Nejkrásnější pláže řecké Lefkady

5. 9. 2017

Ve vzduchu už je podzim, takže ideální čas pro vzpomínání na léto. A to my jsme letos měli opravdu nabité a hlavně krásné! Takže než vás zavalím spoustou svatebních článků (tedy než budu mít víc fotek), vezmu vás dneska na Lefkadu a ukážu vám pláže, kde se mi nejvíc líbilo. A pokud ještě váháte, že byste vyrazili na pozdní dovolenou, Lefkadu můžu jen doporučit. Teď na podzim už tam nebudou takové davy, teploty budou příjemnější a moře pořád hezky teplé! :))

Že je na Lefkadě krásně, to je jasné. Podle paní delegátky tam dokonce mají sedmou nekrásnější pláž na světě. Na většině pláží najdete bílé oblázky a krásně průzračnou tyrkysovou vodu, podobně jako třeba na Navagio na Zakynthu. Ubytování jsme byli v Nikianě na východním pobřeží, ale půjčili jsme si auto a skůtr a všechny ty krásky si objeli. Pokud byste na Lefkadu jeli jen ležet do hotelového komplexu, tak to snad ani nemá smysl, protože byste přišli o všechnu tu nádheru!

Já vám teď ukážu všechny pláže, které jsme navštívili, pěkně seřazené podle toho, jak se mi tam líbilo:

1. PORTO KATSIKI
Jednička byla naprosto jasná. Možná za to může večerní slunce a to, že jsme tam byli v době, kdy většina turistů už odjela. Ale obrovský útes (který mi naživo přišel o dost větší než jsem si ho pamatovala z fotek) nad pláží s bílými kamínky a tyrkysovou průzračnou vodou, to je moje jasné číslo jedna. :))




2. AGIOFILI
Malý záliv kousek od Vasiliki, kam vede jen jedna hodně prašná cesta. My naštěstí nepíchli, jako auto před námi, tak jsme si tu krásu užili. :)) Jen sem občas zajíždí výletní lodě a to je tu pak opravdu plno!


3. MIKROS GIALOS
Malinkatá zátoka ke které vede úzká asfaltová silnice. Krásně průzračná voda, málo lidí a jedna taverna. :))


4. AFTELI
Další z malých pláží na jihu ostrova. My tu byli hned brzy z rána, tak tu bylo ještě docela prázdno. V okolí najdete i pár taveren a apartmánů, kde se můžete ubytovat. A samozřejmě krásně čistou vodu.



5. MEGALI PETRA A KAVALIKEFTA
Dvojice pláží Megali Petra a Kavalikefta se nachází hnedka u sebe a odděleny jsou jen útesy. U Kavalikefty najdete placené parkoviště a tavernu a můžete odtud pohodlně dojít na Megali Petru, která je mnohem prostornější. 


6. MILOS
Pláž, na kterou se dostanete jedině po svých nebo lodí, se nachází kousíček od Agios Nikitas. Stačí se vyškrabat na útes a pak zase sejít dolů nebo si najmout vodní taxi (tedy pokud zrovna nejsou moc velké vlny). Konec pláže je nudistický, na začátku ale najdete i "textiláky". :)) Pláž je dlouhá a široká a náročný přístup se stará o to, že tu nikdy nebude hlava na hlavě. A s vlnami je spousta zábavy!




7. GIALOS
Pláž, která ještě na jaře nebyla přístupná kvůli zemětřesení (to zahradilo přístupovou cestu i na pláž Egremni, kam se teď dostanete jen lodí). Tak tu najdete jen pár lehátek se slunečníky a jeden pojízdný bar, pláž je široká a dlouhá, takže žádné davy. Adrenalinová cesta po prudké silnici jako bonus. :))


8. DESSIMI
Dessimi leží kousíček od Nidri a je tu veliký kemp. Díky kempu taky spoustu lidí a úplně přeplněná pláž. Když začaly z okolních loděk hrát české písničky, radši jsme se sbalili a jeli zase dál. Jinak je to ale pláž pěkná, jen poslouchat v Řecku české disko není úplně moje oblíbená zábava. Na Lefkadě celkově bylo hodně Čechů, potkávali jsme auta s českými SPZ (dá se sem pohodlně dojet z pevniny po mostě) a v Agios Nikitas snad ani jiní turisté než čeští nebyli!





9. PEFKOULIA
Dlouhá a široká pláž hned pod silnicí mezi hlavním městem a Agios Nikitas. My se jen koukli zeshora z vyhlídky a pokračovali dál.




10. AGIOS IOANNIS
Pláž Agios Ioannis najdete kousek od hlavního města a je oblíbeným cílem surfařů. Hodně tu totiž fouká a vlny jsou tu taky veliké. Když jsme tu byli my, tak byl zrovna vítr tak velký, že nám zrušili výlet lodí, tak jsme si tu jen vyfotili zbytky větrných mlýnů a radši jeli dál.




11. PLÁŽ V NIKIANĚ
Malinká pláž hned u silnice obíhající kolem celého ostrova. Nám se tu líbily hlavně stromy, pod které se dalo lehnout do stínu, děti zase ocení pozvolný přístup do vody. Taková krása jako západní pobřeží to není, ale voda je tu taky průzračná.



11. PLÁŽ V AGIOS NIKITAS
Agios Nikitas je jediné letovisko na západním pobřeží a podle toho to tu taky vypadá. Pláž tu mají malinkatou, ale hodně přeplněnou. Pokud chcete trochu klidu, zajděte si na Milos (viz bod č. 6).


13. PLÁŽ V NIDRI
Úzká a přeplněná pláž v nejrušnějším letovisku ostrova. Na jejím konci jsem opět ocenila stromy poskytující stín, jinak mě ale moc neoslovila.



Byli jste na Lefkadě? Kde se vám nejvíce líbilo?

Mějte se krásně! Evi
//foto moje © gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

2 komentářů

  1. Pláže v Nikianě a Nidri se mi moc nelíbí, ale tvůj úvodní výběr? TOP! :) Hned bych tam jela! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, pláže na západním pobřeží jsou opravdu nádherné! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)