Soutěž #9 /líný cestovatelský balíček

6. 8. 2016


Dnes mám pro vás po delší době zase soutěž, tak snad se vám bude líbit! :))

Tentokrát jsem pro vás výhru nachystala sama, v balíčku najdete Knihu líných radostí a Líného cestovatele a taky jeden černobílý zápisník, abyste si mohli ty své radosti taky poznačit.

Z kosmetiky potom cestovní balení šamponu na vlasy, sprchového gelu, masky na vlasy a jarní masky s krásným květinovým obalem od značky čistě přírodní kosmetiky Alverde. Včetně průhledného pouzdra, kam si můžete kosmetiku na cesty schovat nebo ho využít jako pouzdro na tužky. Do balíčku vám přidám taky něco na mlsání a to bonbony z hroznového cukru s vitaminy a broskvovou příchutí, které mám moc ráda a pokaždé si je v DM kupuji.

Poslední položkou je Vločkomedové mýdlo od Naturinky, což je česká značka přírodní kosmetiky. Toto přírodní ručně vyrobené peelingové mýdlo obsahuje směs rostlinných olejů, BIO bambucké máslo, ovesno-vločkovou drť, med, květ Měsíčku lékařského a esenciální olej z Vavřínu cubébového (Litsea cubeba). Tato kompozice pokožku prokrví,osvěží, zvláční a odstraní odumřelou kůži. Mýdlo je velmi jemné a vhodné pro všechny typy pokožky. Je vyrobeno tradiční metodou za studena, neobsahuje palmový olej, chemické konzervanty a jiné syntetické látky a není testováno na zvířatech.


A abyste věděli o co vlastně soutěžíte, Kniha líných radostí je od spisovatele Toma Hodgkinsona, kterého budete možná znát prostřednictvím knihy Líný rodič. 
"Nabízí nový, neotřelý pohled na lenošení, jež se v jejich podání stává cestou ke skutečně hlubokým prožitkům a jedinečným způsobem uvažování o světě. Pomocí krátkých, vtipných a současně hloubavých glos oslavují obecně opomíjené činnosti a věci, které moderní společnost vytlačila na samotný okraj našeho vědomí. Vysvětlují, jak si užít posezení na lavičce, bloumání, koukání, lelkování, házení žabek, snění, odpoledního šlofíka nebo vycházku s dětmi. Nemoralizují ani nepoučují. Nabízejí svůj pohled na skutečně důležité hodnoty, bez nichž se z života stává otupující všednodennost."

A Líný cestovatel

"Líný cestovatel cestuje zásadně pomalu. Kieranova oslava líného cestování je skvělým podnětem k zamyšlení, proč a jak cestujeme. Nutí nás přehodnotit zažité vnímání světa i našeho vlastního domova. Nabízí návod, jak si cestování lépe a hodnotněji užít ‒ jak z něj mít co největší prospěch. Líný cestovatel je kniha, díky níž vaše cestování získá nový rozměr."



CHCETE VYHRÁT?

Napište mi do komentáře, jaká je ta vaše oblíbená líná nebo cestovatelská radost. Ležíte v neděli rádi do oběda v posteli, rádi jen tak koukáte z okna nebo na podzim sbíráte kaštany? Podělte se se mnou o tipy na ty vaše levné a kdykoliv proveditelné líné radosti. :))
Výherce vyhlásím na facebooku a poprosím ho, aby se mi ozval s adresou, když tak neučiní, vyberu náhradního výherce. Pokud přidáte do komentáře i kontakt, v případě výhry vás dám vědět ihned mailem.
  • pokud dáte like facebookové stránce gathermoments tady nebo mě budete sledovat na instagramu, můžete za každé sledování přidat další komentář a zvýšit svoji šanci na výhru (napište mi, kde a pod jakým jménem sledujete)
  • pokud soutěž nasdílíte (na vašem blogu, facebooku apod.) a napíšete mi sem adresu, kde sdílíte, můžete přidat ještě jeden další komentář :)
Soutěžit budeme do půlnoci neděle 28. srpna, výherce vyhlásím během následujícího týdne tentokrát na facebooku, takže doporučuji sledovat, aby vám výhra neunikla!


EDIT 2.9.2016 SOUTĚŽ BYLA UKONČENA!

Tentokrát jsem nelosovala, ale vybrala komentář, který se mi líbil a zaujal mě nejvíce. Výherkyní se tak stává Simča Kvasničková, které se podařilo spojit línou radost, kterou je listování v knížkách a láska k historii s prací archivářky. Takže Simi, doufám, že se bude výhra líbit!


Hodně štěstí! :) Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

55 komentářů

  1. Milá Evi, to je krásná soutěž! Kniha líných radostí mě teda zaujala, protože je o něčem, co je mi blízký. Já si dokonce myslím, že jsem v tomhle přístupu k životu mistr. Ono je to o tom, jak v životě vnímáme štěstí. U mě jde o to radovat se z naprosto obyčejných věcí - dát si doma ve dvou kafe, koukat ven na to, jak hezky prší, poslouchat, jak si dítě hraje v pokojíčku...dát si jen tak nohy nahoru, zapomenout na prádlo v pračce a snít. Je to o tom, že si každej den děláme krásnej kombinací maličkostí, který třeba v normálním shonu lidi nevidí. Já jdu třeba ráda na procházku (co na tom, že doma je bordel) a koukám na přírodu a na to, co s ní dělá světlo (deformace povoláním). Těším se na dovolenou na konci léta a na podzim, protože to si užijeme líných radostí dost.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Evi, tohle je úžasná soutěž :) Ten zápisník je nádherný. Moje líná radost je jen tak koukat do blba, nemuset nad ničím přemýšlet, ani řešit. A třeba u toho ležet na zádech v trávě, na gauči pod střešním oknem, na pláži. Ta cestovatelská pak objevování a toulání v malých uličkách, kde jsem předtím nikdy nebyla, ať už v Praze nebo v malém městě. krásný den, iva

    OdpovědětVymazat
  3. Moje oblíbená líná i cestovatelská radost je být líná. Protože pak přijde září a to si pak říkám, škoda, že už se nemůžu "nudit". A tip na línou a kdekoliv proveditelnou radost je pro mě čtení scifi knížek:p.




    Napište mi do komentáře, jaká je ta vaše oblíbená líná nebo cestovatelská radost. Ležíte v neděli rádi do oběda v posteli, rádi jen tak koukáte z okna nebo na podzim sbíráte kaštany? Podělte se se mnou o tipy na ty vaše levné a kdykoliv proveditelné líné radosti. :))
    Výherce vyhlásím na facebooku a poprosím ho, aby se mi ozval s adresou, když tak neučiní, vyberu náhradního výherce. Pokud přidáte do komentáře i kontakt, v případě výhry vás dám vědět ihned mailem.
    pokud dáte like facebookové stránce gathermoments tady nebo mě budete sledovat na instagramu, můžete za každé sledování přidat další komentář a zvýšit svoji šanci na výhru (napište mi, kde a pod jakým jménem sledujete)

    OdpovědětVymazat
  4. Přídavek za like na FB (jméno nechci psát, kontakt/ověření na zampionovapolivka@centrum.cz,)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Evi, tak ráda bych si lenost (nebo jak my říkáme lenoru) užívala, ale ta naše malá zvěř mne nenechá. Vzpomínám na mládí, kdy jsem klidně celé dopoledne sledovala stupidní seriály :D. Nejraději bych teď šla do botanické zahrady, sedla si tam na dřevěné lehátko a koukala se do stromů nebo i zavřela oči. Také bych chtěla zalézt do peřin, když počasí nepřeje, vzala si knížku a četla a četla...jednou se dočkám a to mi zas bude líto, že holky budou velké...Měj se krásně a děkuji za cestovatelské tipy! P.S. Knihu Líný rodič jsem koupila bratrovi, pač čekají přírustek, a oni jsou líní dost :D :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Evi, krásné ceny! S rostoucím počtem dětí mých líných radostí ubylo :-) Jak ráda bych se ráno povalovala v peřinách, ale bohužel, snad za pár let :-) Ale napadlo mě, jak píšeš - činnosti, které jsou dnes už vytlačeny - díky tomu, že nemám v mobilu internet, venku se pořád ještě dívám na skutenčný svět, místo koukání do displeje, takže třeba na hřišti mě baví jen tak pozorovat ostatní rodiče a děti, co dělají a jak se chovají:-) A při cestování si užívám taky spíš to pozorování a nasávání atmosféry, než závody po památkách :-)
    Sleduji všude, msbloggereva@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Přidávám další komentář za sdílení na FB Ms.BloggerEva :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Nejlínější jsem u sousedů. Děti si tam hrají i několik hodin a já můžu vklidu sedět a opravdu nic nedělat - max. se občerstvovat :-). Jako by se tam zastavil čas... michaela.plankova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná soutěž o krásné ceny! Já miluji líná rána na dovolených u moře, v tichu sedět na balkóně, když děti ještě spí, pít kávu a jíst čerstvou housku namazanou máslem a medem...pozorovat moře...ach! Až jsem se zasnila, letos dovolená u moře nebude :( Ale to nevadí, radosti se dají najít v každém všedním dni - třeba si přispat, nechat vyhrát děti v kartách, jít do lesa na houby...
    Krásný srpen, Lenka
    lenka_jas@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Soutěž sdílím u sebe na FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009851174281
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  11. Ja si lenivost rada užívám pri opalovani :-)
    Ervulenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Krasny balicek, bloky miluju, navic cernobile:-), knizky ted v lete urcite, no a kosmetika to uz je jen tresinka na dortu. Dekuji za moznost. Hezky den. M.
    info@nordicpasion.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj krásná soutěž. Lenivy cestovatel to je něco pro mě. Nejraději cestuji v autě někam daleko. A nejlepší je jen tak někam jít a sednou a koukat se kolem a pozorovat lidi, zvířata.Nejlepší je si lehnout a vyhřívání se jak kočka na slunci a přemýšlet.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak prvne ta lenosna radost, mam strasne rada kdyz prsi z muzu se z okna divat na ty velke kapky a nemusim u toho nic delat, jn si zapalim svicku pustim film nebo vezmu knizku a zabalim se do sovi deky z primarku to je pak super a ta cestovatelska? kdyz nachazim nova mista uplnou nahodou nebo ochutnam neco co bych normalne neochutnala, nebo kdyz sednu do auta a jedu nekam a nekde zabloudim to je pak sranda a objevovani noveho tomanova.katerina@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  15. A samozrejme i likuju stranku na facebooku ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, moje nejoblíbenější líná a zároveň cestovatelská radost je vyrazit večer náhodným směrem z baráku s přítelem nebo mamkou. Vždy to trvá cca hodinku, ale kouzelné na tomhle je to, že lidi se chystají spát a venku skoro nikdo není až na lidí venčící psy. Fouká chladný vzduch a snadno se dýchá. Nikdy nevíme kam nás nohy přivedou. Pokaždé je to něco nového. Třeba objevíme novou cestičku směrem na dávno známé místo, nebo jdeme kolem nějakého baru čí kavárny s krásnou hudbou. Taky ráda ležím v posteli nebo v nějakém parku a čtu. Nebo pozoruji lidí (tohle je strašně zábavné) a jen tak přemýšlím.

    Letos jsem objevila několik krásných kaváren-cukráren (Alibi, Alchymista, Elvíra) a taky nejnádhernější zahrady Černínského Paláce, které můžu jedině doporučit.
    Tahle cestovatelská taštička a knížky jsou nádherné a moc by se hodily, protože brzo se chystáme do Adršpachu na několik dnu se stanem.

    Hezký den přejí. Svetlana duckinjelly@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Tohle je za like na FB www.facebook.com/duckinjelly :)

    OdpovědětVymazat
  18. Taky sleduji na Instagramu jako duckinjelly :)

    OdpovědětVymazat
  19. Já mám strašně ráda chození po městě na vyhlídky! Většinou se dá najít něco co je levný nebo zdarma. V Berlíně byla budova Reichstagu ráj.
    Sleduju přes GFC po tímhle profilem

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, moc hezký článek a moc krásná soutěž!!! Má líná cestovatelská radost je vždy kochání se přírodou! A za druhé jistě vychutnávání jídla! Jsem schopna obědvat třeba hodinu, u toho usrkávat domácí limču nebo dobrou kávu a užívat si okolí, atmosféru cestování... nejlepší je to v létě někde na pláži s drinkem v ruce!
    Jinak mé tipy z toho plynou - zadarmo - někde na vyhlídce se vyvalit, vzít si sebou třeba sváču nebo dobré pití a kochat se tou krásou! A mít s sebou někoho fajn - partner, kamarádi, sourozence - ta je to top! :-)
    lucie.jenickova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Sleduji tě na IG jako luci.jenickova -) lucie.jenickova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Na FB tě sleduji pod svým jménem :-) lucie.jenickova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Leniva dovolená byla po dlouhe době letošní- valeni na pláži jadranu s pěknou knížkou a koupání v čistém moři. krásný líný týden po 9 letech. Ale umím to i v neděli na dvorku

    OdpovědětVymazat
  24. Teda. Narazila jsem náhodou na instagramu na tuhle soutěž a nemohla jsem to nechat být. To jsou tak krásné malé roztomilosti! A taky se mi líbí tvé čisté jednoduché fotky :)
    Každopádně k soutěží - s lenivostí jsem vyhrála takový malý soukromý jackpot. Vždycky jsem chtěla studovat žurnalistiku v Brně, což mi nevyšlo a podivnou náhodou jsem se tak ocitla na oboru, kterej jsem si jen tak zaškrtla "pro jistotu" na jiné škole v jiném městě. Tím oborem je archivnictví. A kupodivu jsem našla v životě nový směr a objevila v sobě lásku k historii a všemu starému. A nejlepší na tom je, že můj nový druh lenivých chvil trávím s knížkami o historii, které pak využívám i při studiu a zkouškách! V takových chvílích mám teprve pocit, že se zastavil čas.. protože se člověk objeví v úplně jiné časové dimenzi. Najednou můžeš držet v rukou několik staletí a představovat si, jaké to všechno dřív bylo.. Jak lidé trávili všední dny, proč který panovník dělal určitá rozhodnutí, jaké byly všechny ty války, co ti lidé nosili na sobě, co jedli, co uctívali... A člověk má pak kolikrát pocit, že všechno kolem něho je tak hrozně svobodné. Že může zavřít knihu, jít si dolít čistou vodu z kohoutku a vrátit se k trablům určité bitvy třeba až za týden.
    A už se o tom zase moc rozepisuji, ale přesně takhle to pokaždé mám. :D A je to ta nejlepší lenivá činnost, jakou jsem si mohla v životě najít.

    OdpovědětVymazat
  25. Takže oblíbená lenivá činnost je u mě vyspávání, prostě ráda a dlouho spím (třeba i do oběda) a tu knihu tak přečíst nestihnu, protože den 48 hodin bohužel nemá :( a co se týká cestovatelských chvilek, tak jsou to zajížďky na neznámá místa, které vždy taťka podniká o dovolené, která jsou někdy ale pořádné dobrodružství :-)

    OdpovědětVymazat
  26. a dvojitá šance díky insta: littlesmitka :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, objevila jsem Tvůj blog nedávno, ale už jsem ho celý stihla v uždíbnutých chvilkách probádat. A jsem moc ráda, že jsem ho objevila, úplnou náhodou :-) Moje oblíbená líná činnost je zachumlat se do peřin ráno po probuzení, když prší - poslouchat kapky deště a oddalovat tu chvíli, kdy už opravdu budu muset vstát. A oblíbená cestovatelská činnost? Nahlížení do kuchyní, zejména v Asii. To je vždycky zážitek. V Nepálu jsem v jedné takové černé kuchyni jednou i vařila dal bat. Doporučuju ;-)

    OdpovědětVymazat
  28. tak tohle je báječná soutěž, ráda zkusím taky štěstí:)...líných radostí mám spoustu, tak namátkou pár z nich:
    - kavárenské povalečství
    - když konečně 10m dítko usne a já si můžu na chvíli sednout k PC a projet pár blogů
    - sednout si na lavičku, když dítě v kočárku náhodou spí:D, lízat zmrzlinu a pozorovat městský šrumec
    - celý den se válet v posteli, číst si, popíjet víno a koukat na seriály (jooo, tak o tomhle lenošení si na pár let asi nechám jen zdát:D)
    lenka.cicha@email.cz

    OdpovědětVymazat
  29. přidávám komentář za sledování:
    na instagramu sleduji jako cichulak (Lenka F.)

    OdpovědětVymazat
  30. přidávám komentář za sledování:
    na FB sleduji jako Lenka Fořtová (Cichá)
    lenka.cicha@email.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Ahojky, moje líná radost je každou neděli, kdy ráno peču svým klukům palačinky, aby až vstanou voněla snídaně, cestovatelké radosti jsou všechny naše výlety, hlavně moje pátky, kdy mám zkrácenou pracovní dobu a syny beru na výlety, ať už za kulturou či do přírody, pátky jsou prostě moje. Víkendy zas rádi trávíme pod stanem, prostě jsme rádi spolu a užíváme si.
    Iveta
    medif@email.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Na FB Tě sleduji jako Iveta Daniel :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Krásná soutěž o krásné ceny.
    Ráda jsem líná, když jsem sama doma, zapálím si svíčky Yankee Candle,vlezu si pod deku a čtu si nebo zapnu pc a čtu si moje oblíbené blogy. K tomu zelený čaj a je mi fajn.
    Na FB jsem jako Petra Kodlová.

    OdpovědětVymazat
  34. Krásná a nápaditá soutěž. :) V lenošení jsem přeborník!
    Nejraději lenoším s přítelem v posteli u seriálu a dobré večeře, když se oba vrátíme unavení z práce/ z přednášek. Nebo třeba při pečení, čtení u zapálené svíčky, posezení s přáteli, usínání v houpací síti,... A co se týče cestování, tak je to rozhodně posezení u dobrého moučníku v kavárně nebo líné procházky po promenádách... Někam bych jela.. ! :D :) stepanka.tuckova@seznam.cz
    :)

    OdpovědětVymazat
  35. Sleduji na FB jako štěpánka tučková. :)

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj. Byt lina je luxus, ktery si ted s miminem nemuzu a vlastne ani nechci dovolit. A cestování miluji. Odjizdim většinou na mesic jen s letenkou, pruvodcem a batohem. A tam si najdu cas na to byt lina...nejlepsi je to v mistnim baru, s mistnim drinkem v nejake zapadle vesnicic...a s místníma...to se pak vedou line reci o ničem

    OdpovědětVymazat
  37. Na FB Veronika Stastna akinorevs@email.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Tak ráda bych vyhrála ale vím že takové štěstí nemám

    OdpovědětVymazat
  39. Tak ráda bych vyhrála ale vím že takové štěstí nemám

    OdpovědětVymazat
  40. super líná radost nejen cestovatelská - v cizím městě si sednout do kavárny na náměstí nebo pěší zoně a pozorovat cvrkot, skvělý relax...(lze to i v místě bydliště :))
    renáta

    OdpovědětVymazat
  41. Ráda k takové krásné soutěži napíšu, a obzvláště ráda, když se jedná o líné radosti. :-) Lenošení miluju nebo spíš potřebuju a nejraději u toho popadnu knížku, nejčastěji fantasy, která mě navíc odvede do jiného světa mimo tvrdou realitu všedního života. Potom mohu myšlenkami utíkat do jiného světa kdykoliv a kdekoliv.
    zuzu.dankys@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Také přidávám komentář za Like na stránce na facebooku: Zuzka S. Daňková s e-mailem zuzu.dankys@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  43. A tady na této adrese facebookového profilu sdílím! :-) https://www.facebook.com/profile.php?id=1299789693 Zuzka S. Daňková

    OdpovědětVymazat
  44. a sledujem na facebook-u ako ZuZu Predaj Sabo... jaj a zabudla som kontakt sabova24 (zavináč) gmail (bodka) com

    OdpovědětVymazat
  45. a teraz pozerám, že ten prvý mi nepridalo... :( tak ešte raz moja lenivá radosť spočíva v tom otvoriť si balkónové dvere ešte s perinou na sebe a následne sa vrátiť späť do postele... a tam si vychutnávať vôňu perín a teplo pod nimi a zároveň vnímať ranné ticho a príjemný čerstvý vzduch :)

    OdpovědětVymazat
  46. Moc krásné věcičky..každičkou bych využila do posledního dechu :D Moje líné, cestovatelské radosti jsou každý den :) Každý den musíme někam vyrazit. Máme 19. měsíční dceru, takže celý den doma opravdu nevydržíme. Ať už vyrazíme jen ven okolo baráku nebo na hřiště až po xkrát navštívené Zoo, botanické zahradya, rozhledny v blízkém i širokém okolí, hrady či zámky :D Často jsem lína, ale pak mi to stejnak udělá radost..proto malé, líné, cestovatelské radosti :D Sleduji na instagramu jako marcrazy.marcrazy a na fb jako libuska.krizova na obojím sdílím, mailík: marcrazy@centrum.cz :) Hezký den! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)