DIY návod: šlehané tělové máslo

11. 1. 2017


Už strašně dlouho jsem chtěla vyzkoušet šlehané bambucké máslo a až teď mezi svátky jsem k tomu měla příležitost. Je to strašně jednoduché a voňavé mazání máte hotové raz dva. :))

V základním receptu se uváděný poměr pohybuje od 80-60 %  másla a 40-20 % oleje. Já jsem zkusila něco mezi, takže 70% másla a 30% oleje. Použít můžete asi jakýkoliv vám příjemný olej a rostlinné máslo, éterický olej mám momentálně oblíbený bergamotový, tak jsem použila ten. Parádní ale bude i třeba levandule nebo růže. A pokud byste rádi nějakou pokročilejší verzi, mrkněte na tento vytuněný recept k Míše.


NA 50 g VÝSLEDNÉHO KRÉMU JSEM POUŽILA:
  • 35 g bambuckého másla
  • 15 g meruňkového oleje
  • 20 kapek oblíbeného éterického oleje

POSTUP:
  1. Nejprve jsem si ve vodní lázni rozpustila bambucké máslo společně s olejem.
  2. To jsem sundala z plamene a dala zchladit do lednice.
  3. Když byla směs tuhá, začala jsem ji šlehat šlehačem. Krém krásně zbělal, našleháním zvětšil objem a konzistencí mi připomínal bílkovou polevu na perníčky nebo ušlehaný bílkový sníh. Nakonec jsem zašlehala i kapky éterického oleje.
  4. Pak už stačí jen přendat do skleničky a je to! :))




Zkoušeli jste také vyrábět nějakou domácí kosmetiku? Jak dopadla? :))
// foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

12 komentářů

  1. Paráda! Už se na tu domácí kosmetiku musím taky vrhnout! Tohle mě opravdu láká a taky si slibuju nějaký pleťový krém podle tebe. No, jsem na sebe zvědavá ;-)... Moc zdravím!
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, taky zdravím! Tak ať se všechno podaří, těším se na výsledek! :))

      Vymazat
  2. já vás všechny obdivuju!
    Já se nedokopu koupit si krém, natož nějaký sama vyrobit..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magi, díky! :)) Ono je to opravdu strašně jednoduché, jednou nakoupíš suroviny a už v tom jedeš :))

      Vymazat
  3. Ja jsem pred casem delala neco podobneho, mela jsem bambucke maslo s kokosovym olejem a navrch par kapek pomerancoveho olejicku. Vysledek vonel zajimave a byl moc prijemny. Na obliceji byl trochu mastnejsi, ale davala jsem ho na noc, takze to nevadilo. Jinak ja osobne mam ze vseho nejradeji jen obycejny kokosovy olej, pomohl mi na ekzem v obliceji, popraskane ruce od mrazu a dokonce jsem si ho cele tehotenstvi mazala na bricho (jako jediny z vyzkousenych prirodnich prostredku mi nezpusobil alergickou reakci) a nemam jedinou strii. Takze pro me takovy maly zazrak! Uzivejte kremik, urcite bude super! :-) Preju pekny den. Maja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Májo, díky za tip! Kokosák mám taky doma, občas si s ním mažu konečky vlasů, je super. :)) Na obličej ho radši nedávám, je celkem komedogenní a s pupínky mám problémy, ale na bříško je určitě moc fajn! Kamarádka s ním maže malou dcerku a taky vypadá spokojeně. Krásný den!

      Vymazat
  4. Evi, na všech těch nádherjných surovinách už taky ujíždím, ale na krém jsem si ještě netroufla :) Tak díky moc za inspiraci. Jinak bergamot je pro mě taky momentálně 1, je prý úžasný oddepkovávač, zvlášť v zimním období - dělala jsem mamce pleť olej s bergamotem a říkala mi, že jí je ta vůně taky moc příjemná. Měj se krásně, Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, díky! Bergamot je prostě top! Krém určitě zkus, není to nic složitého...jen možná ho pak budeš chtít dělat pořád! :))

      Vymazat
  5. Vyzerá to veľmi zaujímavo, určite to vyskúšam, ale zaujalo ma to veľké bambucké maslo, odkial ste kúpili také velké balenie? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle bylo myslím z ekokoza.cz. Tak ať se podaří! :))

      Vymazat
  6. Zdravim ;) diky za receot, ako dlho vydrzi hotove telove maslo? Treba ho skladovat v chladnicke?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také zdravím! V chladničce ho skladovat nemusíte, já ho měla normálně v koupelně. Vydrží tak dlouho, jaká je nejkratší expirace použité suroviny, takže záleží jak moc čerstvý budete mít olej nebo máslo. Tak ať se podaří! ;))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)