Bude svatba!

16. 5. 2017

Těm z vás, kdo mě sledujete na Instagramu, to nespíš neuniklo, plánujeme svatbu! :))  Přijde mi, že většina mých kamarádek měla snad od mala jasno v tom, jaká bude jejich svatba, vybrané šaty, barvy... To já teda vůbec, ale během snad už půl roku plánování jsem dospěla k tomu, že chci aby to bylo v létě a aby naše svatba byla spíš pohodová letní zahradní party v přírodním duchu. Žádné škrobené bílé potahy na židlích, třpytivé ozdoby a organza. Spíš luční květy, léto, sandálky, pohodové a možná trochu neformální posezení s rodinou a přáteli. Sama jsem zvědavá, jak všechno nakonec dopadne a nakolik se splní moje představy. :))



Už teď totiž některé z mých představ vzaly za své. Pokud bych pro nastávající novomanžele měla mít nějakou radu, pak by to bylo: Naplánujte si svatbu podle sebe a podrobnosti všem řekněte, až budete mít hotovo! Nenechejte do příprav mluvit rodinu nebo své okolí, které má zažité představy, jak to musí být ("To nejde mít svatbu bez oběda, co by jedli?" nebo "Když nebudete mít výslužky, všichni vás pomluví!"). Sama jsem v tomto vyměkla a tak i když moje původní představa byla obřad i hostina a party na jednom místě, odpoledne, pro všechny, budeme nakonec mít klasický průběh, nejprve obřad kolem poledne, následně oběd s rodinou a až potom večerní party pro kamarády. Je mi to trochu líto, ale v tomto mě můj nastávající a jeho maminka přehlasovali. A ve vztazích se musí dělat kompromisy, ne? Tak snad to bude fajn i tak...A i ty výslužky nakonec budou! :))


A tak se připravte na to, že plánování svatby je skutečná zkouška vztahu. Hlavně tehdy, když si ji chcete naplánovat sami, ale i při organizaci agenturou se některým otázkám nevyhnete. Problém nastává, když každý chce něco jiného a musíte hledat kompromisy a ještě vám do toho mluví rodina. :))


A tak to tu během léta bude nejspíš takové trošku svatební. Máme za sebou zasnoubení vloni na dovolené na Kubě, naplánované datum, rezervované místo obřadu i hostiny a večírku, zamluvené svatební koláčky, cukroví, dort, fotografku, vymyšlené a rozdané kartičky save the date (což byl mimochodem boj :D), rozpracované svatební oznámení, oblek je na cestě z Thajska a moje šaty už se šijí, udělaných nekonečně nástěnek na Pinterestu, nejkrásnější jednoduché prstýnky už máme doma, ale pořád nám toho hodně moc chybí! Ten seznam se mi zatím zdá nekonečný a nikdy bych neřekla, že naplánovat jeden den (který navíc tak šíleně rychle uteče, ale chystáte se na něj skoro rok) může být tak náročné!

Když vás to bude bavit, tak vám v některém z dalších článků ukážu, jak přípravy pokračují, možná i naše dodavatele a pak na podzim taky jak to všechno dopadlo. Zatím se tedy na svatbu spíš netěším a mám hrůzu z toho, co všechno musíme ještě zařídit. Chvílemi už mě to taky dost nebaví, ale snad se i to těšení někdy dostaví...:))

A jak šly přípravy na svatbu vám? Mějte se krásně! Evi
//fotky 3,6,8,9,11 jsou z Pinterestu, 1,2,4,5,7,10,12 moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

20 komentářů

  1. Ja bych nasi svatbu udelala uz taky tk. Oznamit svatbu nejlip mesic dopredu. Strasne nam do toho kecala tchyne a taky jsem vymekla. A ted z toho mam blby vzpominky. Takze za me pokud muzes udelej dle sebe :). At to vyjde. Krasny prstynky. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, moc děkuju! :)) Z prstýnků mám velkou radost, jsou přesně takové, jaké jsem chtěla, jednoduché a s nezabroušenými hranami. Doufám, že svatba bude pěkná i když s obědem, můj drahý si strašně přál jíst dohromady knedlíčkovou polévku. A tchyně, ty kecají snad do všeho. :))

      Vymazat
  2. Tak to my si do svatby kecat nenechali a udelali ji podle sebe. Trochu jsme si nabehli, protoze mame moc kamaradu a resili jsme, jak to udelat, abychom mohli pozvat vsechny a zaroven se stihli trosku venovat i rodine, ktera jela z daleka. Vysledkem byla svatba na dva dny :-D Jeden den formalni, druhy garden party. Vse jsme si zarizovali sami, tak to byl boj a nervy, ale nakonec jsem za dvoudenni byla rada, protoze ten prvni den tak rychle utekl, ze az ten druhy jsem si vic uzila (ackoli naspane hodiny za ten vikend byly tak tri :-D). Cely ten rocni maraton i s fotkami priprav mam na svych starych strankach www.maickosti.cz v clancich z podzimu 2014, kdybyste mela chut nakouknout a treba se inspirovat, co jak udelat (nebo naopak nedelat ;-)). Kazdopadne preju, at Vam vse vyjde tak, jak si prejete, a budu se tesit na dalsi clanky, pac svatby, to je moje! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, ráda nakouknu! Dvoudenní svatba zní moc dobře, trochu si protáhnout to slavení...:)) Snad bude i ta naše povedená :))

      Vymazat
  3. Gratuluji! My to udělali přesně tak, oznámili jsme všem týden před svatbou, že se jedeme brát do Krumlovaa potom udělali hromadnou oslavu pro všechny. Žádné výslužky, jen koláče pro nejbližší. Na svůj svatební den nikdy nezapomenu, protože jsem si ho užila bez stresu a nervozity, prostě den jen pro nás dva. Tak moc držím pěsti, tak jde všechno podle plánu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, děkuju! Tak to zní jako úplný ideál, že jste si to užili. :)) To my zase nechtěli vzít se někde jinde a pak dělat oslavu. I když moje mamka to navrhovala, ať odjedeme pryč a tajně se vezmeme. :))

      Vymazat
  4. Gratulace! Já se tento rok taky vdávám :) A mám to stejně jak ty, prostě přírodní, jednoduchá oslava, žádný princeznovský šatičky atd., to by mě mohlo :D
    Zajímaly by mě ale ty prstýnky, dáš mi tip? Nemůžu najít nic "obyčejnýho", jednoduchýho, tak budu ráda za všechno, moc díky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janet, tak to taky gratuluju! :)) My máme prstýnky od Rýdla, já mám konkrétně tento model, jen bez kamenů: https://www.snubniprsteny-lr.cz/snubni-prsteny-model-c-124-02 A ten pánský je z nějaké jejich základní řady. Líbily se nám, že nemají hrany zbroušené dokulata, ale jsou spíš "hranaté".
      Tak ať se přípravy daří! :))

      Vymazat
  5. My svatbu vynechali, tak se nemůžu podělit o svou zkušenost, ale hodně blízká je mi ta Báry verze ;-). Ale i když Ti to s tím ne/obědem nevyšlo, určitě to budete mít krásné, už jen ty prstýnky mluví za vše... A navíc z druhého pohledu - já třeba svatební výslužky děsně ráda :-D, tak je dobře, že hosty neochudíte ani o to :-P. Ale chápu Tě. A držím moc palce, ať máš nakonec ty nejkrásnější vzpomínky! Těším se na články se svatební tematikou ;-).
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, moc děkuju! :)) Doufám, že to bude fajn i tak, hlavně abychom si to užili. :))

      Vymazat
  6. Uplne se mi pripomnelo to nase planovani. My na to meli ani ne dva mesice, pac jsem chtela zimni svatbu a pres rok se nam cekat nechtelo. A i za tak kratkou dobu nam do toho kecali vsici a my se zvladli pohadat nescetnekrat. Pak uz jsem zacla tvrdit, ze ma dalsi svatba bude na Snezce jen se svedkama. Ale tezko na cvicisti... nakonec se to strasne povedlo a naramne jsme si to uzili! U me na blogu mam taky par tipu. Jo a u nas na svatbe to nakonec dopadlo tak, ze jsme meli obed pred obradem. Pac obed se preci zrusit nemohl a hosty jsme nechteli nechavat cekat v mrazu :D ale do svatebniho jsem se prevlikla az po jidle, aby me drahy videl az u oltare ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, díky, ráda mrknu. Zní to opravdu parádně, ta Vaše svatba! :))

      Vymazat
  7. Gratuluiji :)


    Důležité je si ten den pořádně užít a nechat co nejvíce věcí na přátelích. Protože den D uteče opravdu rychle a člověk by si ho po sléze dalo znovu a znovu, ale ono to už nejde :) Vím o čem mluvím, my slavíme za chvíli roční výročí.

    Lukáš
    blog http://navlnestylu.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Kéž vám to vyjde dle vašich představ. Určitě to bude nádherné a těším se na fotky.

    OdpovědětVymazat
  9. Nedávno jsem váš/tvůj blog objevila a teď neplánovaně plánuju svatbu, tak se ráda nechám inspirovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, tak to gratuluju! Ať vám svatba vyjde podle představ! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)