Stezka v korunách stromů /Baumwipfelpfad Bayerischer Wald

18. 8. 2016


Na Stezce v korunách stromů jsme se zastavili cestou z výletu do Salzbugu. Najdete ji v Bavorském národním parku a řadí se mezi nejdelší stezky v korunách stromů na světě. První část vede víceméně po rovině, cestou jsou naučná stanoviště a různé zastávky, kde je možné si vyzkoušet lanové prvky, kymácející se lávky, visuté hrazdy či kladiny. Druhou částí je samotná rozhledna, kde se dá vystoupat až do výšky 44 metrů.










Více informací najdete na webu tu. Podobnou atrakci najdete taky na Lipně a na dalších dvou místech v Německu. Na Dolní Moravě pod Kralickým Sněžníkem je taky nová 55 m vysoká Stezka v oblacích od arch. Zdeňka Fránka. Navštívili jste některou z nich?

Mějte se moc krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

4 komentářů

  1. To je nádhera! Já se chystám na tu, co je na Dolní Moravě. Po Vánocích jedeme s přítelem do Králík, tak snad stihneme právě i tu stezku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si to tam moc užijte! Na Dolní Moravu bych se někdy taky ráda podívala, už toho mám v seznamu míst, která chci navštívit, nějak moc :))

      Vymazat
  2. Zrovna v té na lipně byli letos naši, a byli hrozně nadšení! A teď když vidím tuhle tady u Tebe, láká mě to zas o něco víc ;o). Musím přemluvit Kubu, abychom se tam taky jeli podívat, vypadá to nádherně :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, určitě vyražte, je to super zážitek :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)