Funguje tak, že se stlačí víčko, to zacvakne a dá se pít normálně jako z hrnku, i když je to víčko pořád nasazené a stačí na to jen jedna ruka. Pak se jen stlačí znovu a tím se zavře. A navíc ho lze mýt v myčce.

Kelímek je recyklovaný i recyklovatelný, v současnosti je ale komerčně nemožné vyrobit recyklovaný polymer, který je vhodný pro styk s potravinami, proto je z použitých kelímků vyrobena pouze vnější vrstva rCUPu, což představuje cca 40% podíl. Pro zachování bezpečnosti je tedy zbylých 60 % vyrobeno z nového plastu.


Ashortwalk je malá anglická rodinná firma se sídlem v Cornwallu u mořského pobřeží. Byla založena v roce 2003 s cílem vyrábět zajímavé a hlavně plně funkční předměty z recyklovatelných materiálů pro zahradu i domácnost. Surovinou pro výrobu milých a ekologických výrobků jsou jim použité květináče za zahradních center, jogurtové kelímky a také použité kartony, ze kterých dokáží vyrobit materiál připomínající břidlici. Výsledný materiál má velmi dlouhou životnost při použití doma i na zahradě. V roce 2016 byli lidé z Ashortwalk požádáni, aby zkusili přijít na další využití použitých jednorázových kelímků z papíru, a tak vznikl opakovaně použitelný kávový šálek rCUP.

Pokud by vás zaujal, mrkněte do eshopu nasvacinu.cz, kde si ho můžete objednat hned ve 4 barevných provedeních, nebo můžete zkusit štěstí v soutěži. :))




SOUTĚŽ!

Soutěžit budeme o dva rCUPy v barvě černo hořčicové, konkrétně jsou to tyto. Pokud by se vám jeden hodil, mrkněte na web nasvacinu.cz a napište mi do komentáře, co vás v eshopu zaujalo nejvíce a třeba i jak jste na tom s používáním jednorázových kelímků. Email nepište. 

Soutěžit budeme do půlnoci neděle 2. prosince, výherce vyhlásím během následujícího týdne v tomto příspěvku a na facebooku, takže doporučuji sledovat, aby vám výhra neunikla! A pokud se mi výherce do týdne neozve, vyberu náhradního.

O druhý kelímek můžete soutěžit na na Instagramu, stačí okomentovat soutěžní fotku a kelímek s dodáním až do domu může být váš! :))

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA!
Výhercem je tentokrát komentář č. 5, Evču (s přezdívkou H.EVA) tedy prosím, aby mi poslala adresu na email gathermoments(zavinac)gmail.com nebo mi poslala zprávu přes Facebook či Instagram. Moc gratuluji, snad se bude hrneček líbit!


Bohužel se mi výherkyně hrníčku rCUP neozvala, nezbylo mi, než losovat náhradního výherce. Tentokrát měl štěstí komentář č. 1 od Nanapartycz, tak snad budu tentokrát úspěšnější. Prosím o zprávu nebo mail s adresou, děkuji a gratuluji! :)

Mějte se moc krásně! Eva
//všechny fotky moje, děkuji eshopu nasvacinu.cz za kelímek pro mě i za ty věnované do soutěže

Mohlo by se vám také líbit:

29 komentářů

  1. Tak já zkusím štěstí. Hrnky nejen, že vypadají suprově, ale to těsnění je skvělé, to potřebuji. Vozím kávu v autě a nemám držák :D. Jinak já většinou kávu s sebou v kavárnách neberu, dělám si doma.
    Na eshopu mne zaujal velký výběr termolahví, což se bude na zimu hodit!

    OdpovědětVymazat
  2. V e-shopu je toho tolik, že vybrat jednu věc je fakt problém :) Každopádně mě hodně zaujali lahve na vodu i z důvodu, protože neustále nějakou vybírám a řeším :)
    Kávu sebou si občas dám ve městě v Kofi-kofi ale dávají i do přinesených hrnků. Nad nějakým cupem už nějakou dobu uvažuji, tak se inspiruji ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, mám bambusový hrnek, ale není úplně zavíratelný, do tašky ho dát nemůžu. Takže tenhle krasavec by se mi moc hodil, navíc ten recyklovaný materiál...
    Na eshopu mě zaujaly svačinové boxy a lahve na pití - zrovna hledám dětem do školy nějaké nové a kvalitní. Takže děkuji za tip na eshop, který jsem neznala!

    OdpovědětVymazat
  4. Po tomto kelímku uz dlouho prahnu:)protože mi moc vadí jak si na výlet s dětmi nemůžu vzít své kafe a musím se spokojit s kavou z automatu.Na shopu me zaujaly právě tyto kelímky.Díky za inspiraci.Hanka Ch.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, hrnicek bych venovala svemu muzi, ktery pracuje celodenne venku. Z eshopu bych si vybrala termosku na jidlo, do ktere bych davala zmzlinu a brala ji na vylety. Hezky den Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Používám keep cup a je to pro zlost :( Tento me zaujal moc, uz jsem premyslela i o tom, ze si budu nosit obyc sroubovaci sklenici s nejakym obalem...

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den, paní Evo,
    Váš blog sleduji od příspěvku, kdy jste dělala přípravy na svatbu. Instagram sleduji pochopitelně také.
    Hrnek na kávu, který jste dala do soutěže je moc hezký. Nyní používám láhev na vodu, zrovna ji mám před sebou na stole, snaším se více pít a tak když voda dojde, hned nalévám další. Zajímavé jsou rovněž nerezové kojenecké láhve, nikde jsem je dosud neviděla.
    Plastové kelímky používám jen v případě, že si dám kávu někde z automatu.
    Mějte se moc hezky a přeji Vám hodně dalších úspěchů. S pozdravem Miluše.

    OdpovědětVymazat
  8. hezký den! no celkově udržitelnost je prostě super. My teď doma řešíme, jak minimalizovat sáčky, takže za mě je teď top kategorie na eshopu ta s obaly - sáčky na potraviny. Stejně tak miluju akci v našem městě, do které se zapojila spousta kaváren - pokud si doneseme vlastní hrníček, kafe nám do něj vyrobí o 10 Kč levněji. Skvělá motivace a odměna :) kelímek vypadá luxusně a líbí se mi, že je z recyklovaného materiálu!

    OdpovědětVymazat
  9. Ja mam zatim termohrnek...kelimky jsem resila i v praci, respektive jejich minimalizaci.

    OdpovědětVymazat
  10. Letos jsem chtěla psát Ježíškovi o termohrnek! Plánovala jsem obří průzkum nabídky, aby byl trochu přátelštější k prostředí a přírodě a ejhle! A za tu cenu. :-O Takže pokud to nevyjde v soutěži, tak Ježíšek dostane jasné instrukce (to dostane i ohledně sáčků na ovoce a zeleninu :)). Moc se mi líbí velká nabídka lahví na pití - myslím, že každý v máme jiné, rozmanité požadavky, jiné "picí" návyky a vybere si fakt každý. Já upřednostňuju kovové Isothermal, ale zaujaly mne designem Pantone lahve, jsou opravdu velmi netradiční.
    A používání jednorázových kelímků? Jsem ráda, že odfrčel trend brandovaných jednorázáků a v kavárnách nabízejí slevu na kávu, pokud si donesete vlastní termohrnek. Je to dobré pro podporu vzdělání zákazníků kaváren, navíc to má i vliv na image podniku a zákazníci vždy na slevu slyší. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Moc se mi zalíbil tento hrníček, asi hlavně kvůli toho minimalistického vzhledu :) https://www.nasvacinu.cz/hrnky/pantone-hrnek-na-caj-svetle-sedivy/ .
    Jednorázové kelímky se snažím naprosto omezit, co mi nepřijde zase tak těžké, horší je to s ostatními plasty :(

    OdpovědětVymazat
  12. Krásný den!
    Kávu si připravuji doma, do termosky;-) Takový hrnek, to by byl super upgrade:-D
    V eshopu mě zaujaly sáčky, krásné krabičky a také nerezové lahvičky pro děti...ty jsem už dlouho hledala.

    OdpovědětVymazat
  13. Mně se tam líběj všechny ty barevný lahvičky!

    OdpovědětVymazat
  14. Dcera jde pristi rok do 1.tridy takze nakup nakup svacinoveho boxu a lahve na piti bude aktualni. Na webu nasvacinu me zaujal Rosie Bento Box. Jednorazove kelimky nepouzivam skoro vubec asi to bude tim, ze nepiju kafe. A na vodu mam uz uz 2 roky Equa lahve a jsem s nimi spokojena. Vyherni hrnek je v krasne barve. Lenka

    OdpovědětVymazat
  15. Kelimek vypada paradne a ja bych mela vyreseny darek k vanocum :)ja mam recyklovany od aladdina a nosim ho poctive, jen mi prijde, ze neudrzi teplotu zas az tak dlouho, ale nemam srovnani, jak dlouho u termohrnku to kafe ma vydrzet... jinak na eshopu se mi libi termonadoby na jidlo tu nutne potrebujem na zimni vylety na polivky :D pak lahve pura, mam pro dceru a jsem spoky, pro druhou budu potrebovat taky a mym snem dlouha leta je prouteny piknikovy kos ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, díky za soutěž! Zrovna vybíráme termohrnek pro přítele kolegyně a je to dlouhé hledání :) Termohrnky používám skoro denně, zkusím štěstí. U nasvacinu.cz určitě vezmu cestovní příbory, akorát bambusové zrovna nejsou skladem. Zuzka

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuji za zajímavou a lákavou soutěž. Jednorázový kelímek používám v práci už několik let a jsem spokojená.
    Na e- shopu se mi líbí výrobky pro děti. Eva

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, osobně se snažím jednorázové obaly omezovat, avšak ne vždy se daří :( většinou vařím do hrnku, avšak někdy koupím to kafe v automatu a tam ho dostanu :( zatím žádný hrníček na kávu či čaj nevlastním, většinou to naliji do láhve na vodu, přemýšlela jsem hodně o termosce - třeba zajímavá pantone a pak také termoska na doma od Alfi je překrásná :)

    OdpovědětVymazat
  19. Snazim se celkově omezovat množství obalů, ale přiznám se, ze si s sebou do kavárny svůj hrnek nenosim, takže café to go mam pak v kelímku. Z e shopu je super termoska na jídlo!

    OdpovědětVymazat
  20. Dobrý den,
    v e-shopu se mi líbí snad vše,ale termohrnky a termosky vedou.
    I ty výrobky s jablíčy jsou krásné,těžko vybrat:)
    Krásné dny přeji.
    Irena N.

    OdpovědětVymazat
  21. Miluju značku Rex London a ty jejich vzory. A svůj hrnek na kafe mám jrn výjimečně (pokud si teda neberu kávu přímo z domu),ale už se parkrat zadařilo

    OdpovědětVymazat
  22. Ach, ten kelímek je božský- jednak horčičová farba na jeseň a na zimu je skvelá a jednak milujem kávu, asi tak, ako ju milovala Lorelai Gilmorová :) Tak, snáď sa mi pošťastí... Inak, na stránke majú krásne obedové krabičky, perfektné sú tue z nerezu, len škoda, že ich majú momentálne vypredané...

    OdpovědětVymazat
  23. Dobrý den, zkusím štěstí, na eshopu mě zaujaly lahve na vodu. Hezký den Pavlína Jarolímková

    OdpovědětVymazat
  24. Tak zkusím štěstí=) Ten termohrnek je nádherný a doufám, že by mi pomohl překonat moje problémy s dodržováním pitného režimu. Moc to nezvládám a jsou dny, kdy si až večer doma uvědomím, že jsem za celý den nic nevypila=( Doufám, že takový krásný termohrnek bych si doma nezapomínala=) Jinak se mi ještě líbí lahev equa s peříčkama=) A jednorázovým plastovým kelímkům vůbec nefandím a snažím se v nich nic nekupovat.
    Marie

    OdpovědětVymazat
  25. Dobrý den,
    Jednorázové kelímky se snažím omezit na minimum, a když už si v nich něco koupíme, nosíme si je domů a děti si s nimi hrají ve vodě na písku a vaří s nimi.
    Z výrobků se mi moc líbí lahve Equa, skoro všechny.
    Katka

    OdpovědětVymazat
  26. V eshopu se mi líbí spoustu věcí. Láhev na vodu doma již mám, ale když vidím ten výběr vzorů, skoro to láká si pořídit další:-) Nejvíc mě ale zaujaly piknikové koše, to je moje srdcovka.

    OdpovědětVymazat
  27. Já už jeden termohrnek mám. Je v designu Minnie :-D všichni mi ho chválí a já jsem s ním moc spokojená, ale rozhodně by se mi hodil ještě jeden, ať mám na střídačku, když jeden by byl zrovna myčce :-D

    OdpovědětVymazat
  28. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  29. elza.nhk@gmail.com30. listopadu 2018 v 20:47

    Chtěla bych přítelovi koupit nějaký termohrnek na kávu, protože vždycky, když jsi nějakou lahev koupí, tak mu vyteče.. ať už do auta nebo baťohu, takže pokud 100% těsní, tak jsem našla to, co jsem pro něj hledala :D Navíc já se snažím co nejméně používat jednorázové plasty a přítel to ještě nijak moc neřeší, tak by to byl další krok ho trošku navnadit na snížení množství jednorázových plastů. :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)