Mrazivý víkend v Českém Krumlově

1. 3. 2018


Lednová akce Flixbusu na cesty za 19 korun mě nalákala ke koupi jízdenek do Českého Krumlova. Sice za cenu jízdy přes Prahu a sedmihodinové cesty, nakonec to ale stálo za to. :)) Sama jsem totiž nikdy v Českém Krumlově nebyla (jsem ostuda!), tak nadešel čas to napravit!

Hodinový přestup v Praze na Florenci jsme využili na jedno rychlé cappuccino v Ema Espresso Baru a musím říct, že tak dobré cappuccino jsem snad ještě neměla. Tak pokud budete mít taky na Florenci chvilku, určitě doporučuju! Je to jen krátká procházka a za pět minut jste tu.


Následovala 3,5 hodiny dlouhá cesta z Prahy do Českého Krumlova. Protože jsme z Brna vyráželi v osm ráno, v Krumlově jsme byli ve tři hodiny. Akorát na to, aby nás ubytovali. S ubytováním mi pomohla Barča, která se mi ozvala, když jsem sháněla nějaké tipy na Instagramu. Baru, ještě jednou moc děkuju! Nakonec jsme si teda koupili dvě noci v hotelu Bellevue, kam nás nalákaly hlavně ty parádní snídaně. Škoda jen rozbité sauny, která by se v tyhle mrazivé dny opravdu hodila!

Po ubytování jsme rychle vyrazili na procházku po okolí, prošli jsme se až na vyhlídku, do vnitřního města a zase zpátky. Protože jsem nás na cestu autobusem vybavila svačinou, neměli jsme moc hlad a tak jsme na večeři zkusili Dobrou čajovnu. Dali jsme si kuskus a baba ganouche, oboje moc dobré a velké tak akorát. Potom ještě Vodní vílu, sahlep a japonskou směs a byla to taková nostalgie, vzpomínka na naše studentská léta, kdy jsme v čajovně trávili snad každou volnou chvilku.


V neděli jsme vyrazili na snídani a protože bylo krásně slunečno, navlíkli jsme se do spousty teplých vrstev a vyrazili prozkoumávat úzké uličky. Byla sice pěkná zima, ale se sněhovým popraškem a sluníčkem bylo v Krumlově úplně pohádkově! Jak z Anděla Páně. :))


Únor není zrovna nejideálnějším měsícem k prozkoumávání Krumlova. Zámecké (ale i Klášterní a Pivovarské) zahrady byly zavřené, galerie Egona Schileho a fotografický ateliér Seidel jakbysmet, v grafitovém dole přes zimu žádné prohlídky nedělají a z vytipovaných podniků jich většina byla zavřená jako třeba Deli 99 nebo restaurace Papa´s. Alespoň všemi doporučovaný Kolektiv otevřený byl a musím říct, že z něj mám dost smíšené pocity. Nejprve jsme strašně dlouho čekali, než si nás někdo v té záplavě asiatů vůbec všimne, pak si objednali svařené víno. Inzerované bylo s ovocem naloženým v rumu. Bohužel jsme viděli, jak ho připravují a zalít víno horkou vodou mi nepřipadá jako ten nejlepší postup. Nemluvě o tom, že po ovoci v něm nebyla ani památka...Asi jsme si měli dát kafe, to tu prý mají dobré! :))


Na oběd jsme si dali pizzu v Nonna Gina a ta byla fajn. Podle drahouše mají v třebíčském Harlekýnovi lepší (pizza je víc rozválená, větší a tenší těsto), ale na Krumlov dobrý! :)) Večer jsme zapadli do Krčmy v Šatlavské ulici, kde se mi líbilo hlavně kvůli ohni, bylo tu krásně teploučko! Dali jsme si grilovanou krkovici, bramboráčky a zelný salát. A na pití medovinu.


V pondělí už nás čekal check out, zavazadla jsme si nechali v hotelu a vydali se kolem domku Egona Schieleho do doporučované Kafírny. Jenže bylo pondělí a my úplně přehlídli, že tam mají v pondělí jen do 12 hodin. Naštěstí nám moc milá paní majitelka kafe uvařila i po zavíračce, ochutnali jsme moc dobrou rakvičku se šlehačkou a kremrole, které sama peče.


Před odjezdem jsme si ještě skočili na palačinku, trdelník a svařáky do bistra Mls naproti Kolektivu a pak už do hotelu pro zavazadla a zase zpátky do Brna.


Pokud jste ještě neviděli, tak určitě mrkněte na tento díl Gebrian versus Český Krumlov a taky tento z cyklu Národní Klenoty.

Všichni už jste určitě v Krumlově byli, tak mi dejte vědět, jak se vám tam líbilo! My se tam musíme zajet podívat i v létě. Sice se budeme prodírat davy asijských turistů, ale takové posezení u řeky a procházení se v sandálkách a letních šatech by stálo za to. :))

Krásné mrazivé dny! Evi
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

8 komentářů

  1. Dobrý den,díky za fotoreportáž z města mého srdce.Jezdíme tam s manželem už léta o prázdninách a ještě se nám to neomrzelo.Přeci jen ale máme raději letní Krumlov, v zimě působí dost smutně. Kupodivu mi tam ty davy turistů nevadí tak, jak třeba v Praze. Takže doporučuji vám si výlet zopakovat v létě, určitě to stojí zato.Je tam pořád co objevovat a sedět na břehu řeky a pozorovat vodáky vydržíme klidně dvě hodiny.Tohle je jedno z mála míst, kde naprosto vypnu a skvěle zrelaxuji.
    Mějte se krásně a přeji hodně takových výletů.
    Irena N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irčo, moc děkuji za doporučení! Určitě to někdy v létě musíme zopakovat, i když v zimě to má taky své kouzlo. :)) Mějte se moc krásně!

      Vymazat
  2. Já jsem byla v Krumlově v létě, když jsme jím projížděly se školou, když jsme byli na vodáku. A naprosto jsem si ho zamilovala, myslím, že je to rozhodně náš klenot a měl by ho navštívit každý Čech! :)
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím naprosto souhlasím! Je tam krásně...o víkendu jsem se od babičky dozvěděla, že jsem tam s nimi byla jednou na výletě, ještě když jsem byla malá. A vůbec si to nepamatuju! Tak jsem ráda, že jsme to zopakovali. :)) Měj se moc krásně, Káťo!

      Vymazat
  3. Bola som v Českom Kr.naposledy v lete 2014 -bol tam hudobný festival.(asi je tam každé leto ).Veľmi som chcela vidieť na zámku Maškarní sál tak sme si kúpili vstupenky na koncert Trio Martinu. Koncert bol pekný ale Maškarní sál je prenádherný.V životnej veľkosti je tam vyobrazených viac ako 150 veseliacich sa postáv - karneval.Doporučujem tam ísť na nejaké podujatie - trvá dlhšie kým si to človek vychutná ...pre mňa je tento zážitok najsilnejší a najkrajší z Krumlova.Ináč - pre mňa je Praha krajšia ...ďakujem za pekné čítanie - pozdravuje Marianna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mari, moc děkuju za tip! My se do zámku na prohlídku vůbec nedostali, přes zimu je uzavřen a otevřeno je jen muzeum a věž. O důvod víc, podívat se tam ještě v létě. :)) Krásné dny!

      Vymazat
  4. V Krumlově jsem byla několikrát, ale vždy jen na skok, takže můžu říct, že ho máš prozkoumaný už teď kvalitněji než já ;-)... A je opravdu krásný, s tím souhlasím, i za deště a s dětmi ;-D... Krásné fotky!...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, moc děkuju! Krátké výlety jsou taky super, konečně se oteplilo, tak budeme moci zase vyrazit. :)) Měj se moc krásně!

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)