ŠNECI Z LISTOVÉHO TĚSTA

21. 12. 2013


Mám pro vás tip na hrozně jednoduché jednohubkovo slané pečivo, ale nejspíš ho už znáte. U nás šneci vydrží vždycky jen tak jeden večer, no pořád si musíte brát další a další... :) Třeba se vám bude hodit jako silvestrovské pohoštění.

Budete potřebovat:
  • listové těsto - nejradši mám babické..., ale klidně i více balení těsta, záleží kolik budete chtít šneků:)
  • rajčatové sugo (nebo kečup)
  • česnek
  • drcená bazalka, můžete přidat i trošku chilli papriček
  • šunka nebo třeba slanina, salám...a plátkový sýr
  • vajíčko na potření a hladkou mouku na pomoučnění válu

Postup:
Těsto si rozdělím na dvě půlky, vyválím na asi tak na 3-5 mm silnou placku (čím bude těsto silnější, tím více v troubě naskočí), potřu rajčaty smíchanými s utřeným česnekem, bazalkou a chilli, pokladu plátky šunky a sýra a zaroluji. Pak rolku nakrájím (jako sushi :), naskládám na plech, potřu vajíčkem a posypu bazalkou na ozdobu. A hurá do (předehřáté) trouby! Peču tak na 150°, dozlatova. 
A je to...jednoduché, že?

PS Spoustu skvělých, jednoduchých a krásně nafocených jednohubek (ale i dalších jídel), najdete na mém nejoblíbenějším food blogu forest feast tu. Nakoukněte! :)

/foto můj canon:)

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

0 komentářů

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)