Věci, které mi otravují život!

25. 10. 2016


Letos jsem se stejně jako v loňském roce přihlásila do dalšího ročníku Lohas výzvy. Tentokrát na téma "Co je pro mě toxické". Jak jsem o tomto tématu přemýšlela, přišla jsem na to, že toxická je pro mě momentálně spousta věcí. Že jsou to právě ty věci, které doma skladuji a většinu z nich nikdy nevyužiji. V tomto směru mě hodně nakopl tento článek a tak jsem si pro sebe (a třeba namotivuji i vás) připravila tři body, kterými bych se chtěla řídit:
  1. Ukliďte si doma
  2. Nekupujte/neshromažďujte to, co potřebujete. Jen to, bez čeho se opravdu neobejdete.
  3. Ukliďte si v sobě a dělejte věci, které jsou pro vás důležité a které máte rádi.

A tak doma momentálně uklízím jak o život a zároveň se účastním minimalistické hry na instagramu #minsgame. Každý den se zbavím tolika věcí, kolikátého je. Jak se mi daří, můžete sledovat tady. :)) Vypadá to, že mě bude minimalista! Celý článek si můžete přečíst na webu Lohas Blogger tady, dejte mi vědět, jak jste na tom s minimalismem vy a co si o tom myslíte!

A pokud je vám blízká čistě přírodní kosmetika, určitě se vám bude líbit na letošním Green Beauty Marketu, kam je vstup zdarma po registraci na webu.



Mějte se krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

8 komentářů

  1. Máš můj velký obdiv! Minimalismus se mi líbí už dlouho a za poslední dva roky jsem se hodně uskromnila, už nakupuju mnohem méně, ale nejsem úplný minimalista (pořád toho mám celkem dost). Držím moc palce, jen tak dál!
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  2. Simi, díky! Já taky zatím nejsem úplný minimalista, ale snažím se. Tak držím palce i Tobě! Měj se moc krásně :))

    OdpovědětVymazat
  3. Evi, krásný článek. Dost mě popravdě nahlodal být ještě více zapálená. :) Měj se, iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Ivi, to jsem ráda. Moc díky! Měj se krásně!:))

      Vymazat
  4. Super článek, Evi, tady i na Lohas Blogger. A díky za tu spoustu zajímavých odkazů, snad se najde čas na jejich pročtení (třeba v porodnici - haha). Minimalismus je pro mě velké téma a byl by to dlouhý komentář tady, tak doufám, že spíš taky napíšu nějaký článek u sebe... Každopádně - přestože jsem duší minimalista, v reálu už mi to víc drhne, je to nekonečný boj, nejvíc se mi daří asi v kosmetice a docela i v oblékání, ale jinak... Naproti tomu zase obdivuju partnerovu maminku - to je sice pravý opak minimalismu, ale zase když člověk něco honem nutně potřebuje (i tu největší pitominku), vždycky to má, je na ni spolehnutí. To taky není k zahození ;-D.
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, děkuju, koukala jsem u Tebe, jak jsi zatočila s vitrínou! :)) Ale máme to podobně, něco se daří líp, něco hůř...a naše babička, u té se dá taky najít úplně všechno. A už se to hodilo tolikrát! Jen mají taky mnohem víc místa než my. :))

      Vymazat
  5. Evi, to já - kdybych měla s dobrým výsledkem začít likvidovat věci v bytě
    ( malém ! ), musela bych nejprve manžela darovat nějaké jiné ženě! Protože většina věcí tu je jeho a nedá na ně sáhnout!
    Tak se chodím kochat na blogy k těm, kdo mají minimalismus v krvi a v bytě.
    Krásné cestování přeje Jiřina z N.
    trvalkadahlia.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, to je milé, můj manžel to má podobně, taky je spíš sběratel :)) Tak ať se daří a krásný den přeji!

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)