KNIŽNÍ TIP: DÁRKY PRO TY, CO RÁDI TVOŘÍ!

17. 12. 2015


Vánoce se už blíží mílovými kroky a já mám pro vás ještě jeden tip na dárky, které seženete i teď na poslední chvíli v knihkupectví. Jsou to tyto tři knížky, které mám doma, mám je moc ráda a myslím, že musí potěšit každého, koho baví tvoření a různé kreativní činnosti.



LÁSKOMINY - DENISA BARTOŠOVÁ
Kniha Láskominy je plná různých receptů, návodů a nápadů na dárky pro vaše blízké rozdělených podle jednotlivých měsíců. Graficky je opravdu vyladěná, má krásnou obálku a na boku mašličku! :) Možná budete znát první knihu autorky s názvem Láska prochází kuchyní – Uvařte, zabalte a věnujte jedlý dárek, která vyhrála titul „nejkrásnější kuchařka světa“ v mezinárodní soutěži.



KVĚTINOVÁ KUCHAŘKA - JANA VLKOVÁ
Květinová kuchařka je jednou z nejkrásnějších knížek, které vlastním. Je plná netradičních receptů na polévky, saláty, hlavní jídla či sladkosti. Obsahuje přehled 99 rostlinných druhů a jejich částí, které je možné používat v kuchyni. Radí kam a kdy se na lov kvítí vydat, čím se vyzbrojit nebo jakým místům a rostlinám se naopak vyhnout. Překvapilo mě, jaké množství květin je vlastně jedlých a jak se s nimi dá krásně ozdobit každé jídlo!


DĚLÁME SI TO DOMA SAMI - ALENA THOMAS
Letos vyšlo už druhé pokračování příručky domácí výroby Děláme si to doma sami. První kniha, kterou mám doma já, byla soustředěná hlavně na domácí kosmetiku, drogerii a léčivé přípravky. Od luxusní pěstící kosmetiky přes léčivé extrakty k prevenci běžných neduhů až po čisticí prostředky pro domácnost.
V druhé knize rozšiřuje svůj záběr i na základní potraviny, které dennodenně nakupujeme. Ze svých nákupních seznamů si škrtněte chleba, kečup, hořčici, povidla, dětské přesnídávky a spoustu dalších položek, které můžete snadno vyrobit doma, ze surovin, které budete mít pod kontrolou, a bez nežádoucích aditiv či konzervantů. Kniha je koncipována cyklicky od jara do zimy, takže si výrobu budete moci lépe plánovat v souladu s přírodou. Na podzim například vyrobíte léčivé sirupy, abyste zimu přežili ve zdraví, a na jaře zase využijete vše, co právě vyraší, abyste dobili baterie.

Jaké knížky letos kupujete vy?
Užívejte si vánoční čas v klidu a pohodě! Evi

/ foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

4 komentářů

  1. wau, květinová kuchařka. to vypadá dobře:-)

    OdpovědětVymazat
  2. květinovou kuchařkou jsem už v knihkupectví listovala a je úplně úžasná! také jsem byla překvapená, kolik květin je jedlých :) hned bych si nějakým kvítím zkrášlila talíř.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)