Moje zkušenosti s kosmetikou Weleda

7. 10. 2016


Některé z výrobků Weleda jsem vám už v létě ukázala ve svém přehledu aktuálně používané kosmetiky, dneska bych se na ně chtěla zaměřit důkladněji. Když se na mě obrátila moc milá paní Pavla s nabídkou spolupráce s Weledou (kterou určitě také znáte jako značku certifikované přírodní a BIO kosmetiky), málem jsem skákala radostí. :)) Protože Weledu mám opravdu ráda a jejich výrobky jsem pravidelně používala už dlouho předtím. Objeví se tu jak ty, které jsem dostala k testování, tak i ty, které už jsem měla doma.

Weleda je super v tom, že je to bio certifikovaná kosmetika, vyrábí se ve Švýcarsku. Obaly jsou buď kovové tuby nebo skleněné lahvičky, v menší míře i plastové. Patří cenově mezi ty dražší, i když v porovnání s ostatními značkami přírodní kosmetiky, zas tak drahá není.

Z produktů značky Weleda určených pro sportovce jsem měla možnost vyzkoušet masážní olej s arnikou, arnikový sprchový gel, citrusový deodorant a balzám na nohy. Nejsem sice žádný velký sportovec, zvládám si zajít jednou týdně na jógu, občas vyrazím o víkendu na kolo nebo na delší procházku. Začala jsem i běhat, ale teď už jsem dlouho nebyla, měla bych zase vyrazit! Pokud vás řada zaujala, na Instagramu běží až do 30. října soutěž #mujduvod, tak mrkněte!


Masážní olej s arnikou jsem vyzkoušela už před časem jako vzoreček a moc se mi líbila jeho jemná bylinková vůně. Kromě masáže se dá použít po sprše na vlhkou pokožku nebo jako přísada do koupele. Teď v sychravých podzimních dnech se její vůní moc ráda rozmazluji. Ale snad jednou přemluvím i mého drahého, aby mi udělal masáž! :))


Nejvíce zvědavá jsem byla na citrusový deodorant. Z přírodních deodorantů bez hliníkových solí jsem zatím vyzkoušela jen tuhý krystalový značky Salt of the Earth, který je bez parfemace. Tento od Weledy je také přírodní, obsahuje éterické oleje ze slupek citrusových plodů, krásně svěže voní a neomezuje potní žlázy ve svém normálním fungování. Takže samozřejmě neredukuje vylučování potu, v létě jsem ho tak používala jen během volných dní nebo na doma, kdy jsem se moc nezpotila. Ale teď, co se ochladilo ho používám úplně běžně a vyhovuje mi.


Mandlový pleťový krém
Tento krém nemá skoro žádnou parfemaci, je určený pro citlivou pleť a tak je lehký a rychle se vstřebává. Pro mě je to takový letní nebo denní krém. V zimě totiž potřebuji pleť hydratovat více.

Coldcream
Coldcream mi bohužel chybí na fotce, protože už jsem ho už vypotřebovala a vyhodila. Používala jsem ho v zimě na obličej, kdy jsem pleť měla vysušenou a šupinkovatou, jako noční krém a byl super! Pokud jste taky sušenky, určitě doporučuji. Můžete si jím mazat taky vysušenou kůži na loktech nebo patách.

Mandlový krém na ruce
Pro mě malinko zklamání, krém je opravdu lehoučký, takže si po chvilce ruce musím mazat znovu.


Pleťová voda
Pleťovou vodu používám na dočištění po odlíčení hydrofilním olejem. Pleť mi krásně dočistí, i když mě občas trochu štípe a to pleť citlivou moc nemám. Voní příjemně lehce bylinkově, balena je v bytelné skleněné lahvičce.

Rozmarýnové tonikum na vlasy
Na tonikum jsem sázela, že mi pomůže v mém boji se seboreou (ten by vydal na samostatný článek!), ale na kůži ve vlasech žádné zlepšení nepozoruji. Vlasy mám trochu lesklejší a poslušnější, tak to je moc fajn. A taky úplně úžasně voní.


Sprchový gel Arnika a Levandule

Tyto dva sprcháče jsem vychvalovala už minule, tak tentokrát jen stručně. Voní oba moc krásně, nevysušují, používám je i na holení a nemůžu si je vynachválit. Jsou prostě parádní! Určitě vyzkouším i další vůně.

Jaké jsou vaše zkušenosti s kosmetikou Weleda?

Mějte se krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

14 komentářů

  1. Zkoušela jsi na seboreu brát rybí tuk? Možná to zní jako trochu zvláštní tip, ale mně dost pomohl :) Teď v udržovacím stádiu místo něj beru B-komplex s pivovarskými kvasnicemi. Z šamponů mi zabraly ty na lupy značky Klorane (z lékárny), za sebe tedy můžu doporučit. Také to chce omezit sladkosti... Každopádně, boj se seboreou je dost složitá a hlavně dost individuální věc :( Přeju pevné nervy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rybí tuk jsem nezkoušela (a že jsem toho zkoušela hodně :D), B komplex jsem jednu dobu brala, ale žádné zlepšení jsem nepozorovala. Ale ten tuk bych mohla zkusit. Mně celkem pomáhá Bioderma Nodé DS, teď aktuálně mám šampuk s ichtamolem značky Ponio a je super, zdá se mi, že opravdu funguje. Takhle málo loupajících se ložisek jsem už dlouho neměla! A děkuji za tip na Klorane, třeba se ještě bude hodit (doufám, že ne, ale mám tak nějak se mi to střídá). Měj se krásně! :))

      Vymazat
  2. Já Weledu naprosto miluju! Hodně jsem si oblíbila jejich citrusovou řadu a také rozmarýnové tonikum, protože mi po něm začaly rychle růst vlasy.


    HAUL | CCC, Zoot, Papírové nebe, Lush...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, citrusy jsou super, hrozně krásně voní! :))

      Vymazat
  3. Ja som si tento rok obľúbil Weledu a hodně! Z pleťovej kozmetiky mám teda favoritov u iných značiek, ale čo sa týka sprchovacích krémov, prírodných deodorantov alebo napríklad vlasového tonika, Weleda nemá konkurenciu :)

    Patrik
    http://www.meshommes.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Patriku, to máš pravdu! Sprchové krémy i deodoranty jsou parádní :))

      Vymazat
  4. Weledacke sprchace su naj... granatove jablko je moje oblubene, najprv sa mi zdalo ze to malo peni, ale vlastne je to dobre ze to obsahuje menej tych penivych agentov. podla teba som vyskusala aj arniku a ta vona nema konkurenciu. pripomina mi to bylinkovu saunu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak granátové jablko jsem ještě nezkoušela, ale mohla bych. Nějak si vůbec nedokážu představit, jak voní, není to moc sladká vůně? A arnika je super, že? :))

      Vymazat
  5. je to len trochu nasladle, ale myslim ze uz sa da kupit malokde. obsahuje kyselinu mliečnu čo je super pre pokožku

    OdpovědětVymazat
  6. Zkušenosti s touto značkou zatím nemám, ale vidím že je víc neż samozřejmé abych si rozšířila obzory. Vypadá bezvadně :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)